Evenimentele ce au avut loc dupa alegerile legislative din Republica Moldova demonstreaza ca prabusirea statalitatii moldovenesti nu poate fi evitata si ca Rusia ar trebui sa se pregateasca sa recunoasca Transnistria, a declarat expertul rus Modest Korolev, relateaza Unimedia.md, citand Regnum.

Expertul rus a spus ca ceea ce s-a intamplat la Chisinau demonstreaza ca Moldova se va uni cu Romania in viitorul apropiat si in aceste conditii problema statutului viitor al Transnistirei capata un caracter de maxima acutizare.

El a adaugat ca Transnistria nu va putea ramane, in aceste conditii, in componenta statului moldovean si, in acelasi timp, nici Ucraina nu va putea sa-si asume responsabilitatea pentru viitorul regiunii autoproclamate. "Este necesar ca Rusia sa se pregateasca sa recunoasca Transnistria", a spus Korolev.

El considera ca principala lectie pentru Transnistria din evenimentele de la Chisinau ar trebui sa fie neacceptarea, cu orice pret, a unui scenariu asemanator.

"Doar in acest caz Transnistria va putea ramane o insula de stabilitate, avand in vedere ca in stanga este Moldova, iar in dreapta este Ucraina", considera expertul rus.