UPDATE Gripa porcina: Un document scapat in presa ar putea justifica un import masiv de medicamente 

de M.M.     HotNews.ro
Vineri, 1 mai 2009, 18:27 Actualitate | Esenţial

Documentul prezentat in sedinta de guvern de marti privind posibilele efecte ale gripei porcine in Romania este doar un material informativ, care ia in calcul scenariul cel mai grav, au declarat pentru HotNews surse guvernamentale. Pe de alta parte, un posibil import de vaccinuri nu este o solutie sigura, in conditiile in care OMS a avertizat ca testele arata ca aceste vaccinuri sezoniere pentru gripa au un efect redus asupra virusului H1N1.

Astfel de scenarii se fac in toata lumea si pot sau nu sa se adevereasca, dar nimeni nu poate face o estimare clara la acest moment, au precizat sursele citate, care au preferat sa-si pastreze anonimatul. Calculele sunt bazate pe experienta pandemiei din 1918 - celebra gripa spaniola care a ucis intre 20 si 50 de milioane de persoane la nivel mondial.

La nivelul Executivului se lucreaza deja pentru asigurarea unui nivel optim al necesarului de medicamente, au mai spus sursele citate.

Ministerul Sanatatii ar trebui sa se se concentreze pe un program de igiena

Pe de alta parte, un medic roman care profeseaza in Franta a subliniat ca stocurile ridicate de Tamiflu din aceasta tara nu au nicio legatura cu gripa porcina, ci fac parte din politica de sanatate a statului. Reactia vine dupa ce in documentul citat se arata ca Franta asigura  de medicamente antigripale pentru toata populatia, in timp ce Romania detine 40.000 de doze.

Tamiflu nu este un panaceu, in conditiile in care cei mai afectati sunt batranii si persoanele cu un sistem de imunitate scazut, a precizat acesta, adaugand ca, in randul specialistilor din Franta, ideea unei pandemii cu efecte devastatoare nu este considerata drept un scenariu probabil.

Medicul roman s-a intrebat, in schimb, de ce Ministerul Sanatatii nu pune la punct un program de crestere a gradului de iginea in spitale si in randul populatiei, in loc sa ia in calcul importul de Tamiflu.

Vaccinurile - putin eficiente in cazul virusului H1N1

Organizatia Mondiala a Sanatatii a avertizat vineri ca testele efectuate au aratat ca vaccinuri sezoniere pentru gripa au un efect redus asupra virusului H1N1

"Exista putine sanse ca vaccinurile sezoniere sa fie eficiente impotriva acestui tip de virus", a afirmat directorul programului OMS pentru cercetari in domeniul vaccinurilor, Marie-Paule Kieny, citat de Reuters.

"Nu avem nicio indoiala ca realizarea unui vaccin eficient este posibila", a subliniat ea, adaugand insa ca prima doza ar putea fi disponibila intr-un interval cuprins intre patru si sase luni.

Document guvernamental: Declansarea unei pandemii in Romania, tot mai probabila

Declansarea unei pandemii cu virus gripal porcin este tot mai probabila si se poate extinde in cateva ore, cu rata de mortalitate de pana la 3% si scaderea fortei active cu 20-50%, Romania avand un numar redus de doze antigripale in timp ce Franta, de exemplu, are medicamente pentru toata populatia.

Situatia este prezentata intr-un document guvernamental, obtinut de MEDIAFAX, intitulat "Sistemul de sanatate publica si raspunsul in caz de pandemie cu virus gripal porcin".

"Suntem aproape de o pandemie? Nu se stie, dar este posibil si devine tot mai probabil. Oamenii de stiinta nu stiu cand va aparea din nou gripa pandemica, insa subliniaza faptul ca aparitia ei este sigura", se arata in document.

Este amintit ca gripa pandemica se manifesta la momentul aparitiei unui nou virus de gripa impotriva caruia populatia nu are imunitate/rezistenta si ca un astfel de virus are capacitatea de a infecta populatia cu viteza unui virus obisnuit de gripa, dar cu efecte mult mai devastatoare, ducand la o mortalitate ridicata.

Rata probabila a mortalitatii - intre 0,8 si 3%

Ca efecte probabile ale gripei pandemice sunt indicate raspandirea globala in termen de cateva ore, avand in vedere viteza de deplasare cu mijloacele de transport moderne, afectarea a 30% din populatie, o rata a mortalitatii de 0,8-3%, reducerea fortei active cu 20-50%, afectarea continuitatii serviciilor de baza si a economiei nationale.

