Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu:
- Am convenit amanarea tezei cu subiect unic la Limba si Literatura Romana pentru ziua de joi, 7 mai, si suspendarea grevei anuntata pentru ziua de 5 mai.
- Restul tezelor se mentin in functie de calendar.
- Miercuri, impreuna cu toate sindicatele din Educatie, vom semna toate documentele ce vor fi convenite in urma negocierilor.
- In bugetul ministerului Educatiei, nu va fi afectat nivelul veniturilor salariale.
- Suntem intr-un moment de criza, nu avem resurse pentru sustinerea legii salarizarii dascalilor asa cum a fost ea asumata, in unanimitate, in Parlament.
- Vom definitiva, in urmatoarele zile, calendarul descentralizarii.
- Vom constitui o comisie pentru monitorizarea banilor pentru investitii in invatamant.
- Ministerul Educatiei ramane in continuare deschis dialogului.
Cu aproximativ 3 ore in urma, dupa inceperea negocierilor dintre liderii de sindicat, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, si cel al Finantelor, Gheorghe Pogea, secretarul general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Liviu Pop, declara ca profesorii nu vor renunta la greva de marti. Si Constantin Ciosu, secretarul general al Federatiei Educatiei Nationale, a declarat, la iesirea de la intalnire ca: "Din punctul nostru de vedere, marti va fi greva."
"Maine este greva, nu se dau teze. Guvernul nu ne-a dat garantii", a afirmat Liviu Pop, la iesirea de la intalnirea liderilor sindicali din invatamant cu Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, si cel al Finantelor, Gheorghe Pogea.
"MInistrul Educatiei ne-a spus ca e posibila o majorare salariala va fi adoptata legea salarizarii unice, de la 1 ianuarie 2010. Din punctul nostru de vedere, maine este greva generala", spune si Constantin Ciosu, secretar general al FEN.
- De ce sunt nemultumite sindicatele din invatamant
Sindicalistii afiliati la FSLI, Federaţia Spiru Haret, Federatia Educatiei Nationale si Federatia Alma Mater au anuntat inaintea acestei intalniri ca sunt dispusi sa renunte la greva numai daca se creeaza premisele respectarii legilor in vigoare.
"Nu renuntam la greva decat daca suntem asigurati ca se respecta legile in tara asta, pentru ca, pe langa anularea in mod nencostitutional a legii majorarii salariilor cadrelor didactice, Guvernul a dat o serie de ordonante nejustificate si abuzive. Ne referim la ordonanta prin care sunt demisi inspectorii generali scolari, prin care se legifereaza politizarea invatamantului, la ordonanta rectificarii bugetare. Sa ne explice si noua ministrii cum se pot incadra intr-un buget de salarii mai mic decat este necesar fara sa scada lefurile si fara sa reduca din personal", a declarat secretarul general al Federatiei Educatiei Nationale, Constantin Ciosu, pentru NewsIn.
- Greva in invatamant, in zilele in care ar fi trebuit sa fie sustinute tezele unice
Ministerul Educatiei anuntase ca ia in calcul reprogramarea tezelor, insa sindicalistii au avertizat ca aceasta nu este o solutie: "Reprogramarea tezei nu este o solutie, pentru ca noi vom face greva in zilele cu teze unice, indiferent ca este vorba despre data de 5 mai sau 20 mai. Ideea este sa boicotam examenele nationale, adica si bacalaureatul si titularizarea. Aceasta asa-zisa rezolvare pe care a gasit-o ministerul, respectiv reprogramarea examenelor, nu va face decat sa incinga spiritele printre profesori", anunta Federatia Educatiei Nationale.
profesorii se cred savanti ,pe cand colo, multi dintre acestia se duc la munca exact ca si alti bugetari...sa le treaca timpul.
problema noastra a parintilor este ca doar copii nostrii au de suferit, atat la generala,la liceu cat si in facultati.
rusine asa zisilor dascali !!!
o alta problema -trist dar adevarat-este ca aceste greve sunt initiate nu neaparat de dascalii copiilor nostrii ci de cei care stau linistiti in fotoliile lor si se scobesc in nas langa cafelele de pe biroul lor de 2 mp.
