Razvan Bobulescu, liderul Alma Mater, despre greva profesorilor: Traian Basescu ne-a zis ca putem sa facem ce vrem
Razvan Bobulescu a adaugat ca liderii sindicali din invatamant i-au recomandat sefului statului sa urmareasca speech-urile presedintelui american Barack Obama "sa vada ca in Statele Unite se dau acum bani si pentru cercetare si pentru educatie, pe timp de criza."
Sindicalistii urmeaza sa se intalneasca luni cu ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, si au anuntat ca nu renunta la proteste.
Cadrele didactice intentioneaza sa intre in greva generala in zilele de 5, 11 si 13 mai, cand sunt programate tezele unice, in semn de protest fata de rectificarea bugetara aprobata de Parlament in urma cu doua zile.
Sindicatele se tem ca rectificarea bugetara va aduce reducerea cheltuielilor cu personalul in invatamant, ceea ce ar putea insemna, spun ei, fie reducerea salariilor, fie disponibilizari.

Ce fac cetățenii din Sectorul 2 cu gunoiul menajer de la 1 martie, cu cine încheie contracte, cât plătesc / Primarul Radu Mihaiu: Licență teritorială la nivelul Sectorului 2 nu are niciun operator
1.205 de doze de vaccin antiCOVID-19 pierdute, cele mai multe în Cluj / Între motive: spargerea flacoanelor sau temperatura inadecvată
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
Toata lumea e de acord ca suntem in criza, ca "nu e bani", ca e perfect normal ca in mediul privat salariile sa scada si sa fie disponibilizari, dar nu cumva sa propuna cineva aceleasi masuri si la bugetari ca imediat sar la greva.
Daca nu se vor da tezele de control, ca e greva, ca Tiriac sa pateasca, sa le fie invatatura de minte daca nu-i platesc pe santajisti !!
Iar loaza mea o dau la un particular ca la Stat sunt alte loaze, "profesori" fosti repetenti ca Tariceanu sau cu nota 2 la examenele de an.
In invatamant este o adevarata harababura. Si loaze cred ca sunteti voi, care va luati zeci de milioane din meditatii, cand normal ar fii sa lucrati la clasa si nu in particular. Ma repet: dreptul constitutional al copiilor la educatie unde este?
A fost obosit si s-a exprimat gresit. poate ar trebui sa se duca sa se odihneasca si sa ne lase .
Stii ca de fapt noi avem doua sisteme de invatamant :unul de stat (unde se sta) si celalalt particular (la profesori acasa)? Stii toate astea ?
Stii ca s-a ajuns cu meditatiile la clasa 1-a. Si ca un examen la facultate,modest,te costa 300 de euro ?
80 % dintre profesorii de astazi sunt niste profitori ordinari,celorlalti 20% le cer scuze !
Unde sunt profesorii de altadata ?
Tu ai mai invata pt a ajunge bun in fata unor copii indisciplinati? ...si apoi sa mai fi platit doar cu 7.500.000 pe luna (profesor incepator)? Cand si o vanzatoare are 10 mil/luna? A fi profesor inseamna sa-ti cumperi materiale didactice mereu pt a fi la curent cu toate. Dar din ce bani? Imi spui si mie? Pregatirile le ai azi dar maine nu mai stii daca le mai ai!!!
De ce nu te pui in pielea unui profesor , macar pt o zi, ca sa vezi cum e sa stii ca trebuie sa ai performanta, dar nu ai bani sa-ti cumperi materialele necesare si cand stii ca nu toti copiii vin la scoala ca sa invete?
Poate gasesti tu un raspuns pozitiv!!!
M-am plictisit sa-l citez din trecut, va spun pe scurt:
S-a folosit de profesori si pensionari sa-si puna piticu' si acum se sterge la dos cu profesorii!
Dragii mei profesori, ati fost adusi la nivelul minerilor de un matelot pervers, macar Ilici a facut asta cu minerii (exact la fel - folositi si apoi uitati).
Pensionarii saracii ar face si ei greva dar ei au ajuns sa se bucure de un Evanghelion, un tichet Udresc,... Si cand stau sa ma gndesc ca acum 4 ani aproape era sa ma cert cu un pensionar care a zis ca Basescu are un caracter infect, de mahala, de fanariot? Imi cer scuze inzecit celor care nu l-au votat!
Pe noi, dragii forumisti, sa ne lasati in pace cu cersitul vostru.
Priceput? Bine!
N-ai priceput? Treaba ta.
