Intr-un reportaj realizat de trustul de presa al MAPN, militarii Fortelor Speciale din cadrul Fortelor Navale Romane se plang ca Guvernul urmeaza sa le taie din sporuri. “Singura problema si cea vesnica este cu sporurile. Am inteles ca o sa se inceapa sa se taie si atunci o sa fie cam greu. Suntem tot timpul plecati si ne bazam pe aceste sporuri pentru intretinere”, a explicat maistrul militar Catalin Radoi, unul din specialistii fortelor speciale navale. Clipul este un mic reportaj in care militarii trupelor de elita fac un exercitiu pe malurile Dunarii.

Realizatorul reportajului, Bogdan Dinu, continua comentariul maistrului militar: “Daca vorbim de forte speciale, chiar si pe timp de criza, acestea si plata ar trebui sa fie speciala. Pe bugetarii de lux nu ii veti gasi aici printre cei de la forte speciale ”.

Ministerul Apararii Nationale a postat pe pagina oficiala un reportaj in care se prezinta activitatea militarilor din cadrul fortelor speciale ale Fortelor Navale din Romania. In prima parte a reportajului realizatorul incearca sa arate cat de dificila este activitatea militarilor din aceasta unitate de elita a armatei. Filmuletul include si simularea unor scene de lupta. Dupa care, intr-un interviu cu unul dintre militari dezvolta tema sporurilor taiate de Guvernul Boc prin legea unica de salarizare. Ministerul Apararii este condus de Mihai Stanisoara (PDL).

Ministerul Apararii Nationale prin biroul de presa a facut cateva precizari in legatura cu materialul video prezentat mai sus. "Ministerul Apararii Nationale precizeaza ca nu este vorba, in niciun caz, de proteste ci, mai degraba, de o ingrijorare fireasca exprimata de un militar in contextul rectificarii bugetare si al discutiilor privind amanarea la plata a unor sporuri. Armata Romaniei este capabila sa isi continue misiunile, exercitiile si tragerile de lupta chiar si in conditiile unui buget de austeritate. ", citeste aici tot comunicatul MApN