...si nu au salarii mici,eu am multi prieteni si cunostinte care sunt invatatori sau profesori si au salarii mari -zic eu. de ex., o invatatoare care cica profeseaza de 10-15 ani are un salariu de 18 mil (1800 roni) si lucreaza 4-5 ore pe zi,are vacantele -vacante,sporuri etc.
iar un lucru foarte curios si de neinteles,in fiecare trimestru, profesorasii nostrii au cate o zi sau doua, de asa zise ore (zile) de metodologie ,care desigur se tin in timpul saptamanii,deci ,atunci copii nu merg la scoala. sa-mi explice tovarasii de la minister de ce nu se pot tine aceste ore la sfarsitul saptamanii ,atunci cand nu este afectata programa copiilor???
asa ca terminati naibii cu grevele si treceti la treaba,facandu-va meseria - asa cum ati fost invatati !!!
ca idee. acele camere de supraveghere ar trebui instalate nu numai in curtile scolilor ci si in salile de clasa atunci cand se preda si la examenele (sesiunile) tinute de studenti in facultati.
atunci sa va vad stimati profesori cine va mai da dreptate?
asa ca ganditi-va si reflectati ,ca nu sunteti chiar asa cum vreti sa pareti...
spor la greve!
Eu sunt lector univ.dr. la Univ Al.I.Cuza Iasi, Facultatea de Litere si am un salariu net de exact 1600Ron in care intra si sporul de doctorat si salariul de merit. Atat!
ceva nu este in regula...si degeaba ma faci mincinos pentru ca tot ce am scris in comentariul meu este avevarat !
inca odata sorry pentru tine.
traiasca rsr-ul si conducatorii ei!
ps1. Gh. Gh. Dej a fost un aprig stalinist, un adevarat mentor - in materie de conducere discretionara – pentru Ceausescu.
ps2. In ce priveste “stramutarea” pomenita de mine, am considerat ca nu mai este cazul sa folosesc ghilimelele intr-un asemenea caz. Aluzia era straveziu-ironica si folosita strict in sens figurat.
In schimb greseala ta este ca tu mai esti aici.,locul tau este langa concetatenii tai prin Italia sau Spania la furat !
Vad ca esti un (haiduc) baiat destept ,stii de olimpiade, samd ,dar de fapt esti un redus mintal...
De ce? Pentru ca atunci cand eu pomenesc de rsr, atunci o fac in bascalie,adica ma refer la stilul comunist in care este condus ,furat, batjocorit de alde iliescu et comp., de catre mitici si becali, ca sa nu mai continui...
PS.
Am impresia ca suntem inregistrati 2 persoane cu acelas nume (mitica) , de aceea de azi imi schimb numele si voi fi ...sa vedem ce nume nu este ocupat.
Traiasca rsr-ul si miticii ei!!!
Ce salariu imens!!! Un tablagiu din politie are cel putin dublu, incluzand sporul de locuinta, uniforma, hrana, etc.etc. Am zis tablagiu, nu ofiter.
Alte sporuri nu au: nici de conducere, nici de stress, nici unul. Si nu ma plateste nimeni daca scriu articole, indiferent unde se publica, din contra, EU dau bani din buzunar pt. publicarea articolului.
Daca n-au nici un spor, ca sunt la inceput, indiferent cate articole publica, au salariul net 1200 de lei.
Daca nu te conving, iti trimit scanat fluturasul meu de salariu, poate ne mai lasi in pace. Sau intra in fisa postului matale sa ne combati??
Dar stii, din moment ce postezi harnica pe acest subiect.
Atunci de ce nu se angajeaza chiar nimeni aici? Chiar nimeni, nimeni... Cand propui unui student din an terminal o angajare in Invatamant prima replica e intotdeauna: fii serios, de banii astia mai bine stau acasa.
Si, probabil, nici n-ai intelege.
De oameni ca tine are nevoie invatamantul romanesc!
Puterea a avizat invatamantul particular pe cand acesta se desfasura prin baraci.
Oamenii politici invidiosi pe cei cu titluri au inceput sa intervina prin diverse mijoace in invatamant ca sa devina doctori in stiinte si chiar profesori.
