Sute de motociclisti au participat, sambata, la mitinguri organizate in Bucuresti, Sibiu si Bistrita, actiunea facand parte din campania "Motociclistii exista in trafic". Mitingul a fost organizat de Asociatia Motociclistilor din Romania, care continua campania inceputa anul trecut, determinata de cresterea numarului de motociclete in trafic si a accidentelor in care sunt implicate autovehiculele pe doua roti, potrivit Mediafax.

In primele luni ale acestui an, s-au inregistrat 80 de accidente in care au fost implicati motociclisti, cu 50 mai putine fata de aceeasi perioada a anului trecut. Comparativ cu anul 2008, cand 6 oameni si-au pierdut viata in accidente de motocicleta, in 2009 nu a fost inregistrat inca niciun deces si a scazut si numarul ranitilor.

Sambata, aproximativ 200 de motociclisti s-au adunat in Piata Constitutiei din Capitala. Ei au semnat o petitie prin care solicita introducerea RCA cu valabilitate de o luna pentru cei care circula ocazional, aceasta urmand sa fie depusa la Guvern.

AMR a organizat actiuni similare si in principalele orase ale tarii, unde au fost lipite afise cu mesaje antiaccidente si de constientizare, adresate in special celorlalti participanti la trafic, si au fost impartite pliante cu mesajul campaniei.

In urma cu doua saptamani, aproape 1.000 de motociclisti au traversat Capitala intr-un mars organizat pentru un trafic mai sigur si pentru mai multa toleranta intre soferii de masini si cei de motociclete.

Vezi imagini filmate la mitingul de la Bucuresti.