In document se face referire si la sistemele sanitare depasite, precum si la posibilitatile de prevenire si tratament limitate.

La intrebarea "Suntem pregatiti pentru gripa pandemica?", unul dintre raspunsuri se refera la stocarea medicamentelor antigripale, aratandu-se ca Franta asigura astfel de medicamente pentru toata populatia, in timp ce Romania detine 40.000 de doze.

Solutiile indicate sunt colaborarea interstatala, monitorizarea si schimbul de informatii in timp real, planificarea la toate nivelurile, informarea precoce a populatiei, colaborarea cu mass-media si instruirea reprezentantilor mass-media din timp.

Reactia nu poate fi limitata la Ministerul Sanatatii

"Reactia in cazul gripei pandemice este una generala si nu poate fi limitata la Ministerul Sanatatii", se atentioneaza in document.

Ca probleme cu care se vor confrunta autoritatile romane in cazul gripei pandemice sunt indicate politica fata de accesul in tara a persoanelor straine provenite din zonele pandemice, politica fata de cetatenii romani aflati in zone pandemice, coordonarea reactiei in cazul inceperii unei pandemii, inlocuitorii pentru "persoanele cheie" care pot fi victime ale pandemiei, cui se vor administra medicamentele antivirale, cine va fi internat si cine va fi tratat acasa, cum va reactiona personalul medical si cum va reactiona populatia.

"Responsabilitatea furnizarii raspunsurilor trebuie sa fie una guvernamentala si nu individuala, atribuita unei persoane sau unui singur ministru sau minister. Raspunsurile trebuie stabilite inaintea inceperii pandemiei, planurile trebuie pregatite si testate la nivelul tuturor institutiilor, coordonarea reactiei trebuie sa aiba loc in cadrul unui comandament unificat care inglobeaza responsabilii tuturor institutiilor implicate, bazandu-se pe recomandarile grupurilor de experti", se atentioneaza in document.

Securitatea nationala poate fi afectata si pusa in pericol

Una dintre concluziile analizei este ca securitatea nationala poate fi afectata si pusa in pericol din cauza unor probleme din domeniul sanatatii publice.

Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, a declarat agentiei MEDIAFAX ca documentul fost redactat foarte recent si ca a fost prezentat de ministrul Sanatatii in sedinta de marti a Guvernului. Arafat a participat si el la sedinta de Guvern.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a crescut gradul de alerta medicala la nivelul 5, care arata ca o pandemie de gripa cu noul tip de grupa este "iminenta".

Ioan Bazac, ministrul Sanatatii: Documentul are un caracter preventiv, nu trebuie sa duca la panicarea populatiei

Invitat la Antena3, ministrul Sanatatii, Ioan Bazac a declarat ca "documentul a fost prezentat acum trei saptamani cand nu se stia de aceasta pandemie la un curs cu structura infromativa. Acest material nu trebuie sa duca la panicarea populatiei".

"Pandemia poate afecta securitatea unui stat si orice tara trebuie sa fie pregatita in situatii speciale. Asta nu inseamna ca acum discutam de o asemenea situatie, dar este absolut normal ca sa discutam despre aceste lucruri sa nu ne trezm intr-o situatie speciala fara sa putem lua masuri speciale", a mai precizat Bazac.

Minsitrul Sanatatii a tinut sa precizeze ca "in momentul de fata nu exista niciun caz de suspiciune de gripa porcina in Romania. Romanii care urmeaza sa soseasca vin din zona Acapulco unde nu au fost depistate cazuri".


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Trebuie sa cauti si altceva decat mici si bere pe Valea Prahovei si tv de proasta calitate - VIDEOinterviu Formatia Trei Parale, ”pe viata si pe creatie”

“Tu, fetico bălăoară și cu ochi căprii,/ Ce te ții așa măreață? Crezi că nu te știu?/ Mă-ta e spălătoreasă, tac-tu-i sacagiu, / Și tu ești chiftilăreasă-n strada Cișmigiu.” Sa fie viata numai atat, zic eu, si “Chiftilareasa” de la Trei Parale te baga-n boala. I-auzi: “Dau in stanga, dau in dreapta, buzunaru-i plin” - cantare de mandrie, oftica si prejudecata. Intai te loveste interpretarea jucausa, trufasa si monotona. Apoi versul. Numai atat sa fie, cum spun, si vrei sa vezi laboratorul de creatie al celor de la Trei Parale. Vino si tu acum intr-un apartament din mahalaua Ozanei. Florin si Beatrice Iordan, Mihai Balabas ne in-canta cantand si initiindu-ne cum se petrece viata noastra. Incepe! Ca din cimpoi, ca din caval este piesa cu care începem firul poveștilor. Vezi prima parte a VIDEOinterviului Trei Parale.