Puterea a schimbat an de an invatamantul pana cand l-a distrus.
Cel mai bun exemplu este faptul ca un cetatean precum Adomnitiei a putut fi ministru al invatamantului si cercetarii.
Cat despre salarii profesorii au fost mereu dusi cu vorba. In toamna li s-a promis 50% marire dupa ceva ani in care au fost sariti din schema desi alte categorii de salariati bugetari au tot primit mariri. ca urmare a acestei mariri promise, sindicatele din alte ramuri au iesit in strada si au obtinut mariri concrete la moment.
Astfel decalajul dintre profesori si restul lumii a crescut, profesorii ramanand undeva la periferia salarizarii romanesti.
e drept ca profesorii universitari au salarii mari (eu le-as zice decente da rma rog). Dar nu poti sa-i condamni pe restul profesorilor la saracie lucie pentru asta. Poti sa dai cresteri salariale diferentiate astfel incat sa faci dreptate sociala, dar nu poti sa le refuzi tuturor profesorilor dreptul la un salariu decent. La ora actuala sunt multi profesori cu salarii nete pe la 1000 lei. nu e normal.
criza este valabila pentru toti, asa ca, nu-mi permit din salariul de bugetar neindexat, ramas la nivelul celorlalti salariati, sa mai port prin scoala 2 copii, un an in plus, mai ales ca amandoi sunt ani terminali si nu pot spune cat de mult mai costa si tot ceea ce se refera la protocoale, banchete, poze......... "amintiri", toate pe banii parintilor
A acelor mascarici care ne mint mereu?
De cate ori ai luat atitudine impotriva cheltuielilor nejustificate din aparatul de stat?
Daca ti-ai cunoaste foarte bine interesele, ai tine cu profesorii. Dupa ce si-ar obtine DREPTURILE (nu altceva), ai putea sa-i urechezi.
Ei nu accepta sa fie umiliti din nou. Daca pe tine minciunile guvernantilor te-au convins, n-ai decat sa taci. Lasa-i pe altii sa lupte pentru demnitatea lor macar.
Acelasi scenariu se repeta an de an in preajma tezelor ori examenelor, luand ostateci copii nevinovati pentru a obtine nesfarsite sporuri salariale fara ca munca lor sa fie influentata in bine, adica metode de predare si curriculum mai moderne si adaptate la cerintele societatii, un numar de ore lucrate mai apropiat de a celorlalti salariati, o responsabilitate crescuta pentru rezultatele elevilor (oglinda a performantelor muncii depuse), etc
Prin urmare, ca parinte, consider ca plata unor despagubiri semnificative pentru cei afectati ar fi mai mult decat necesara si poate ar constitui in acelasi timp si un factor de constientizare pentru acesti lideri de sindicat iresponsabili si inconstientii ce-i urmeaza orbeste!
Nu-i de mirare ca la scoala copii nu invata mai nimic daca unii ca tine sunt la catedra!
Si asemenea persoane chiar merita sa plateasca despagubiri!
P.S.: Azi am corectat tezele la o clasa de a noua,am avut patru note de 10 fatza de numai una in semestrul unu.La acelasi grad de dificultate a subiectelor si aceeasi supraveghere stricta.Elevii mei invata,nene! Si progreseaza! Ma mandresc cu ei!!!
Cat despre faptul ca elevii tai invata, ii felicit; iar daca progresul nu este legat de meditatii ori alte atentii, te felicit si pe tine pentru efort si rezultate.
Sa declare greva ilegala. Apropos, in felul acesta nu se icnalca dreptul la invatatura a copiilor?
cata nesimtire !!!
2. Sa nu cheltuie bani aiurea. Din putinul pe care pretind ca-l au isi permit sa INCHIRIEZE licente M$ de aprox. 100 milioane de dolari (sau euro), isi permit sa plateasca miliarde pe o autostrada inexistenta, etc.
Iata primele lucruri simple, exclusiv la indemana lor sa le faca.
Cand le-or face, atunci ma aliez si eu ideii ca nu au de unde.
