Circulatia pe soselele Orhideelor si Vasile Milea va fi inchisa timp de sase luni, pentru realizarea unor lucrari la Pasajul Basarab. Astfel, incepand de duminica, ora 24:00, in vederea realizarii lucrarilor de executie a Pasajului denivelat suprateran Basarab, se vor inchide temporar soselele Orhideelor si Vasile Milea, informeaza marti, intr-un comunicat citat de Mediafax, Primaria Municipiului Bucuresti.

Autoritatile municipale estimeaza ca circulatia va fi intrerupta pe aceste artere timp de sase luni. Potrivit municipalitatii, pe strada Alexandru Borneanu, dinspre Splaiul Independentei catre soseaua Vasile Milea si pe strada C. Ghercu, dinspre Soseaua Orhideelor spre Splaiul Independentei se va circula cu sens unic.

Deputatii din Comisia de administratie publica au decis, marti, sa avizeze favorabil proiectul de lege pentru adoptarea OUG privind declansarea procedurilor de expropriere pentru cauza de utilitate publica a imobilelor proprietate privata situate in zona pasajului Basarab. Raportul favorabil s-a acordat pe proiectul de lege in forma venita de la Senat, Camera Deputatilor fiind Camera decizionala.

Municipalitatea anunta in februarie ca Pasajul Basarab ar putea fi finalizat in aproximativ 16 luni.

Lucrarile la Pasajul Basarab au inceput in luna martie 2007, data la care a fost intrerupt traficul rutier general si cel al mijloacelor de transport in zona Garii Basarab, pe strazile Bulevardul Dinicu Golescu (pe tronsonul cuprins intre strada Fluviului si Soseaua Orhideelor) si Soseaua Orhideelor (intre Dinicu Golescu si Calea Plevnei).

Pasajul Suprateran Basarab ar urma sa aiba o lungime de 1,9 kilometri, o latime maxima de 44,5 metri in zona statiei de deasupra garii Basarab si o latime de 25,5 metri pe restul pasajului. Distanta minima dintre cladirile din zona si pasaj trebuie sa fie de cel putin 14 metri.