Reprezentantii celor patru federatii sindicale din invatamant au reluat marti dialogul cu ministrul Educatiei, in vederea perfectionarii si completarii acordului semnat luni seara. Iata cateva puncte asupra carora ministerul a cazut de acord cu profesorii: sindicalistii din educatie nu vor fi disponibilizati; norma didactica nu se modifica, iar directorii de scoli nu vor fi schimbati in urma ordonantei privind sefii serviciilor deconcentrate.

Liderii din teritoriu vor decide miercuri daca acest protocol va fi semnat.

Potrivit secretarului general al Federatiei Educatiei Nationale, Constantin Ciosu, ambele parti au convenit sa se constituie comisii de monitorizare a procesului de descentralizare. Acesta va incepe cu o etapa de pilotare din primul semestru al viitorului an scolar, urmand ca abia in anul 2011 procesul de descentralizare sa se generalizeze.

Acordul mai prevede si faptul ca bugetul ministerului nu va afecta nivelul veniturilor salariale, nu se vor face disponibilizari, norma didactica nu se va mari, iar directorii de scoli nu vor fi schimbati prin ordonanta nr. 37/2009.