Daca TU ai invatat asta, atunci:
1. Nu stiu la ce scoala ai fost
2. Daca ai fost la scoala, inseamna ca ai chiulit destul de mult.
In plus, logica ta este fantastica.
Daca ceva nu merge (sa zicem, scoala), atunci hai sa o desfiintam in loc sa incercam sa-i ridicam nivelul.
Si daca in EDUCATIE nu investim, atunci putem sterge Romania de pe harta!
Asta e baza. Investirea in agricultura tehnologizata. Cu conditia sa aiba cine sa-ti lucreze acolo (oameni instruiti in directia asta)
Degeaba vin unii sa desfiinteze hotiile/ mafia / sistemul politic - - asta nu se va indeplini niciodata. Mafia va fi mereu mafie, iar sistemul politic nu se va desteleni decat dupa ce vor muri astia de acum (cu subconstient comunist). Nu vad nimic bun inainte de 2070.
2. Pentru Udrea s-au cheltuit o gramada de bani pentru tichete de vacanta, Pasti in Bucovina si amre, aducerea lflacarii de la Ierusalim cu avionul, imn etc etc.
3.SPP se pregateste sa cumpere cateva zeci de Audi A6.
4.Basescu vorbea mereu, inainte de alegeri, de Parlament unicameral, mai economic si mai eficient.
samd
In concluzie, nu judec necesitatea cheltuielilor de mai sus, ba chiar sunt de buna credinta si spun ca erau necesare. Dar, asta inseamna CA SUNT BANI! Ca daca nu erau, nu se cheltuiau, logic.
Nu ma intelegeti gresit, o gramada de profesori (in special de prin sindicate) sunt spagari si nu fac greva pentru stabilitate financiara. Dar ideea "mergeti bah la munca, chiar si pe degeaba, ca oricum e criza" e stupida. "Criza" nu e rezultatul profesorilor, ci al politicienilor. Si politicienii ar trebui sa fie primii care suporta consecintele din punct de vedere financiar.
Faptul ca guvernantii sunt incompententi este alta discutie.
Si as mai dori sa stiu ce rezutate exrtaordinare are invatamantul romanesc de merita asa de mult din partea societatii.
Si mai ales as dori sa stiu de cand creste performanta economica a unui angajat numai pentru ca i se mareste salariul, fara o restructurare a sistemului in care lucreaza?
http://www.liberation.fr/education
si sa vezi ca exista tari in Europa unde se va ingheta probabil anul pentru mult mai putine motive ca la noi. Stiu, o sa ziceti ca e Franta, si ca aia fac greva tot timpul, dar nu e chiar asa.
Si da, profesorii ar trebui platiti dupa performante. Si da, sistemul ar trebui restructurat. Si da, multi profesori sunt incompetenti. Dar greva asta nu se face contra vreunui plan de restructurare, pentru ca ministerul nu a conceput un astfel de plan. Oamenii aia fac greva pentru ca Parlamentul Romaniei, din care faceau parte multi din actualii guvernanti, a votat o lege pe care acum cei care au votat-o nu o aplica. Nici nu ar trebui sa ne intereseze ce scrie in legea respectiva ca sa sustinem miscarea de protest.
Iar la intrebarea "de unde bani?", pe langa sursele mentionate de alte persoane, as adauga si scaderea drastica a bugetului armatei si folosirea fondurilor respective in invatamant, sanatate si infrastructura (inclusiv forta de munca aparuta prin reducerea numarului de "gradati" ar putea fi folosita acolo)
Ca de altfel este foarte usor sa iei de la altii pentru a satisface lacomia unora, fara a schimba ceea ce chiar in interiorul sistemului se recunoaste ca nu merge!
Stiti la cate ore am ajuns???
3124 ore/an, faceti socoteala cat inseamna, asa ca mai terminati cu prostiile aste cu 4 ore pe zi.
PS: Sunt conferentiar si norma mea didactica e de 9 (noua) ore pe saptamina.
anul trecut am publicat 4 (patru) articole cotate ISI, (daca va spune ceva termenul) la conferinte in strainatate si aproximativ 11 la conf. internationale sau in tara. Dar va intreb: conteaza? O sa ziceti sa ma laud. Aveti un fix cu publicatul. Credeti ca toti stau degeaba?
