Premierul Emil Boc a declarat, sambata, la Realitatea TV ca va verifica impreuna cu ministerul Finantelor impactul impozitului forfetar asupra firmelor. El a aratat ca, prin introducerea impozitului minim, a fost ales "raul cel mai mic", fiind evitata astfel majorarea TVA sau a cotei unice de impozitare.

Referindu-se la posibilitatea eliminarii din toamna a impozitului minim, despre care vormea ministrul pentru IMM, Emil Boc a replicat ca nici o lege nu este eterna in Romania si ca politicile fiscale pot fi ajustate "din timp in timp".

Ministrul pentru IMM, Comert si Mediul de Afaceri a declarat vineri la evenimentul "Ziua Intreprinzatorului" ca analizeaza mai multe formule pentru "imbunatatirea" impozitului minim.

Constantin Nita a precizat ca va propune anularea impozitului minim atunci cand se va discuta proiectia bugetara pentru anul 2010, numai in conditiile unor preformante economice si daca veniturile bugetare vor permite acest lucru.

Intrebat daca sunt sanse ca la toamna acest impozit minim sa dispara, daca situatia economica se va imbunatati, Emil Boc a comentat ca "orice lege nu este eterna in Romania, cu atat mai putin in perioada de criza".

"Guvernul isi ajusteaza din timp in timp politica fiscala. In al doilea rand, aceasta masura a fost conceputa ca o masura de combatere a evaziunii fiscale, nu ca o povara fiscala, ci ca un mijloc de a diminua evaziunea fiscala, intr-un domeniu care pana acum nu se fiscaliza. Evaziunea fiscala este la un nivel destul de mare in Romania, iar duminica de fapt, in sedinta extraordinara de Guvern, avem in pregatire o ordonanta de urgenta, pe care probabil ca o vom adopta, pentru unele masuri de diminuare a evaziunii fiscale in Romania", a explicat Boc.

Boc: La sfarsitul lunii aprilie "n-am fost departe" de a nu putea plati salariile si pensiile

Premierul Emil Boc a recunoscut ca Guvernul a trecut printr-un moment dificil, la sfarsitul lunii aprilie, in care "n-a fost departe" de a nu putea plati salariile si pensiile, dar sustine ca "varful acela" a fost depasit si spera sa nu mai apara altul.

"N-am fost departe, la sfarsitul lunii aprilie. Am depasit momentul, varful acela, sper sa nu mai apara altul ", a raspuns premierul Emil Boc la intrebarea daca a existat pentru Guvern un pericol real de a nu putea plati salariile si pensiile.