Sindicalistii afiliati la Alianta "Sed Lex" vor organiza greva japoneza, marti, urmand sa stabileasca ulterior calendarul actiunilor de protest, in spirit de solidaritate cu sindicalistii din Educatie care au anuntat, joi, ca vor declansa greva in ziua in care este programata teza cu subiect unic la Limba romana, a declarat, pentru Mediafax, liderul "Sed Lex", Vasile Marica.

Sindicalistii din Educatie au decis, joi, sa organizeze greva, marti, 5 mai, in ziua in care este programata teza unica la Limba si literatura romana. Greva generala va incepe marti si se va derula in toate zilele in care sunt teze cu subiect unic.

Totodata, liderii federatiilor din Educatie vor decide in 11 mai, daca vor boicota si cea de-a doua teza cu subiect unic programata pentru 13 mai, astfel cum au anuntat, joi, decizia urmand sa fie luata in baza analizarii grevei din 5 mai si a reactiei Guvernului.

Dupa anuntul sindicatelor privind greva, Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti a sustinut ca va da in judecata sindicatele daca se va organiza greva in zilele in care sunt programate tezele cu subiect unic, a declarat, joi, pentru Mediafax, presedintele federatiei, Mihaela Guna.