Presedintele in exercitiu al Republicii Moldova, Vladimir Voronin si Traian Basescu ar fi trebuit sa participe in perioada 4-5 iunie la Chisinau in cadrul summit-ului sefilor de stat si de guvern al Procesului de Cooperare in Europa de Sud-Est, informeza unimedia.md.

Pana in acest moment, presedintia R. Moldova si a Romaniei nu au anuntat daca cei doi sefi de stat vor avea o intalnire bilaterala in cadrul summit-ului. Traian Basescu si-a confirmat prezenta la Chisinau in cadrul summit-ului, a anuntat miercuri seful Directiei cooperare regionala din cadrul Ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene.

In cadrul summit-ului ar putea fi puse in discutie relatiile moldo-romane tensionate din ultima perioada.

Dupa protestele din 7 aprilie de la Chisinau, presedintele R. Moldova, Vladimir Voronin, a acuzat Romania de implicare in organizarea unei tentative de lovitura de stat. La solicitarea presedintelui, ambasadorul Romaniei de la Chisinau a fost expulzat si a fost instituit regimul de vize pentru calatoria cetatenilor romani in R. Moldova. Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a respins acuzatiile, subliniind ca responsabilitate pentru violente o poarta autoritatile comuniste de la Chisinau.

Update:Presedintele Basescu nu mai participa la summitul de la Chisinau, informeaza Presedintia.

"Urmare a evenimentelor ce au marcat perioada post-electorala din Republica Moldova, participarea presedintelui Romaniei, Traian Basescu, la Summit-ul Procesului de Cooperare in Europa de Sud-Est (SEECP), confirmata in cursul lunii martie a.c., nu mai este de actualitate.

Nivelul de reprezentare al Romaniei va fi decis si anuntat la o data ulterioara", se arata in comunicatul Presedintiei.