5827 vizualizari

 • +1 (7 voturi)    
  clacla (Vineri, 1 mai 2009, 18:38)

  ionut [anonim]

  Asta e ca sa ne atraga atentia de la ce vor sa faca acuma .... Gripa asta porcina e ca si copilu ala care ii spune lu maisa ca e racit, sa nu mearga la scoala ..dar de fapt nu e. ..
 • +1 (11 voturi)    
  Vă mai amintiţi ? (Vineri, 1 mai 2009, 18:53)

  Mitică [anonim]

  Trag clopotele la Mitropolie: "bing, bang! bing, bang!". Sunetul strident şi continuu al clopotelor trezeşte şi alertează tot oraşul. Apoi un vuiet se întinde şi acoperă mahalalele, casele, curţile, grădinile, odăile. "Ce este? Ce este?", se întreabă speriaţi mahalagiii ce se adună pe la garduri, la cîrciumă, în uliţă. "Război să fie?" "Vin iar nemţii?" "Sau, şi mai rău, blestemaţii de muscali?"
  Şi deodată vestea cade ca un trăsnet peste toţi: ciuma. Întîi se zvoni că se afla pe la Giurgiu şi toţi sperau şi se rugau să rămînă acolo. Apoi aflară că e pe la Văcăreşti, la porţile oraşului, gata să se strecoare în inima tîrgului şi să ia cu ea sute şi mii de suflete rătăcite. Şi tot n-au crezut, sperînd cu disperare că totul este o glumă sau, pur şi simplu, minciuni inventate de cei ce vroiau să jefuiască în voie. Zvonul devine însă realitate crudă cu primii morţi abandonaţi pe şanţuri şi ocoliţi cu teamă şi oroare, cu strigătele repetate la nesfîrşit cu voce lugubră: "păziţi la o parte, că vin cioclii cu morţii".
  Mahalagiii nu stau prea mult pe gînduri: îndrăzneţii şi cei care au unde pleca aruncă ceva zdrenţe în căruţă, îşi strîng economiile în basma, îşi aşază copiii pe capră şi fug speriaţi din calea ciumei; boierii îşi îmboldeasc slugile să se grăbească, trag trăsurile cu şase cai la scara casei, strigă cucoanelor să se grăbească, să nu ia atîtea rochii că se vor întoarce repede, poate nu-i decît un zvon ca şi ultima dată, după care dau bice şi fug la conacul de la ţară, cît mai departe de frică, de moarte. Trăsuri, animale, boccele, bărbaţi, femei, bătrîni, copii, şchiopi, orbi se grăbesc să părăsească oraşul deja infestat de ciumă. Degeaba se străduie domnul să închidă porţile oraşului, degeaba armăşeii proclamă în gura mare starea de carantină, strigătele morţii sînt mai puternice şi-i mînă de la spate pe cei care vor să scape. Fără să ştie, fără să bănuiască, unii poartă cu ei, ascuns undeva printre pliurile fustelor sau în colţul cămeşii, morbul morţii.

  cont.
  • -1 (3 voturi)    
   nu stiu de ce ti-au pus minusuri la mesaj (Vineri, 1 mai 2009, 20:52)

   Gramofonu' [anonim] i-a raspuns lui Mitică

   Mie mi s-a parut foarte potrivit comentariul :)
 • +8 (8 voturi)    
  Asteptam un comunicat oficial (Vineri, 1 mai 2009, 18:53)

  Mircea [anonim]

  In timp ce toata mass-media ne "infecteaza" pur si simplu cu stiri legate de gripa porcina am dori sa stim care este pozitia celor care ne conduc. Este intr-adevar un pericol atat de mare? si daca da... de ce nu se iau deja masuri precum distribuirea de masti. Astazi la tv am auzit doar de manifestari legate de 1 mai. Inteleg ca mass-media cauta senzatie (si ce usor o gaseste) dar aici totusi scrieti de propriile vieti care la o adica pot fi puse in pericol. Deci trebuie sa stim cu ce avem de a face. Recomandar clare, nu povesti!
 • -3 (7 voturi)    
  Vă mai amintiţi ? continuare (Vineri, 1 mai 2009, 18:59)

  Mitica [anonim]

