Ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu declarat duminica, pentru Mediafax, ca a cerut inspectorilor scolari sa faca o analiza a tezelor la limba si literatura romana din fiecare unitate de invatamant, intrucat sunt diferente mari de rezultate intre scoli, dar si intre judete.

"Nu am primit inca toate rezultatele la tezele cu subiect unic pe judete, dar din ceea ce am aflat de la inspectorii generali scolari exista diferente foarte mari intre notele dintr-o scoala si alta sau intre un judet si altul", a adaugat Andronescu.

Potrivit Realitatea Tv, ministrul a observat ca exista scoli la care promovabilitatea a fost de 100% si scoli in care gradul de promovabilitate a fost de doar 20%. Mai mult, la o unitate scolara din judetul Dolj, niciun elev nu a promovat.

Rezultatele la teza cu subiect unic la limba si literatura romana, care a fost sustinuta in data de 7 mai, vor fi afisate luni, pentru toate judetele. Incertitudinile din jurul acestor rezultate au fost provocate de eroarea de redactare a ministerului la unul dintre subiecte.