"Decizia Bundestagului reprezinta un semnal ingrijorator care trebuie tratat cu toata atentia, pentru ca reflecta nemultumirea acestui stat membru al Uniunii Europene fata de evolutia celor patru obiective de referinta din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare", sustine Ministerul Justitiei intr-un comunicat remis HotNews.ro. Parlamentul german a aprobat joi o rezolutie in care deplange ritmul reformelor in justitie si stadiul luptei impotriva coruptiei, parlamentarii germani cerand UE sa sisteze alocarea fondurilor europene.

Ministrul Catalin Predoiu afirma ca "decizia Bundestagului confirma semnalele prealabile potrivit carora unele state membre ale UE preseaza Comisia Europeana in directia unei atitudini severe in evaluarea progreselor in domeniul Justitiei si combaterii coruptiei.

"Actiunea administrativa a MJLC s-a concentrat pe elaborarea cadrului normativ aplicabil justitiei si prezervarea cadrului normativ aplicabil institutiilor specializate in combaterea coruptiei. Dam ca exemple, proiectele de ordonanta privind eliminarea interviului ca forma de acces in magistratura, de protectie a magistratilor fata de actele de amenintare si sfidare, proiectele de coduri, finalizarea cadrului normativ al Agentiei Nationale de Integritate etc", afirma ministrul Predoiu, care adauga ca ministerul pe care-l conduce "va continua sa-si indeplineasca obiectivele in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare si ramane deschis pentru cooperarea interinstitutionala, astfel incat toate institutiile cu atributii in cadrul acestui mecanism sa-si realizeze obiectivele".