  În urmă, săracii, fricoşii, întîrziaţii ce-şi cheltuiesc economiile, îşi fac provizii şi apoi fiecare se baricadează în conace, case, grajduri, pivniţe, poduri şi aşteaptă să treacă, să se ducă mai departe, să scape, să fie iertaţi şi de data aceasta. Dar moartea se răspîndeşte cu repeziciune şi ia, la întîmplare, bătrîni şi copii, fecioare şi flăcăi, bunici şi neoţi, bogaţi şi săraci, boieri şi ţărani. "Unde intra, din zece scăpa unul sau doi." Retează familii întregi, lăsînd în urmă imagini sumbre: trupuri abandonate pe uliţi, în pragul casei, pe malurile apei, trupuri umflate de soare şi aruncate claie peste grămadă în curţile spitalelor în aşteptarea unei gropi comune, trupuri pe jumătate îngropate în spatele grădinilor, haite de cîini, rămaşi fără stăpîn, ce scormonesc cu disperare şi tîrăsc cu ei în căldura lunii august (1813) braţe, picioare, organe, capete, degete.

  Cioclii, obişnuiţi cu boala de care au zăcut deja de două-trei ori, cutreieră oraşul în sus şi-n jos. În fapt, în scurt timp au devenit stăpîni peste un oraş unde puterea şi-a suspendat pentru o perioadă de timp autoritatea. Aşezaţi pe capră colindă mahalalele, apoi intră în case şi ridică morţii sau pe cei aproape "plecaţi", îi "ajută" pe aceştia din urmă să păşească pe lumea cealaltă cu o măciucă în cap sau, şi mai simplu, îi aruncă de vii în groapa comună. Cîteodată, cîte unul reuşeşte să se salveze, să-şi adune forţele şi să evadeze din cimitirele improvizate ad-hoc. Spre seară se adună la vreo cîrciumă părăsită sau în vreo pivniţă abandonată şi-şi întăresc forţele golind butoaiele, jucînd şi dansînd, violînd fete, văduve sau chiar femei măritate ce, lipsite de vlagă, nu se mai pot apăra. Alţii mai isteţi pun ochii pe o casă mai înstărită, aruncă peste gard cîrpe infestate cu microbul morţii şi apoi aşteaptă, după care prăduiesc tot ce găsesc prin odăi şi lăzi, pe laviţe, în poduri sau pivniţe.
 • +2 (4 voturi)    
  Va mai amintiti ? Ciuma lui Caragea (Vineri, 1 mai 2009, 19:00)

  Mitica [anonim]

  Fum de bălegar, hîrdaie cu apă, strachina cu oţet, carantina - acestea sînt măsurile care ar fi trebuit să-i apere pe cei sănătoşi şi să-i salveze pe cei bolnavi. Dar boala se opreşte de la sine după aproape un an, după ce şi-a luat obolul.

  Mă întreb uneori dacă sistemul nostru sanitar depăşeşte, în anumite zone ale României de azi, strachina cu oţet de altădată.
 • 0 (2 voturi)    
  nu cumva este tardiv? (Vineri, 1 mai 2009, 19:00)

  necredinciosul [anonim]

  ce facem cu vaccinul in plina pandemie? vaccinul antigripal se face cu cel putin o luna inainte de sosirea gripei!
  • +1 (1 vot)    
   da (Vineri, 1 mai 2009, 22:05)

   dana [anonim] i-a raspuns lui necredinciosul

   Ar fi tardiv daca incepe acum. Un vaccin ar putea fi eficient pentru valurile urmatoare.
   A ajunge la protejarea populatiei prin vaccin inseamna:
   -cercetare si descoperirea unei compozitii care sa fie eficiente (nu exista inca nicaieri in lume un vaccin eficient pentru aceasta tulpina virala -nici Tamiflu nu e eficient sigur pentru ca are in compozitie o alta tulpina virala)
   -productia efectiva inseamna culturi succesive care necesita cateva luni
   -administrarea vaccinului are efect de aparare dupa 4-6 saptamani
   Ce putem face concret:
   -masuri de a limita raspandirea -izolarea bolnavilor, suspectilor de boala si contactilor
   -evitare zone aglomerate
   -masuri de stimulare a imunitatii
   alimentatie -continut suficient de proteine, vitamine, antioxidanti
   -miscare in aer liber, expunere la soare
   -igiena corporala si a spatiilor de locuit
 • +4 (6 voturi)    
  Altruism (Vineri, 1 mai 2009, 19:09)

  Român [anonim]

  Vă rog să asiguraţi medicamente pentru : Cler, Preşedenţie, Parlament şi Guvern. Dacă vă mai rămân daţi-le porcilor... care ne-au adus aici.
 • +8 (8 voturi)    
  pandemie!? (Vineri, 1 mai 2009, 19:14)

  anca [anonim]