De diminuarea incasarilor la buget ai auzit? De datoria publica si de plata de dobanzi ai auzit?
NU MAI SUNT BANI!
1. Trebuie inghetat anul scolar si lasati sa stea in greva cat vor si sa-i plateasca Izvoranu .Daca ei ne dispretuiesc si noi ii tratam la fel.
asta e tot miezul? pai asta deja stiati !!! parca e un joc...desi, nu e.
Eu sunt freelancer. Nu am performante, nu am contracte. Lucrez 20 de ore pe saptamana, iau bani pe 20 de ore. Castig mai bine ca un profesor, dar pt. asta lucrez minim 40 de ore pe saptamana + 10 pe care le investesc in studiu si perfectionare ... Pt. astea 10 plateste doar familia mea ... de care am timp doar Duminica. Trebuia sa-l ascult pe tata si sa ma tin de carte ... sa ma fac intelectual.
Si angajati altii noi , ca gem scolile de "zaharisiti" , si "plicisiti" si super-mediocri si incompetenti ...Copilul meu vine de la "colegiu" si la 5 materii zice ca n-a inteles nimic !!!
Testati in fiecare an , si dati afara !!! Testati de profesori straini , nu de gastile de prin Inspectorate , unde zac alte fosile incompetente care MIMEAZA munca !!! Invatamintul romanesc e la pamint din cauza profesorilor !!! Si pe vremea lu' Ceasca erau profi mai buni !!! La Fac. de Fizica se intra cu nota 9 , acum se intra cu 5 !!! Rusine !!!
Ar fi corect sa nu condamnati doar profesorii .Pe cine intereseaza cartea o si rasfoieste.
In rest... sa traiti bine!
Fotomoodelu lu' Patriciu e vinovat doar de risipirea imbecila a surplusului de avutie pe care tara asta a avut norocul sa-l creeze in ultimii 4 ani!
Pana si ultimul cretin stie ca mai trebuie pus si deoparte pentru zile negre... Motociclistul tau a cheltuit ca in filmmele cu cowboy scapati la curve!
Sa fie transparenta si la ei. Presa, ce asteptati?
Ca de demagogi ne-am saturat.
Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS):
REALITATEA MEDIA SA
SIND ROMANIA SRL
INTERACTIVE COMMTECH DEVELOPMENT SA
GLOBAL VIDEO MEDIA SA
ASIGURARE REASIGURARE ARDAF SA
COMPANIA ROMANA DE ASIGURARI - SOCITATE DE ASIGURARE-REASIGU
ALMA VALDOR SRL
Bogdan Hossu- preşedinte Cartel Alfa:
SIND ROMANIA SRL
CENTRUL DE FORMARE, MANAGEMENT SI CONSULTANTA SRL
HOTEL APOLLO SA
"VIITORUL" - SOCIETATE DE ASIGURARE REASIGURARE SA
Marius Petcu, presedintele CNSLR Fratia
SIND ROMANIA SRL
GLOBAL VIDEO MEDIA SA
REALITATEA MEDIA SA
BEST EASTERN RESORT SA
Vi se par cunoscute vocile plangacioase de pe teveuri? Din mesajele mele de pana acum poate ai vazut parerea mea despre sindicate. Acum iata dovada. Din acesta cauza nu cred eu in sindicate. Dupa cum vezi toti sunt legati intre ei prin intermediul unor firme. Astea-s sindicatele.
Hai sa incepem cu putina istorie. Ce sunt defapt sindicatele si sindicalismul? O filosofie aparuta la incepul sec al XX -lea care lupta impotriva capitalismului sub deviza daca vreti "nu ne vindem tara". Care cica lupta pentru drepturile "salariatilor" . Mai avem nevoie de sindicate astazi? Eu zic ca nu. Personal sunt impotriva sindicalismului. Ce sunt defapt sindicatele? Niste mijoace de manipulare, Pentru ce sunt necesare? Sunt mijloace de presiune politica etc. Sindictele joaca dupa modelul unui copil mic si nabadaios. Daca numi dai ceea ce doresc ma dau cu fundul de pamant. Pe acest sistem functioneaza sindicatele si nicidecum pentru adevaratele drepturi ale angajatilor. Daca ar face asa ar trebui ca la o saptamana doua sa preseze angajatorii sa respecte drepturile angajatilor. Nici numai vorbesc de astia de la ITM care in mod normal ar trebui sa fie pe teren in fiecare zi sa verifice societatile comerciale nu sa stea la cafelute si sa iasa pe teren in momentul cand au de facut norma.
