Vineri, vremea va fi deosebit de calda pentru aceasta data in cea mai mare parte a tarii, cu temperaturi maxime cuprinse intre 27 si 33 de grade, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie.

Temperaturile maxime in tara vor fi cu pana la 10 grade peste cele normale pentru luna mai.

Cerul va fi variabil si doar izolat in zona de munte si in vest vor fi posibile ploi de scurta durata. Acestea insa nu vor fi suficiente, iar recoltele de cereale sunt amenintate sa fie distruse de seceta.

La Bucuresti, vremea va deveni deosebit de calda pentru aceasta data, cu o maxima termica de 30-31 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va bate in general slab.

Chiar daca temperaturile vor fi mai scazute pe litoral, va fi vreme foarte buna in acest week-end. Vineri, va fi soare si maxime de pana la 25 de grade. Sambata si duminica va fi mai cald decat vineri, dar sunt posibile ploi scurte.

In toata tara, sambata si duminica, vremea se va mentine calda pentru aceasta data si nu scapam de 30 de grade in sudul tarii. Sambata maximele vor fi cuprinse intre 22 si 34 de grade, iar duminica acestea vor mai scadea foarte putin si vor ajunge pana la 31 de grade Celsius.