Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca actualul moment de criza economica poate evolua, asa cum s-a intamplat in unele state din Uniunea Europeana, intr-o criza sociala, informeaza Mediafax.

Seful statului a facut aceasta afirmatie cu ocazia depunerii juramantului de investitura de catre Bogdan Chiritoiu, presedinte al Consiliului Concurentei, Otilian Neagoe, vicepresedinte al institutiei, si Mircea Valentin si Dan Ionescu, consilieri de concurenta, toti pentru un mandat de 5 ani.

Seful statului a tinut sa multumeasca fostului presedinte al Consiliului pentru prestatia acestuia, mentionand ca in mandatul indeplinit institutia a devenit foarte credibila, in special cu Uniunea Europeana.

"Este de remarcat ca va incepeti mandatul intr-un moment de criza economica, moment ce poate evolua, asa cum a evoluat deja in multe alte tari din Uniunea Europeana, intr-o criza sociala. Presiunile exterioare consiliului nu trebuie sa va faca sa renuntati la legislatia de concurenta pentru ca tentatia guvernelor, a institutiilor si a companiilor sa treaca uneori la practici neconcurentiale este mare, mai ales in astfel de perioade", a spus Basescu.

El a tinut sa le atraga atentia membrilor conducerii Consiliului Concurentei asupra problemei ajutorului de stat, mentionand ca "pe presiuni politice sau decizii politice se poate calca stramb".

Traian Basescu le-a spus celor care au depus juramantul la Cotroceni ca au datoria de a mentine Romania ca o economie bazata pe concurenta.

La finalul evenimentului, Basescu a dat mana cu cei prezenti, anuntandu-i razand ca ceremonia este "scurta, seaca si fara sampanie, pentru ca este recesiune".

El a parasit sala unde a avut loc evenimentul, insotit de premierul Emil Boc.