  Jurnalistic vorbind, pentru redactarea unui subiect atat de grav, care ar putea provoca spaima in randul populatiei, ar fi trebuit ca autorul sa-si dea numele. Ne-am saturat sa citim "din surse" fel de fel de aberatii, adesea iresponsabile, cum ar fi cele de fata. De ce nu publicati raportul guvernamental, nu o interpretare a unui anonim.
 • +1 (1 vot)    
  Franta (Vineri, 1 mai 2009, 19:16)

  Bogdan [anonim]

  Franta are Tamiflu si Relanza pentru jumatate din populatie, e una dintre tarile cele mai bine "pregatite".
 • 0 (2 voturi)    
  F. bine (Vineri, 1 mai 2009, 19:24)

  Nicu [anonim]

  Mai putini manelisti. Cu atat mai bine.
 • +3 (7 voturi)    
  o sa murim cu totii... (Vineri, 1 mai 2009, 19:24)

  accidutzu [anonim]

  insa chiar inainte sa murim, de nicaieri au sa apara niste compani farmaceutice ce au sa ne vanda, pe bani grei, leacul salvator.
  acum se face prelucrarea maselor naive. suntem bolnavi de gripa cailor verzi de pe pereti :))
 • +5 (7 voturi)    
  cade drobu'... (Vineri, 1 mai 2009, 19:26)

  pehash [utilizator]

  maaaare jurnalist. poate ajungi la un si mai mare medic, sa-ti dea tie unul din cele 40k vaccinuri antigripale de la ministerul sanatatii cand tu esti deja bolnav de gripa... dup-aia cu ultimele forte poate faci un bine si citesti si tu ce-i ala vaccin, cum apar anticorpii si cat timp le cand faci vaccinul. dup-aia poate ii intrebi pe smecherii de francezi cu am reusit sa produca vaccin antigripa porcina pentru toata populatia in asa scurt timp. sau te-ai utiat la lista cu vaccinul antiprostie? de ala n-avem nevoie.. ministerul sanatatii are deja pregatite 22 mil doze letale.. ultima solutie..
  • 0 (0 voturi)    
   raspuns (Joi, 17 septembrie 2009, 15:29)

   sorin [anonim] i-a raspuns lui pehash

   mare adevar graiesti
   da tu stii cati au inghitit galusca cu GRIPA CU RAT(nas de porc).ma ,astia vor sa bage in copii lor tot ce se vinde
   sunt atatea dovezi ca nu-s bune nici de spalat pe cap.
   e ca la emisiunile alea de shoping:aspirator cu o mie de functii,si trage si face,nici un alt aspirator nu e ca el,si bla bla si...........cand sa-l folosesti,vezi ca defapt ai dat banii pe prostii,da lasa ,ca ai fost TRANDY,si nu-l mai trimiti inapoi.
   ESTE?
 • +7 (7 voturi)    
  gripa porcina? (Vineri, 1 mai 2009, 19:47)

  elis [anonim]

  am venit ieri seara din Spania (Valencia) loc unde sunt cazuri de gripa pt.asta ma asteptam ca pe aeropot sa fie macar un medic care sa se uite la cei sositi de acolo (un avion plin) daca macar le curge nasul sau au vreun semn de boala dar surpriza era pustiu nu a intrebat nimeni nimic desi am coborat pe 2 aeroporturi (escala la Arad -sosire la Bucuresti).Intreb cum ne aparam de cei bolnavi care vin de afara daca nu luam nici o masura?
  • +1 (3 voturi)    
   De perioada de incubatie isi aduce aminte cineva? (Vineri, 1 mai 2009, 20:15)

   Luca [anonim] i-a raspuns lui elis

   sunt convins ca este asa cum spuneti. in plus de asta cei care sosesc nu trebuie sa aiba simptome imediat, pentru ca orice virus are perioada sa de incubatie. astfel oamenii pot lua virusul si abia dupa 3-4 zile sa manifeste simptomele aferente.
   • +2 (2 voturi)    
    pt.Luca (Vineri, 1 mai 2009, 20:38)

    elis [anonim] i-a raspuns lui Luca

    chiar si asa tot cred ca trebuia sa fie cineva care sa ti ia numele si cu o hartie sa te prezinti la medicul de familie pentru a fi sub observatie.Asa ceva nu se poate cand toate sursele de informatii spun ca este periculos noi nu facem nimic.Noi asteptam.........
  • +2 (2 voturi)    
   Fum de bălegar, hîrdaie cu apă, strachina cu oţet. (Vineri, 1 mai 2009, 20:17)

   Mitică [anonim] i-a raspuns lui elis

   Fum de bălegar, hîrdaie cu apă, strachina cu oţet ... plus eventual Frecţie DIANA.