Si apropo de norna: bineinteles ca exista norma didactica, spre exemplu in Finlanda norma unui profesor e de 4 ore saptaminal: 2 de curs, 2 de aplicatie, atat. Stiu ca aveti rea vointa, nu stiu de ce imi mai pierd vremea.
2. profesorii sunt mintiti de catre cei care le-au "furat" votul promitandu-le unele lucruri. de ce vezi problema la ei si nu la cei care beneficiaza acuma de voturile lor (printre altele)?
guvernantii sunt mereu buni, ei nu au bani, saracii, dar arunca cu sutele de milioane de dolari sau euro pe licente microsoft cand ar putea sa iasa aproape pe gratis folosind produse alternative. dau saci de bani pe autostrazi inexistente, etc.
ei au televiunile si toata presa la dispozitie (plata se face prin cumparare de reclama nefolositoare) sa te convinga pe tine ca ei sunt mielusei.
asa cum orice persoana fizica sau juridica trebuie sa isi asume obligatiile (financiare si nu numai), asa si guvernul are aceeasi datorie.
de ce ii privim pe ei altfel? chiar vedeti vreo schimbare in bine venita de la ei?
De unde a pornit totul: Pe timpul cand economia "duduia" (de fapt se speculau terenuri si imobile, era mai mult o "vajaiala" in urechile unora), s-au promis si dat salarii si asistenta sociala mult peste putintele reale ale economiei, cu speranta imatura si ilogica ca "duduiala" va tine la infinit. Cum, bineinteles, n-a tinut, salariile si pensiile "duduite" nu mai pot fi platite, decat cu sacrificii imense. Daca FMI "citeste" cum trebuie acest scenariu si vede, de exemplu, ca in invatamant "se taie" dar nu se micsoreaza la nimeni si ne taie si el de pe lista pomanagiilor, sa vezi distractie.
E posibil sa ne intoarcem la "experienta" sarbilor de acum cativa ani: schimbau o sacosa de bani pe una de verdeturi. Iar speranta ca UE ne va salva de propria neputinta este o iluzie de innecat.
De obicei, astfel de discutii nu se leaga ci devin mai degraba un dialog al surzilor cu mutii.
Mare pacat....
Un mic citat, ofensator din punctul meu de vedere dar care se potriveste de minune aici, este "Arguing on the Internet is like participating at Special Olympics. Even if you win, you are still retarded".
Foarte adevarat, in ziua metodica elevii nu ar trebui trimisi acasa, aici este vina conducerii scolii care permite asta si nu a tuturor profesorilor.
Nu intru in detalii cu numarul de ore de munca, etc, deoarece a devenit un dialog al surzilor...am doar o intrebare pentru cei care pun profesorii la zid:
1. De ce nu mai sunt absolventi de liceu care sa isi doreasca sa devina profesori? ( elevii de calsa a XII-a sunt foarte buni cunoscatori ai sistemului, vad ca nu e de munca, ca salariile sunt mari, ca vacantele peste masura.....si viata profesorilor e asa de roz)
1. Mafiei din sistem, pe care elevii o simt foarte bine
2. Incompetentei omniprezente(chiar si la liceele asa-zis bune 75-80% dintre profesori sunt "atârnători")
3. Gerontocratia conducatoare, care duce la lipsa oricarui criteriu obiectiv de apreciere a muncii in general si a celor tineri in special. Ei vor trebui sa stea "la rand" si sa pupe in fund pe cine trebuie pentru a prinde un oscior cand vor avea varsta corespunzatoare.
