Viceprimarul Mircea Raicu sustine ca lucrarile la stadionul Lia Manoliu ar putea fi oprite in doua luni de zile din cauza lipsei de bani. Pana acum,constructorul a executat lucrari in valoare de 16 milioane de euro. Municipalitatea a aprobat pe anul 2009 doar 10 milioane de euro pentru constructia stadionului. In replica, primarul Sorin Oprescu a declarat ca exista fonduri pentru stadion, dar ca acestea trebuie sa vina de la Guvernul Boc. Oprescu a mai declarat ca viceprimarul Raicu vorbeste in necunostinta de cauza si ca pentru asta ii va trasa ca sarcina de lucru spalatul statuilor.

Viceprimarul Capitalei Mircea Raicu (PDL) a declarat ca lucrarile de la stadionul Lia Manoliu vor fi sistate in doua luni de zile daca municipalitatea nu gaseste surse de finantare.

In acest moment, exista lucrari executate si neplatite in valoare de 16 milioane euro. In bugetul primariei de anul acesta pentru stadion au fost alocati 10 milioane de euro. Pentru toate lucrarile din acest an este nevoie de 60 de milioane de euro, dar constructorul a spus ca daca ajungem la nivelul de 50 de milioane de euro lucrarile pot continua in grafic astfel ca stadionul sa fie inaugurat in 2011”, a declarat Mircea Raicu.

Potrivit viceprimarului, primarul Sorin Oprescu stia inca dinaintea aprobarii bugetului ca suma alocata este insuficienta si ca Guvernul nu are posibilitatea de a finanta proiectul.

Pana anul trecut, lucrarile de la stadionul Lia Manoliu au fost finantate in proportie de 20% Primaria Capitalei si 80% Guvernul Romaniei in baza unei intelegeri anterioare dintre Primaria Capitalei si Guvernul Tariceanu. Intelegerea n-a fost insa concretizata printr-un act, dupa cum a recunoscut insusi primarul Oprescu.

Raicu a mentionat ca reprezentantii Guvernului au solicitat ca Primaria sa analizeze bugetul pe care il are si sa gasesca sumele necesare pentru a finanta lucrarile la stadion. In opinia viceprimarului, solutia pentru ca lucrarile sa nu fie oprite este nevoie de o rectificare bugetara.

Atat viceprimarul cat si consilierul general Calin Murg (PDL) au subliniat ca primarul Oprescu a aprobat un buget in care sunt prevazute sume uriase pentru investitii neesentiale. “Bani sunt in bugetul primariei. Spre exemplu au fost dati 40 de milioane de euro pentru cimitire, alte 9 milioane pe fantani arteziene in Herastrau si tot felul de proiecte de acest gen. Mai renunti la flori si fantani care canta si sunt bani”, a declarat consilierul general Calin Murg.

Primarul Sorin Oprescu a declarat ca exista finantari pentru continuarea lucrarilor la stadionul Lia Manoliu. “Declaratiile care au fost facute sunt mincinoase. Stadionul are finantare. Guvernul trebuie participe la stadion. Actualul Guvern are obligatia in fata cetatenilor sa participe la acesta investitie cu 80%. Exista un document la Guvern, o intelegere prin care se obliga sa finanteze proiectul cu 80%. Este vorba de o intelegre pe care mi-a confimat-o fostul primar Adrian Videanu”, a declarat Oprescu.

Raspunzand afirmatiei facute de viceprimarul Mircea Raicu referitoare la faptul ca primaria trebuie mai intai sa faca economii la buget si mai apoi sa ceara bani de la Guvern, Oprescu a replicat: “Cand viceprimarul va veni informat, am sa ii raspund. Pana atunci am sa fac demersurile pentru a-si primi sarcinile. Cred ca o sa incepem cu spalatul statuilor.