Greva lucratorilor feroviari din Ungaria, declansata vineri, incepand cu ora locala 00:00, a fost suspendata in cursul dupa-amiezei, informeaza un comunicat al MInisterului roman al Transporturilor. Greva din tara vecina a produs perturbari ale circulatiei trenurilor in Romania, mai multe curse ce asigurau traficul feroviar de marfa si calatori transfrontalier cu Ungaria fiind anulate.

In continuare, circulatia trenurilor de calatori internationale va prezenta perturbari pana la restabilirea normala a traficului, precizeaza ministerul.

Astfel, trenurile afectate sunt urmatoarele:

* trenul international 370 „Ister” Bucuresti Nord – Viena;

* trenul international 78 „Cris” Timisoara Nord – Budapesta;

* grupa de Venetia pentru Bucuresti Nord;

* grupa de Munchen pentru Bucuresti Nord;

* grupa de Praga pentru Bucuresti Nord;

* trenurile internationale 36329 si 36312 Mateszalka – Carei si retur sunt anulate;

* trenurile internationale 411-2 si 412-1 „Partium” Biharkeresztes – Episcopia Bihor –Oradea si retur, sunt anulate;

* trenul international 454-1 „Zarand” Simeria – Arad – Curtici – Lokoshaza este anulat;

* trenul international 453 „Transilvania” Budapesta – Curtici – Arad – Simeria – Brasov este anulat pe relatia Curtici – Brasov.

Reprezentantii Sindicatului Liber al Lucratorilor Feroviari din Ungaria au declansat joi noaptea o greva la nivel national in sistemul de transporturi feroviare, circulatia trenurilor urmand sa fie intrerupta timp de 18 ore. Ei sunt nemultumiti de masurile de austeritate planificate de noul guvern de la Budapesta. Ultimele negocieri dintre sindicalisti si reprezentantii companiei ungare de cai ferate s-au incheiat fara a se ajunge la un acord.