Buboiul asta trebuie spart si poate ca greva profesorilor este acul necesar.
- medici ( taie o data cu bisturiul si au nerusinarea sa ceara bani pentru asta)
- actori (dau din gura toata ziua - datul din gura nu creste PIB-ul Romaniei)
- politisti (ei oricum nu ne amendeaza decit pe noi cind gresim si niciodata pe cei mari)
- militari (nu mai suntem in razboi)
- pensionari ( nu sunt decit niste batrini cacaciosi care voteaza constant cu Iliescu).
Ciocul mic! Decit sa invete mult si sa se timpeasca mai bine imi trimit copilul in Italia la spalat vitrine (macar acolo cistiga in Euro!); decit sa piarda vremea la teatru mai bine sa faca un joc pe internet; cind o fi bolnav il trimit la Viena ca macar doctorii aia nu iau spaga iar daca se ia unul de el sau mi-o fura ceva din casa eu nu am nevoie de politie - plec eu cu bita sa-mi fac dreptate ca nenea Becali! Huuuo!
Asa cum scandinavii sunt tratati de medici straini sau isi lasa copiii pe mana unor dascali emigranti in cadrul unui sistem functional si eficient tot asa putem si noi sa dam cu flit celor care considera ca dupa ce au facut o scoala fara taxe si cu burse de la statul roman isi pot permite sa desconsidere o natie de contribuabili!Paguba in ciuperci daca astfel de dascali parati raman pe drumuri!
Apropos,cand are de gand fiscul sa intre ,sa combata evaziunea fiscala pe care o fac profesorii care isi mediteaza elevii din clasele la care predau in scolile de stat?
Lasa ca tot voi astia cu gulere albe l-ati votat.. sa va iasa pe nas acum..
Un marinar nu poate aprecia educatia.. lui i se pare o caterinca "miriapodica".. asa ca nu vede nici o diferenta daca mai taie cate un "piciorus" al sistemului de invatament.. vede ca tot continua sa se tarasca.. deci e bine..
1. Desfiintarea gradelor profesorilor. Consider ca un profesor care are 2-3 ani vechime poate preda la fel de bine materia ca unul cu 20 de ani vechime. In acest fel vor fi renumerati cu aceeasi suma de bani + sporul de vechime care il avantajeaza pe cel mai experimentat.
2. Desfiintarea notiunii de titular pe post. Fiecare catedra sa se scoata la concurs o data la 3 ani iar cel care a fost titular sa nu o mai poata ocupa in urma concursului.
3. Marirea normei de lucru la 24 ore/ saptamana si eliminarea zilei metodice.
4. La concursurile pentru ocuparea posturilor de profesori sa poata participa si alti absolventi de facultate, chiar daca nu au studii de specialitate in disciplina respectiva sau pedagogice. Daca in urma examenului se dovedeste ca sunt mai pregatiti decat cei de profesie nu vad de ce sa nu fie cei selectati.
5. La concursurile pentru ocuparea locurilor de profesor, cei care au experienta in mediu privat mai mare de 10 ani sa beneficieze de un bonus de 1 punct, iar cei care au experienta peste 20 de ani sa beneficieze de un bonus de 2 puncte. In acest fel exista posibilitatea sa se transmita copiilor experienta unuia care a trait si s-a dezvoltat profesional in viata reala. Sunt convins ca fizica si matematica ar fi mult mai interesante daca ar fi predate de un inginer cu experienta, chimia ar fi mai frumoasa predata de un profesor cu experienta intr-o rafinarie, etc.
6. Posibilitatea eliminarii din scoli a elevilor care sunt problema in scoala. Toata lumea stie ca un elev care deranjeaza ora poate strica o clasa intreaga.
7. Salariile de merit sa fie date numai profesorilor care au olimpici pe locurile 1,2,3 la concursurile judetene.
8. Parintii sa poata da vot de blam unui profesor si sa il schimbe.
Ai punctat foarte bine faza cu salariile de merit.Asa s-ar justifica fara probleme. Eu unul as propune ca salariul de merit sa fie acordat si in functie de numarul de elevi care ajung olimpici la concursurile judetene. Daca un profesor e tare pe meserie stie ca daca are 10 olimpici in anulk scolar curent ia o prima neta de 25000 ron. Atunci sa ii vezi cu cata atentie ar intra la clasa si cat de dedicati ar fi meseriei lor. Parerea mea.