Salariul in invatamant este mic doar daca facem raportul leafa/zile-libere. Eu admit intru totul ca orele de predare sunt muuult mai obositoare decat alte activitati, insa, pe de alta parte, sa nu credeti voi ca sunteti singurii care trebuie sa mai cititi si sa va informati pe langa orele efective de munca. Si, chiar asa sa fie, aveti destula vacanta pentru asta.
este non sens cea ce spui pentru ca la noi in...nu conteaza unde, toti copii sunt iberi in ziua cu pricina,si nu numai o clasa ci toata scoala.
sper sa nu ma insel -dar nu este predare in acea zi, in multe scoli!
eu nu am nimic special cu dascalii nostri ,nu ii pun pe toti in aceasi oala,aveti dreptate si guvernarile sunt de vina dar sa nu uitam ,sunt alesii nostri( vostri).
daca nu suntem de acord cu ei si sigur nu suntem, atunci sa ne solidarizam si sa facem ceva,dar nu asa, chiar inainte de examene, pentru ca de suferit doar copii nostri o sa sufere.
sa nu uitati ,noi aici ne jignim unii pe altii iar ei rad de noi si decid asa cum li se scoala.
hai sa incepem un miting national (sau greva pe plan national) in ziua alegerilor si sa revendicam ce avem de revendicat atunci...ce ziceti?
Multa lume comenteaza ca profesorii au 3 luni vacanta,cate ore libere au,insa ce e trist este ca cei care vocifereaza cel mai abitir sunt cei cu copii,oare noi nu ne trimitem copii la cei pe care ii hulim sa le faca educatie? Cum putem cere ceva de la profesori fara sa le dam ceva in schimb?!....este vorba de viitorul copiilor nostri la urma urmei.Ganditi-va !!!!!
Daca e asa usor, nu-i nici o problema, profesorii fac greva, iar cei ingrijorati de "bietii" copii sa faca ei orele.
Pt. d-na Diana, prfoesorii primesc salar pt. munca pe care o presteaza si noi parintii nu trebuie sa le dam absolut nimic in schimb.
In plus, nu prea esti acasa in domeniul limbii romane si chiar dai impresia ca esti acel "ghita de la scularie" pe care il pomenesti.
Nu-ti voi corecta cu rosu postarile si nici nu-ti voi pune nota, dar, cum nu e niciodata prea tarziu sa inveti, te informez ca forma corecta este "salariu", din lat. salarium.
Bani, ciuciu, deci, ce va asteptati mai departe?????
ce facem cu profii care nu isi fac treaba la clasa dar mediteaza la greu aceeasi elevi???
putina decenta stimati dascali!!!
In ochii mei care vad ce'mi fac la scoala copii, nu aveti nici o credibiliate.
" "Parinte" e un cuvant perimat pentru parintii de astazi. Marea majoritate alearga dupa titluri si bani,plecand in tari straine si neglijandu-si copiii,folosindu-i drept pretext si pavaza, sacrificand ceea ce cuvantul "parinte" inseamna, excluzand complet din ecuatie dragostea si indrumarea parinteasca: "LUMINA DIN LUMINA"
In ochii mei,care vad de cate mi se plang la scoala copii, nu aveti nici o credibilitate.Sunteti simpli genitori,nu parinti."
Semneaza: Pintea,dascal din vocatie.
Pentru ca daca ati fi si parinte ati fi observat ca in "meseria" asta nu poti folosi cuvantul "nepasare" sau "greva" atunci cand copilul iti cere de mancare.
Inlocuirea celor doua cuvinte nu numai ca nu da mai multa consistenta textului ci dimpotriva il converteste in derizoriu.
Lucru altfel drag marii majoritati a domnilor profesori.
presedintele basescu e ca un tata cu mai multi fii, celor mai mari le-a impartit din ceea ce avea iar cand i-a venit randul si celui mic , acestuia ii arata mainile golite de ceilalti..."pentru tine nu a mai ramas nimic...tie n-am...le spune...""pacat!"
presedintele a uitat ce simtea in momentul in care a fost investit?sau poate nu a simtit nimic...
Vin natii intregi de retardati pe care nu le mai poate educa nimeni. Asa au vazut acasa, asa fac maica-sa si taica-sau si asa fac si ei.
Dragi parinti, daca nu intelegeti despre ce este vorba, sa va explic:
- fetele voastre se imbraca precum niste curve si arata la clasa a VII-a ca la 25 de ani, umbla cu toti nespalatii de varste mult mai mari si se mozolesc prin toate colturile intunecate, isi pun poze sexi pe HI5 iar voi habar n-aveti, merg la scoala cu poseta etc.