   Şi era să uit - soluţia minune a laboratoarelor Prof. dr. dc. Ecaterina Andronescu, soluţia minune de la Institutul de codoi ...

   NaCl + H2O + foi de varză
  • +2 (2 voturi)    
   am gasit masurile ministerului :)) (Vineri, 1 mai 2009, 23:02)

   dana [anonim] i-a raspuns lui elis

   Pe site-ul ministerului sanatatii:
   Comunicat
   FIECARE PERSOANĂ CARE SE ÎNTOARCE DIN ȚĂRI AFECTATE DE CIRCULAȚIA NOII TULPINI DE VIRUS GRIPAL ȘI CARE DEZVOLTĂ FEBRĂ ȘI SIMPTOME RESPIRATORII, ESTE RUGATĂ SA SE PREZINTE DE URGENȚĂ LA ORICE SECȚIE DE BOLI INFECȚIOASE
 • +3 (3 voturi)    
  m-am plictisit (Vineri, 1 mai 2009, 20:07)

  gica [anonim]

  ...iar stiri catastrofice, necesar de medicamente din SUA , nevoia de colaborare internationala stransa pana la unificare etc. asta e ca si cu gripa aviara; ce tampit crede ca in cateva zile se poate ajunge de la un "focar" la imbolnaviri in 50 de tari diferite de pe glob? credeti ca aia care fac arme biologice sunt atat de milosi ca nu fac niciun fel de teste ?
 • +1 (1 vot)    
  lista tuturor persoanelor implicate in importul de (Vineri, 1 mai 2009, 20:34)

  vecinu lu Caragea [anonim]

  ... antigripale porcine.

  de la ministru pana la ultima "editoare de texte"

  faceti-va fabrica de botnite si va veti imbogati.

  traiasca fmi, america, farmaceutica si marea oculta internationala.
 • +4 (4 voturi)    
  Confuzie (Vineri, 1 mai 2009, 20:41)

  medicu de garda [anonim]

  Daca domnii de la hotnews au incurcat borcanele si habar nu au de diferenta dintre vaccin antigripal si Tamiflu, sa zicem ca e cat de cat scuzabil. Da daca domnii guvernanti chiar au redactat asa documentu' si au zis ca nu avem destule vaccine Tamiflu, atunci eu o sa-mi fac bagajele si o sa ma retrag la tara...impreuna cu cele 7 pachete de Tamiflu, corticosteroizi si aparat de ventilatie mecanic...Ca ma gandesc ca atunci cand va izbucni "pandemia", si domnii guvernanti se vor retrage la un mic si o bericioica la cabana de la Sinaia, pana se stinge porcina si o parte din prostime. Hai salut si sa ne vedem la alegeri.

  PS. Mastile alea de pus pe fata nu au nici o eficacitate, si formularele de completat pe aeroport is vax albina, perioada de incubatie e de 5-6 zile.
 • +3 (3 voturi)    
  ce tampenie (Vineri, 1 mai 2009, 20:50)

  Gogu [anonim]

  in Occident tocmai se anunta pe toate canalele ca Tamiflu e f eficient impotriva gripei A (asta e numele oficial dat de OMS, nu gripa porcina) iar ai nostri zic ca nu, dar in acelas timp cica vor sa importe. Ce sa importe, praful de pe toba daca dupa ei Tamiflu-ul nu e bun?
 • +2 (2 voturi)    
  Nu exista vaccin impotriva gripei porcine (Vineri, 1 mai 2009, 20:55)

  Danut [anonim]

  Deci ce folos ar avea vreun import de medicamente antigripale... cand avem de a face cu o tulpina noua de virus. Vaccinul va fi putea fi distribuit catre populatie abia in 4-6 luni... informati-va pe net si o sa aflati... un antidot nu se poate produce de la o zi la alta.
  • +3 (3 voturi)    
   Nu exista vaccin, dar este antiviral (Vineri, 1 mai 2009, 21:30)

   medicu de garda [anonim] i-a raspuns lui Danut

   Asa este, un vaccin se fabrica in minim 4-6 luni de la aparitia unui nou virus. Ce exista acum sunt cele doua antivirale - cu nume farmaceutic Tamiflu si Relenza (substanta activa Oseltamivir si Zanamivir) care INHIBA dezvoltarea gripei dupa ce s-a instalat. Cu alte cuvinte daca ai medicamentele astea si le iei in 48 de ore de la aparitia bolii, faci o forma mai usoara, si probabil nu ajungi la pneumonie acuta ca si sarmanii de mexicani.