Si daca invatamantul va ramane la mana primariilor sa vedeti atunci ce interesati vor fi primarii sa asigure educatia comunitatii. Hai sa gandim logic si nu rautacios
eu personal nu vreau sa fiu profesor dar sunt convins ca s-ar gasi cativa din mediul privat care s-ar multumi cu conditiile mizere din invatamant, chiar si in conditiile pe care le-am propus eu. si cred ca s-ar gasi ceva oameni mai buni decat tine. dar sa inteleg ca te temi de concurenta? se da un examen draga si tinand cont ca ziceti ca nu sunt conditii in invatamant ar trebui sa nu se prezinte multa lume. hai sa lasam piata sa decida.
si sti cine sunt parintii aceia pe care ii dispretuiesti? sunt cei datorita carora iti iei salariul. dar vad ca tu te consideri buricul pamantului iar fraierii de parinti ar trebui sa se ploconeasca in fata ta si eventual sa isi trimita plozii cu lectia gata invatata la scoala.
eu nu am propus nimic cu primariile, dar sincer sa fiu nu stiu ce ar putea fi mai rau decat este acum.
ceea ce ma deranjeaza este ca toata lumea da vina pe profesor pentru dezinteresul unora fata de scoala.Parintii pleaca la serviciu ,iar copilul face prima ora la colega/colegul . copilul chiuleste de la ore ,iar parintii pleaca in Italia. sa fie oare elevul mai constiincios decat profesorul? primarii ameninta ca nu vor mai platii cadrele,desi ei vor primi bani.ce vor face cu banii e de inteles,dar in niciun caz ceva bun pentru comunitate. si in legatura cu evaluarea cadrelor ,pe langa parinti, un cuvant va avea de spus si primaria.sa vezi atunci coruptie si nepotism. deci,prin urmare,raul va veni de acum incolo,daca profesorii cedeaza. este clar ca toti profesorii tineri vor pleca din invatamant si ,crede-ma,nu sunt dintre cei mai prost pregatiti de ce crezi ca sunt tot mai multi suplinitori?
Tovarasi profesori, cand veti ajunge sa performati la locul de munca, atunci sa vi se mareasca salariile!!! Clar!? Ma doare in cot de nu stiu ce lege votata de tampitii din Parlament in perioada electorala, clar!?
Sistemul pe care voi il patronati PUTE! ESTE PUTRED, nu stiu ce mama dracului faceti acolo, dar trimiteti spre facultati niste analfabeti care pe vremea lui Ceasca nu intrau nici la profesionala!!
Iar universitarii in frunte cu Boculescu sunt TABULA RASA! Voi ar trebui sa fiti varful intelighentiei tarii, mai! Voi ar trebui sa straluciti inn cercetare si sa vorbiti studentilor exemplificand cu rezultatele muncii VOASTRE, nu cu compilatii pe care nu le intelegeti!
Asa ca, mai ales acum ca nu sunt bani, bagati-va mintile in cap si vedeti-va de treaba! Ca m-am saturat sa va tot aud plangand dupa bani cand eu platesc meditatii la greu pentru al mic!
Cercetatorii americani fac cercetare aplicativa si ca angajati ai marilor firme, cu rezultate eficiente.
Cercetatorii romani ar trebui sa treaca prin scoala cercetarii in firmele private, in special in cele multinationale. Dupa absolvirea acestei scoli, cercetatorii pot aspira sa fie angajati de stat pentru cercetari in special fundamentale, atat cat ne tine cureaua
Rezultatele cercetarii aplicative sunt vizibile in noile produse de succes, cerute de piata. Rezultatele cercetarii fundamentale trebue sa fie validate de recunoasterea de catre institutiile stiintifice internationale specializate. Numai astfel de validari ale muncii de cercetare justifica cheltuirea de bani, de catre firmele private si de catre stat. Altfel.....
In legatura cu afirmatia lipsita de responsabilitate a domnului Bobulescu, ar trebui ca acest intelectual, formator de tineri specialisti, sa se gandeasca de doua ori inainte de a se lansa in denigrarea presedintelui tarii, sa nu inculce astfel tinerilor neincredere si lipsa de respect fata de institutiile statului.
Un limbaj "lejer" poate fi utilizat de dl. Bobulescu in familia sa, in cercul prietenilor sai.
