Avocata Paula Iacob din cadrul Baroului Bucuresti, fost aparator al familiei Ceausescu, a colaborat cu Securitatea, a stabilit CNSAS, potrivit unor surse din Colegiu, citate de Mediafax.Informatia referitoare la posibila sa colaborare cu Securitatea au aparut prima data in Cotidianul, la sfarsitul acestei saptamani.

CNSAS a decis, saptamana trecuta, sa trimita Tribunalului Bucuresti o nota de constatare in acest sens.

"Colegiul a decis ca doamna Paula Iacob, verificata in contextul candidaturii sale pentru Parlament in alegerile din toamna trecuta, a colaborat cu Securitatea. Conform legii, CNSAS va trimite nota de constatare la instanta pentru a fi confirmata", au afirmat sursele citate.

Paula Iacob: Se incearca atacarea arhiepiscopului Teodosie

Paula Iacob s-a declarat "contrariata" de hotararea CNSAS, sustinand ca nu a dat niciodata vreo nota informativa si nu a semnat niciodata un angajament cu Securitatea.

"Din contra, am avut numai probleme cu Securitatea", a spus Paula Iacob, aratand ca avea "o ruda" care lucra la postul de radio "Europa Libera".

Aceasta si-a amintit totusi ca, in urma cu mai multi ani, a fost vizitata acasa de "cineva de la Securitate", care i-a pus niste intrebari legate de o calatorie in strainatate din care tocmai se intorsese.

Paula Iacob sustine insa ca a fost vorba de o discutie si ca nu a semnat vreun document.

"Asa erau procedurile atunci. Nu mai tin minte numele persoanei care a venit la mine, insa tin minte ca nu am semnat niciun document. Totusi, sunt jurist, as fi tinut minte", a declarat Iacob.

Avocatul a mai spus ca asteapta cu interes procesul in care instanta va fi chemata sa confirme sau sa infirme decizia CNSAS.

Paula Iacob a tinut sa arate ca, dupa opinia sa, decizia CNSAS este o incercare de a lovi nu in persoana sa, ci in arhiepiscopul Teodosie, pe care-l apara in scandalul legat de o posibila luare de mita.