Presedintele Federatiei Alma Mater, Razvan Bobulescu, a declarat, joi, dupa intalnirea de la Cotroceni dintre liderii sindicali din educatie si seful statului, ca reactia presedintelui Traian Basescu la amenintarile cu greva a fost: "Ne-a zis ca nu ii pasa, ca putem sa facem ce vrem".

Razvan Bobulescu a adaugat ca liderii sindicali din invatamant i-au recomandat sefului statului sa urmareasca speech-urile presedintelui american Barack Obama "sa vada ca in Statele Unite se dau acum bani si pentru cercetare si pentru educatie, pe timp de criza."

Sindicalistii urmeaza sa se intalneasca luni cu ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, si au anuntat ca nu renunta la proteste.

Cadrele didactice intentioneaza sa intre in greva generala in zilele de 5, 11 si 13 mai, cand sunt programate tezele unice, in semn de protest fata de rectificarea bugetara aprobata de Parlament in urma cu doua zile.

Sindicatele se tem ca rectificarea bugetara va aduce reducerea cheltuielilor cu personalul in invatamant, ceea ce ar putea insemna, spun ei, fie reducerea salariilor, fie disponibilizari.