Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, luni, ca municipalitatea a facut publica o lista cu 1.908 imobile din Bucuresti care au fost expertizate in intervalul 1991-1996. In cazul acestor cladiri se cere reincadarea in clasele de risc, pentru a se cunoaste cazurile care necesita lucrari de interventie.

Recentele declaratii ale edililor au loc dupa ce sambata seara, la ora 20:18, in Bucuresti s-a produs un cutremur cu magnitutudinea de 5,3 grade pe scara Richter, care a avut epicentrul in Vrancea si a fost resimtit in mai multe regiuni ale tarii.

Cutremurul s-a inscris in activitatea normala din acest punct de vedere si nu exista riscul unui seism important in perioada urmatoare, potrivit specialistilor.

Ultimul cutremur devastator din Romania s-a produs in seara zilei de 4 martie 1977 si a avut o magnitudine de 7,2 grade. In urma acestui seism, au murit peste 1.500 de oameni, cei mai multi in Capitala.

Lista cladirilor (sursa: www.cutremur.net) incluse in categoriile de risc seismic I Pericol public, I, II si III. Tot in documentul atasat gasiti si cladirile care au fost deja consolidate.