- baietii vostri cunosc doar fotbalul, tigara si berea, desi afara sunt 25 de grade ei umbla cu gluga pe cap de parca urmeaza sa comita o infractiune, merg in "haita" si se izbesc de trecatori si de ce le mai iese prin cale, merg cracanati si cocosati de parca sunt maimute iar cand vorbesc nu se intelege nimic, se aude doar un raget de animal iar sporadic cateva silabe etc.
Daca nu intelegeti despre ce vorbesc este pentru ca voi chiar nu sunteti capabili sa vedeti penibilul.
Culmea e ca acesti "copilasi" au ajuns la facultate si-mi sunt mie colegi. Normal ca trebuie sa-i suport. Dar oare cine i-a trecut clasa? Nu cumva acei profesori pe care voi ii tot acuzati si despre care spuneti ca nu merita mariri de salarii?!? Copiii vostri chiar meritau sa promoveze?
Nu inteleg de ce au mai anuntat cu o saptamana inainte ca o sa fie greva, doar asa ca sa iti lustruiesti rulmentii de la skate si sa iti doresti ca in ziua grevei sa fie soare.
Profii au facut asta doar pentru ca stiau ca media o sa promoveze asta si toata lumea o sa afle ca o sa fie greva.
Azi o minora a trecut prin toate clasele spunand ca marti o sa fie greva.
O profa a zis ca sa ma uit la televizor, ca o sa va daca se mai face greva.Daca eram pedepsit si nu puteam sa ma uit la televizor sau daca nu aveam televizor? Haha.
Dati-le OTV, mobile si pc-uri, YM si hi5 si gata, s-a rezolvat.
In secolul comunicarii, junele se lamenteaza ca nu putea afla de greva, ca poate era pedepsit sa nu se uite la televizor...
Pe pariu ca ai 3 mobile, 7 conturi de e-mail si chiar acum te dai pe mess, ca sa vorbesc pe limba ta????
N-aveti nici o scuza, nu vreti sa va informati, in nici un domeniu, punct.
Cee ce inseamna ca ati inselat populatia in campania electorala, deci guvernul ar trebui sa-si dea demisia si sa se organizeze noi alegeri pe cheltuiala PSD si PDL.
Si-o sa-mi dati dreptate definitiv si iremediabil.
Unde esti ma ala care ziceai ca nu prea fusai pa' la scoala? Cum ne fuse vorba? Avusai dreptate au ba?
Da matale tanti diana pa unde esti AAAA?
- ministerul incompetent care face o programa pe care pana si clasa mea ar face-o mai bine
- androneasca care ne baga 2 ore de sport obligatoriu in weekend (sau poate nu am inteles eu bine?)
- andronesca care baga evaluare din 2 in 2 ani (ca sa avem si mai multi copii cu creierul terci si copilaria lipsita de soare si alergat)
- androneasca, androneasca (...)
- profesorii care nu fac nimici in privinta programei. Ei se revolta din cauza salariilor - da, e de inteles, dar nu am auzit niciodata de un protest real pentru restructurarea programei. Niciodata. Normal ca lumea ii priveste cu ochi strambi, cand rezultatele educatiei sunt atat de joase. Desi nu ei se ocupa in mod concret de programa, ar putea sa se implice, sa protesteze, sa schimbe cu ceva ceea ce se intampla. Unde e spiritul de dascal? De dascal real?
Am intrebat:
Intrebare: este greva maine?
raspuns: Urmariti va rog la TV ce se hotareste.
Intrebare: cand va incepe scoala in toamna ( 1sep sau 15 sep)
raspuns: nu se stie
Intrebare: se vor mentine tezele unice?
raspuns: nu se stie
Intrebare: vor fi examene la sfarsitul clasei a 8-a?
raspuns: nu se stie
Pe scurt pentru D-na Andronescu:
In afara de faptul ca sunteti protejata catastrofei nationale Ion Iliescu, care este de fapt rolul d-voastra in actuala pozitie?
Nu toti avem veniturile despre care pomenesti. Sa se impoziteze si salariile popilor! Sa plateasca impozit pe locuinta ca orice om ca ei nu stau in apartamentele Domnului. Aia ce va invata? Ca va tregeti din Adam si Eva?