Reprezentantii sindicatelor din Invatamant au anuntat ca profesorii intra in greva marti, pe 5 mai, iar protestele vor continua si pe 13 si 21 mai, in zilele in care se sustin tezele cu subiect unic. Greva din cele trei zile este valabila pentru tot personalul din Educatie.

Liderii de sindicat au anuntat ca profesorii vor incepe greva generala marti, pe 5 mai, ziua tezei unice la Limba si Literatura romana. Sindicalistii acuza nerespectarea prevederilor legale legate de salariile cadrelor didactice.

Gheorghe Isvoranu, presedintele Federatiei "Spiru Haret":

  • Sindicatele au decis reluarea conflictului de munca prin greva generala in zilele in care se desfasoara tezele cu subiect unic.
  • Va fi greva pentru tot personalul.
  • Fondurile penbtru plata integrala a salariilor in 2009 sunt insuficiente.
  • Este fara precedent faptul ca o lege, prin care salariile profesorilor ar fi trebuit sa creasca cu 50%, nu se mai aplica. Politicienii au demonstrat ca nu respecta promisiunile.
  • Guvernul a oficializat politizarea functiilor de conducere.

Presedintele "Alma Mater", Razvan Bobulescu, a anuntat ca si invatamantul universitar va intra in greva pe 5 mai.

Sindicalistii din Educatie, nemultumiti de rectificarea negativa a bugetului ministerului, s-au intalnit joi pentru a decide calendarul protestelor. La intalnire participa liderii celor patru federatii sindicale din Educatie - FSLI, "Alma Mater", FEN si "Spiru Haret" - si reprezentanti din teritoriu.

Tot joi, sindicatele din invatamant se vor intalni in jurul orei 15:00 cu presedintele Traian Basescu, dupa ce Guvernul a anuntat inghetarea salariilor bugetarilor, la nivelul actual, pana la sfarsitul anului.

Mai mult, salariile profesorilor ar putea sa scada cu pana la 20%, au spus liderii sindicali, dupa ce Parlamentul a votat ieri ordonanta de rectificare bugetara, prin care Educatia a pierdut peste 670 de milioane lei.