   Acum ramane de vazut daca pericolul de pandemie e real sau sunt eu un pacalici ca am dat 75Ron/cutie si le-am umflat buzunarele astora de la Glaxo. In ziua de azi corporatiile ar face orice sa le cumperi produsele, inclusiv putin de vanzoleala pe CNN.
 • +4 (4 voturi)    
  Tamiflu NU E VACCIN (Vineri, 1 mai 2009, 21:18)

  LEA [anonim]

  Substanta activa din anti-gripalele Tamiflu sau Relenza impiedica cuplarea virusului cu celule gazda, astfel incat virusul nu poate intra in celula ca s-o foloseasca pentru sinteza altor particule virale.

  DAR NU SUNT VACCINURI.
 • +3 (5 voturi)    
  Dar cu PROSTIA cum facem? (Vineri, 1 mai 2009, 21:49)

  nano2k [utilizator]

  Cea mai contagioasa si grava boala este PROSTIA!

  Restul bolilor cu care ne ameninta OMS sunt inventii, desi, la o adica, ei o pot face realitate, ca au cu ce!

  Pana una-alta, rog romanii sa se fereasca de singura boala pe care nu ne-am chinuit niciodata sa o eradicam: PROSTIA.

  Se pare ca nici nu se doreste eradicarea ei, ci proliferarea prin toate canalele de informare in masa.
 • 0 (0 voturi)    
  @hotnews (Vineri, 1 mai 2009, 22:40)

  sadwank [anonim]

  Ar fi interesant de urmarit, in aceasta vinzoleala cu gripa, cam care sint cei care se vor pozitiona intr-un fel sau altul fata de Institutul Cantacuzino.
  Ce se intimpla? Prin institut circula zvonuri atit despre schimbarea sefilor, cit si de posibilitatea ca pe terenurile respective (fix in inima Bucurestiului) sa se construiasca ceva hoteluri. Probabil simple speculatii, nu stiu.
  Numai ca exista o HG care prevede infiintarea Companiei Farmaceutice Nationale prin alipirea productiei de la Cantacuzino cu Antibiotice Iasi. Numai ca la Cantacuzino, pe linga productie, se face si cercetare; iar cercetarea se stie cum e tratata si finantata in Romania. In acest moment este finantata cu banii din productie plus ce mai vine de la UE si de la Banca Mondiala. Daca insa Cantacuzino ramine fara productie e sortit pieirii, moment in care va fi mult mai usor ca terenurile de sub el sa fie preluate de "baietii destepti".
 • +1 (1 vot)    
  flu is near (Vineri, 1 mai 2009, 23:07)

  alex [anonim]

  sunt in franta, si aici ipohondrii au si inceput sa se plimbe pe afara cu masti pe fata.
  • +1 (1 vot)    
   Deci si aceasta PsyOp functioneaza (Sâmbătă, 2 mai 2009, 1:37)

   nano2k [utilizator] i-a raspuns lui alex

   http://schimbarea.blogspot.com/2009/04/procina-dela-150-de-morti-la-8.html
 • +2 (2 voturi)    
  efectul placebo (Vineri, 1 mai 2009, 23:24)

  ady [anonim]

  daca esti bolnav si medicul de familie iti da o mentosana tu crezand ca este licoarea din laboratorul mortii s-ar putea sa te faci bine..asa si ministerul
 • 0 (0 voturi)    
  Mitica si Ciuma lui Caragea (Vineri, 1 mai 2009, 23:38)

  Iancu Jianu [anonim]

  ADEVAR GRAITA-I MITICA.
  Un cetatean turmentat, nepot de-al lui Nenea Iancu...
 • +2 (2 voturi)    
  tv (Sâmbătă, 2 mai 2009, 0:40)

  dana [anonim]

  au zis la tv francez..ca francezii au achizitionat stokul de 33milioane antiviral Tamiflu,in perioada cand era riscul de pandemie a gripei aviare.Si acum, dupa ce pacientzii din US si UK contaminatzi cu gripa A, au fost tratati cu tamiflu, care si-a dovedit eficacitatea de a fi un bun antiviral..normal ca il administreaza si pacientilor din fr.. contaminati cu gripa a..ca doar nu sunt ei mai cu motz. insa au spus clar ca administrarea tamiflu..in scop preventiv..nu are efect..pt ca nu e un vaccin.
 • 0 (0 voturi)    
  exista solutii simple si traditionale (Duminică, 3 mai 2009, 0:19)

  Costin [anonim]

  Pentru cine e interesat:
  Virusii in general nu rezista la remedii traditionale cum ar fi usturoiul sau ceapa.
  Asta o stiau bunicii nostri, si o spun si unii medici naturisti.