Ca sa isi arate plecaciunea fata de patronul anti-Basescu, realizatorii emisiilor de la Realitatea TV au preluat afirmatia dezonoranta (pentru sine) a dlui. Bobulescu si au "imbogatit-o cu mojicii de felul : "Cine a mintit? Bobulescu sau Basescu?"Ce-o fi facand dl. Hurezeanu, intelectualul cu pretentii? Si el incurajeaza mojiciile, daca il satisfac pe patronul trustului?
Posturile TV , inacceptabil de "comerciale", nu au transmis prezentarea detaliata, privind legile de restructurare a invatamantului, de interes ptr. profesori.
Daca nu sunt profesorii platiti cine va educa odraslele, ca mai nou parintii ii trimit la scoala si spun: Nu ne intereseaza, noi ii trimitem, nu aveti decat sa va ocupati de ei!
Si da e ingrata meseria de profesor cand ai un salariu mizerabil de 1200 de lei, si asta e un salariu mare pentru invatamant, si ai elevi care vin la scoala cu telefoane de la 2000 de lei in sus, sa nu mai spun de imbracaminte.....
Nu am sa uit niciodata, am avut un profesor, la un moment dat, pe care atunci cand l-am vazut am retrait o imagine din Casa cu molii a lui Calinescu...Asa arata un profesor in Romania...Printre altele au si ei nevoi, traiesc si cumpara din aceasi piata, si credeti-ma ca nu traiesc din lumanarile pe care le fac cadou ''dragii'' elevi, si oamenii astia nu s-au nascut doar sa fie umiliti de parinti, de elevi....
Mi se pare normal, si de bun simt, din salariul pe care il castiga un profesor sa traiasca decent, din pacate in Romania, din salariul de profesor nu se poate trai decent, nici macar supravietui. Si daca dau meditatii mi se pare absurd sa umilesti un om, cerandu-i chitante!!!
Si daca exista elevi in Romania care accepta sa isi plateasca notele, consider ca da prostia se plateste, si nu oricum ci in Euro!!
In toti cei 20 de ani de scoala pe care ii am, nu am intalnit nici un profesor care sa nu ma treaca pentru ca nu am dat ceva, pentru ca nu am mers la asa zisele meditatii....Dar, da au pus note mici pentru nepregatire, pentru teme nefacute, pentru neseriozitate!! Nu am intalnit profesori absurzi, si cu atat mai mult sunt convinsa ca acum, nu este mai greu decat era atunci cand eram eleva...Dar, parintilor le place sa aiba loazele timp sa umble sa bata piatra prin oras, decat sa lucreze, sa citeasca ceva in plus, sa pregateasca un material. Cei mai multi sunt copy/paste....
am vazut faptul ca elevii sunt intrebati "CE MESERIE AU PARINTII" si trecute functiile in catalog. chiar sunt curios ce motivatie legala are chestia asta.
am vazut de 1 martie, 8 martie, ziua profesorilor copii incarcati de cadouri intring pe poarta scolilor.
am vazut ca se percepe fondul clasei desi nu exista nici un cadru legal pentru aceasta si nici nu se justifica ce se face cu banii colectati.
vreau si eu sa am un loc caldut intr-o scoala, unde sa merg cu sila gandindu-ma ca vine dupa-amiaza si cu ea copii cu banuti ca sa-i invat ceea ce nu-i invat la clasa...
in schimb, sunt tintuita de scaun in birou la firma mea iar daca fac greava pentru ca nu-mi convine impozitul forfetar pe care trebuie sa-l platesc, ca de, noi suntem obligati sa mai taiem si facturi, nu vine nici boc nici base sa-mi cante in struna...
eu cred ca oamenii astia sunt de pa alta planeta, cu pretentiile lor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
In toata aceasta poveste elevii pierd cel mai mult,stiti nu? Sunt 8 ani de munca, 8 ani in care s-au straduit sa invete si acuma, ca orice om normal vor sa intre la liceu si poate sa mearga la Facultate. Nu toti parintii au bani sa ii duca pe elevi la pregatiri si ca sa fiu sincera tocmai acesti elevi sunt cei care invata si se lupta sa ramana la suprafata! Sistemul se prabuseste peste noi, elevii, dar nu cred ca am zis vreodata ceva, nu ne-am plans niciodata. Doar ne-am luptat sa avem un viitor. Acest viitor se naruie... si e trist! Noi suntem viitorul acestei tari si pe noi ne ingropati, noua ne retezati aripile. Suntem mereu criticati ca nu citim, ca facem greseli si asa mai departe.
