VIDEO Candidatii la alegerile euro-parlamentare au raspuns, in timpul conferintei, cititorilor HotNews.ro - EurActiv.ro
In deschiderea conferintei, au fost prezentate rezultatele chestionarului trimis de CRPE / Euractiv candidatilor, carora li s-a cerut sa raspunda la intrebari care vizeaza prioritatile acestora ca viitori parlamentari europeni, preferinta pentru comisia PE in care ar dori sa activeze, detalii despre planul politic personal, precum si despre intentiile acestora de a ramane pentrul intregul mandat in PE. Intregul set de intrebari este disponibil la www.crpe.ro.
Au fost prezenti reprezentanti ai partidelor parlamentare PDL, PSD si PNL si jurnalistii Dan Tapalaga, Gabriel Giurgiu, Dan Turturica, Luca Niculescu.
De ce a renuntat PSD la Gabriela Cretu? (intrebare cititor Martin Luta)
Raspuns:

Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Frumoasa casă neoromânească de pe strada Stirbei Voda, pentru care administrația Firea a dat autorizație de demolare pe finalul mandatului, este deocamdată salvată: Prefectul a atacat autorizația în instanță
Discursul de adio al lui Donald Trump: Am făcut ceea ce am venit să facem. Am dus cele mai grele bătălii VIDEO
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
Un crematoriu din Germania lucrează 24 de ore din 24, șapte zile din șapte / Mesajul directorului pentru coronasceptici: Veniți să ne ajutați să mutăm sicriele VIDEO
Va multumesc pt raspunsuri concrete, si nu de genul " fiecare stat isi face singur legislatia", ceea ce astazi in UE nu mai e adevarat.
UE este o constructie care se vrea si economica si politica - sa nu mutam ecolo discutia despre frustrarile noastre trecute si prezente.
Noi o luam de la capat de fiecare data.
Fiecare, in comisia sa, poate sa exercite cu tot elanul puterile cu care a fost incredintat. Nu reprezentam statul roman, reprezentam cetatenii. Cei care intra intr-un partid politic deja constituit - ii avertizez ca trebuie sa faca mari concesii pentru a fi acceptat.
Si nu inteleg la ce CONCESII va referiti- ideologice, deontologice?
Martin
Cum trateaza Romania cetatenii - trebuie sa aiba grija sa-i trateze cu egal respect.
Nu ascund faptul ca problema acordarii cetateniei este sensibila si ca GV Romaniei avea dreptul dar si oblkigatia de a se fi consultat cu CE; pt ca sustinerea cauzei noastre europene devine legitima cand e sustinuta de UE
Acest tip de militantism implica si o preocupare pentru explicarea diferentelor intre tipul de presa care se practica in Romania (si efectele lui negative si anti-democratice) si presa "normala" din statele UE.
Din discutiile de pe forumuri se poate trage concluzia ca foarte multi romani ar sustine un candidat cu astfel de procupari.
Daca nu suntem in stare sa schimbam subiectele zilei; daca eu nu sunt in stare sa discut pe ceva concret - vi, presa, va ridicati si iesiti din sala. Daca fiecare politician ar face acest lucru s-ar europeniza nu numai presa ci si clasa politica
Pentru ca metoda "ignorarii" subiectelor consistente a devenit o constanta in presa ultimilor ani. vedeti - printre altele - si metoda de a transfera ceea ce e important de la sensul si valoarea celor spuse, catre distrugerea persoanei care o spune.
"Impunerea" subiectului dezbaterii publice este exact ceea ce spuneti dvs., o "impunere' - si nu o alegere libera - deci este o expresie de PUTERE (si de abuz de putere) din partea presei.
Europenizarea presei inseamna democratizarea acestei PUTERI.
Cum comenteaza ca bosii se plimba liberi in masini de lux si dreptatea se face chipurile...in fotbal.
Regretabil mi se pare felul in care este ocolita intrebarea: nu aveti opinie in privinta evitarii sa mai fim condamnati de CEDO; nu aveti opinie in privinta anularii legii Voiculescu. Nici eu nu voi avea de ce sa va votez.
Cum puteti spune ca nu este de competenta UE regimul proprietatilor, cind Conventia europeana a drepturilor omului, care statueaza dreptul la proprietate, este parte integranta a legilor Romaniei si primeaza asupra legilor nationale? Pina si ICCJ recunoaste ca Romania trebuie sa respecte legile UE iar dvs spuneti ca nu e de competenta UE.
Ce sa retinem? "Sa nu se amestece UE in treburile nostre interne".
Iar cei din PDL si PNL, care pina ieri sustineau ca legea Voiculescu e o "a doua nationalizare", au tacut chitic. Preda, Csibi, aveti ceva de zis? Deplorabil! Ca si cum a doua nationalizare ar fi in spiritul UE si in acord cu legile europeene care respecta proprietatea.
Cred ca din motive tehnice, fiind vorba de o conferinta si nu de un dialog Hotnews obisnuit cu cititorii, nu toate opiniile exprimate au ajuns pe aceasta pagina.
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//NONSGML+WDECL+P6-DCL-2009-0002+0+DOC+PDF+V0//EN&language=EN