  Un catel de usturoi pe zi si cateva felii de lamaie sau cateva tablete de vitamina C pot preveni gripa adesea si mult mai ieftin.

  Un amestec de uleiuri esentiale e o alta solutie simpla si necostisitoare pentru marirea imunitatii.

  Un amestec in parti egale din ulei de scortisoara, cimbru si/sau oregan, lamaie, cuisoare este cunoscut drept solutia hotilor dupa o legenda care spune ca acest amestec a fost folosit de niste hoti in vremea ciumei bubonice in evul mediu (thieves oil, cautati pe google).

  Uleiurile ar trebui sa se gaseasca la orice Plafar. Le amestecati in parti egale intr-un recipient din sticla, cu o pipeta.
  Cateva picaturi pe zi ingerate cu alimentele, sau aplicate pe piele dizolvate in niste ulei obisnuit sau vaporizate in incapere ar trebui sa fie suficiente.

  Indicatie de bun simt:
  Atentie, combinatia de uleiuri poate fi iritanta pentru piele si topeste anumite mase plastice, deci evitati sa o aplicati pe zone sensibile sau pe rani.
  Puteti aplica pentru test o singura picatura la incheietura mainii pe interior (unde sunt venele) si vedeti reactia. Daca va irita, nu continuati.
  Pielea absoarbe la fel de bine remediile de acest gen (trec direct in sange).
 • +2 (2 voturi)    
  Pe cand jurnalisti mai cititi in Romania (Duminică, 3 mai 2009, 12:27)

  un roman [utilizator]

  De la clasa politica si guvernantii lu' peshte nu mai am nici un fel de asteptari.

  Dar macar jurnalistii lu' peshte ar putea sa puna mana sa se documenteze inainte sa publice tampenii. Mai ales acum ca aveti Google si Wikkipedia la dispozitie.

  Lenea si prostia caracterizeaza Romania.
 • 0 (0 voturi)    
  Drept graita-i, Mitica !!! (Luni, 4 mai 2009, 16:23)

  hoitu' [anonim]

  Cam cred ca ai dreptate, Mitica !!! Cam ca si ciuma lui Caragea acest ... strigat de disperare !!! Si tacerea autoritatilor ... Pai, acu, sa va spui ce vazui si io pe la televizor: cica mai fuse unu' cu acelasi tip de virus: N1H1 ! Internat nu stiu pe unde ... Si auzi ca se vindeca ... Fara alte traznai de vaccinuri si nu mai stiu eu ce ... Si inca in Romanica noastra ... In spitalele din Romanica noastra unde, dupa cum stiti cu totii, este mai mult haos si ... cersit de bani decat ingrijirea bolnavilor !!! Si as mai vrea sa va intreb eu pe voi, internautilor, ceva: pai, dupa ce ati luat gripa, ce sa mai faceti cu antivirusul pe care incearca sa vi-l bage pe gat ministerul nostru de sanatate ? Si-apoi, numa' porcina nu-i, gripa asta ! Ca de era porcina, o aveau si porcii ! Ca si aia aviara ! Dar din asta, adica virus din asta nu au porcii ... Si totusi s-au interzis importurile de carne de porc in comunitatea europeana ... Ma intreb eu, oare, de ce ??? Daca tot se stie ca porcii nu o au ??? Si, nu inteleg, mai sunt o gramada de necunoscute pe care, daca stai atent si asculti la tembelizorul utilitar din dotarea apartamentului, mai si gandesti putintel, nu se poate sa nu-ti dai cu seama-n cap, ca toata aceasta spaima-ngrozitoare este pentru copiii ce umbla-n puta goala prin nisipul de la mare !!! Chiar UE a importat prea multa carne de porc din afara ei de trebuia sa impuna embargo ?!? Nu-si dau seama ca ei singuri se contrazic prin afirmatiile pe care le fac ? Si, evident, pe care nu le fac si le lasa sa le subintelegem noi, astia, care mai rezistam ... Si, apoi, pot sa traga clopotele la Mitropolie, din Bucuresti pana la Moscova cu popas pe la Athena ca, dupa cum am vazut pe la inundatii, romanii, si daca sunt cu apa la varful casei, tot nu-si parasesc "averea" mostenita si de-ar fi sa moara cu ea de gat ...pardon, pe gatul ei !!!


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri