Averile a sapte membri ai Guvernului sunt verificate de Agentia Nationale de Integritate (ANI), la fel si averile a patru primari de sect, a declarat marti, pentru NewsIn, presedintele ANI, Alexandru Macovei. Potrivit unor surse din ANI, unul dintre ministrii verificati de inspectorii de integritate este Catalin Predoiu. Potrivit acelorasi surse, Agentia verifica averile a doi ministri social-democrati, iar ceilalti patru sunt membri ai PDL.

Potrivit ziarului Gardianul, cei sapte ministri ai Guvernului Boc care sunt cercetati de ANI pentru neconcordante in declaratiile lor de avere, sunt:

Dan Nica - vicepremier, ministrul de Interne

Catalin Predoiu - minstrul Justitiei

Adriean Videanu - ministrul Economiei

Radu Berceanu - ministrul Transporturilor

Gheorghe Pogea - ministrul de Finante

Mihai Stanisoara - ministrul Apararii

Ilie Sarbu - ministrul Agriculturii

Inspectorii Agentiei Nationale de Integritate verifica averea vicepremierului Dan Nica in urma unor materiale aparute in presa si dupa ce au fost gasite neconcordante intre declaratia de avere depusa la finele anului 2008 si cea depusa in februarie 2009, potrivit editiei de marti a publicatiei "Gardianul", inspectorii ANI sesizandu-se dupa aparitia in "Academia Catavencu” a unei anchete referitoare la averea ministrului Nica.