Primarul general Sorin Oprescu a facut apel luni la reprezentantii presei sa nu mai "isterizeze populatia" vorbind despre iminenta unui cutremur devastator in Bucuresti. Este adevarat ca in ultimii 18 ani au fost consolidate doar 12 imobile, a spus Oprescu. Cu doar citeva saptamini in urma, acelasi Oprescu tinea prima pagina a ziarelor cu o declaratie potrivit careia un cutremur serios ar face aproximativ 500.000 de victime in Bucuresti.

Primarul general al Capitalei a explicat ca avertizarile sale legate de numarul de victime care ar putea exista in cazul unui seism in Bucuresti nu inseamna ca este prezicator de cutremure.

El a spus ca este preocupat de urgentarea lucrarilor de consolidare la cladirile cu risc seismic ridicat, dar lucrarile merg greu din cauza asociatiilor de proprietari. "Este adevarat ca in ultimii 18 ani au fost consolidate doar 12 imobile", a declarat Oprescu.

"Raman 318 imobile incadrate in clasa I de risc seismic, iar preocuparea mea este sa grabesc procedurile de consolidare", a spus Oprescu.

Primarul general sustine ca programul de consolidare va cuprinde si scoli si gradinite.

Edilul-sef a mai spus ca municipalitatea a facut publica o lista cu 1.900 de imobile din Bucuresti care au fost expertizate in intervalul 1991-1996 si pentru care se cere reincadarea lor in clasele de risc.

Declaratii Sorin Oprescu:

  • am dat  inapoi banii pentru reabilitare pentru ca nu am avut locuinte pentru a-i muta pe oameni
  • avem fond de locuinte de necesitate peste 300 de case
  • o cooperare mai stransa intre ministerul Dezvoltarii si Primaria Capitalei
  • primariile de sector si ministerul Culturii sa nu mai puna piedici in obtinerea avizelor
  • Oamenii trebuie sa stie ca nimeni nu le ia casele

La putin timp dupa cutremurul devastator din Italia, chiar Sorin Oprescu, a facut o previziune sumbra, vorbind de aproximativ 500.000 de victime in Bucuresti in eventualitatea unui seism.