Doi barbati au evadat marti seara din arestul Inspectoratului Judetean de Politie Maramures. Echipajele Ministerului Administratiei si Internelor sunt in stare de alerta pentru prinderea si reincarcerarea acestora, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Maramures, Voichita Zehan.

Cei doi barbati, arestati preventiv, au evadat in jurul orei 21:20 prin geamulul unui grup sanitar, unde fusesera condusi ca sa isi spele cateva haine. "Au cerut sa fie scosi la camera de baie. La un moment dat, prin vizeta s-a observat lipsa lor. Au evadat prin dislocarea grilajului metalic de la geam", a precizat Voichita Zehan.

Evadatii sunt Danut Ioan Bolos, 21 de ani, din Baia Mare, si Iosif Florian Nicoriciu, 34 de ani, din judetul Salaj.

Bolos a fost arestat preventiv pentru un furt comis in Franta in luna aprilie a acestui an, cand impreuna cu alti trei baimareni a sustras dintr-un TIR aflat pe autostrada 18 televizoare LCD marca Sony. Nicoriciu a fost arestat preventiv pentru furt calificat.

"S-a apelat la ajutorul Politiei de Frontiera si a celorlalte structuri din MAI pentru retinerea lor", a spus Voichita Zehan. Vor urma verificari interne pentru a se stabili daca este vorba si de neglijenta in serviciu.