Noi vrem sa dam tezele, sa terminam anul ,sa ajungem la liceele pe care le vrem si intr-un tarziu sa ajungem OAMENI. Avem acest drept?
Nu toti elevii sunt straluciti dar asta nu inseamna ca nu au dreptul la viitor!
In scoala e un loc caldut, salariul cat este , e bun, oricum sunt meditatiile unde castiga.
Doar ca nu vom face scoala cu acesti " profesori". Multi sunt aproape " necalificati" ce sa mai pregateasca elevii? Credeti-ma vorbesc din cunostinta de cauza. E foarte trist ca invatamantul romanesc a ajuns aici.
Ar trebui o selectie adevarata iar cui nu-i convin conditiile sa lucreze in alta parte !!!!
Greva va veni si va trece fara nici un rezultat, dar dna profesoara va ramane la catedra, spre disperarea parintilor si elevilor !
Lucrez în învățământ de când am terminat facultatea, adică de zece ani, sunt printre puținii absolvenți care am rămas la catedră, din 60 căți am terminat, suntem profesori 10. Am rămas cei care, cu adevărat iubesc această meserie și le place ceea ce fac.
În ceea ce privește această grevă, mi-am permis să îmi exprim opinia, deoarece nu cred că este moral să aduci acuzații nefondate sau să jignești niște oameni, care pur și simplu își revendică niște drepturi. De asemenea, credeți-mă, că această deciyie afectează și cadrele didactice, care pănă acum, cu adevărat au muncit, pregătind copiii pentru aceste teze.
În plus, am văzut câteva din comentariile postate și aș dori să aduc la cunoștință domnilor care și-au spus părerea sau care au făcut niște propuneri în vederea îmbunătățirii ,, sistemului”.
În primul rând, ca și profesor titular, primesc ,,în mână”, fabuloasa sumă de 1100 lei, din care 100 este pentru dirigenție, 50 pentru 3 ore în plus peste norma didactică. Și asta, după patru ani de facultate, doi de masterat, și înscrisă la doctorat.
Pentru domnul care are impresia că orele suplimentare se plătesc, dați-mi voie să vă spun ca sunteți prost informat. De când lucrez, în fiecare an, am făcut pregătire, în școală, cu elevii claselor a VIII-a pentru examenul de capacitate, apoi pentru tezele unice și pentru cei de clasa a VII-a. Adică 6-10 ore în plus. La aceasta se adaugă pregătirea pentru olimpiadă, concursuri, meditații cu elevii slabi.GRATIS
În ceea ce privește vacanța, nici aici lucrurile nu sunt chiar așa. Participăm la cursuri de formare, la diferite conferințe...totul pe banii noștri. Se refac materialele didactice, se face curățenie în cabinete și laboratoare, se face ordine între cărțile din bibliotecă. Curățenie la propriu.
Pentru domnul care propune ca după trei ani să se dea examen pentru postul de titular, cred că glumiți. În primul rând, gândiți-vă ce efect ar avea pentru copii schimbarea continuă a profesorului, mai ale la materiile de bază. În al doilea, pentru acest concurs, eu , cel putin un an m-am pregătit și am învățat o vară întreagă, am dat un examen și l-am luat. Și învaț tot timpul: ca să iau definitivatul, ca să iau gradul II etc. Dumneavoastră, tot din trei in trei ani, dați examen pentru păstrarea postului pe care l-ați ocupat?
Așa că lucrurile nu sunt chiar așa cum își imaginează unii oameni. Suntem destui care muncim, care își asumă responsabilitatea pe care și-au asumat-o în fața părinților și a copiilor,care sunt dedicați acestei meserii. Din păcate, exemplele negative date sunt efectele salariului de mizerie pe care îl primim. Au rămas în învățământ oameni care în curând vor ieși la pensie, oameni cărora le place ceea ce fac și oameni necalificați, deoarece cei buni își aleg alte meserii.
Mai mult, trebuie să fii la dispoziția tuturor mofturilor unor părinți care îți reproșează ca nu știi să îți faci meseria, că îndrăznești să ții în școală copilul peste program 15, că nu știi ca vorbești, sau să evaluezi copilul, care a știu tot, fiindcă așa au spus colegii lui.
Și aș putea să mai adaug, dar cred că e suficient. Le mulțumesc celor care au avut răbdare să citească până la sfărșit, și sper că există destui oameni care să fie corecți în aprecierile lor.
makr sa ne lase sa dam tezele sa scapam de grija si pe urm sa faca pana nu mai pot greva...