Premiera online

VIDEO Candidatii la alegerile euro-parlamentare au raspuns, in timpul conferintei, cititorilor HotNews.ro - EurActiv.ro

de I.M.     HotNews.ro, EurActiv.ro
Vineri, 24 aprilie 2009, 16:55 Actualitate | Esenţial


conferinta CRPE
Foto: HotNews.ro
Conferinta s-a incheiat. In premiera, cititorii HotNews.ro si EurActiv.ro au primit raspunsuri, in timpul unei conferinte de presa - dezbatere, cu ocazia lansarii Centrului Roman Politici Europene (CRPE), de la euro-candidatii: Adriana Ticau (PSD), Victor Bostinaru (PSD), Magor Csibi (PNL), Cristian Preda (PDL).
In deschiderea conferintei, au fost prezentate rezultatele chestionarului trimis de CRPE / Euractiv candidatilor, carora li s-a cerut sa raspunda la intrebari care vizeaza prioritatile acestora ca viitori parlamentari europeni, preferinta pentru comisia PE in care ar dori sa activeze, detalii despre planul politic personal, precum si despre intentiile acestora de a ramane pentrul intregul mandat in PE. Intregul set de intrebari este disponibil la www.crpe.ro.

Au fost prezenti reprezentanti ai partidelor parlamentare PDL, PSD si PNL si jurnalistii Dan Tapalaga, Gabriel Giurgiu, Dan Turturica, Luca Niculescu.

De ce a renuntat PSD la Gabriela Cretu? (intrebare cititor Martin Luta)

Raspuns:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1821 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  intrebare pt. candidati (Sâmbătă, 25 aprilie 2009, 9:31)

  tirolez [utilizator]

  Cine se va ocupa de problema infertilitatii dat fiind ca dna Gabriela Cretu nu se mai afla pe liste? Dansa a facut multi pasi importanti in aceasta directie.
 • 0 (0 voturi)    
  legile proprietatii? (Duminică, 26 aprilie 2009, 11:31)

  sandu [anonim]

  CEDO ne condamna constant pentru incalcarea legile europeene in privinta proprietatii. 1. CE au de gind concret europarlamentarii pentru schimbarea situatiei? 2. Care este opinia lor despre anularea legii Voiculescu, care incalca drepturile omului, distruge jurisprudenta si isi bate joc de recomandarile CEDO?
  Va multumesc pt raspunsuri concrete, si nu de genul " fiecare stat isi face singur legislatia", ceea ce astazi in UE nu mai e adevarat.
 • 0 (0 voturi)    
  contraselectie (Luni, 27 aprilie 2009, 10:18)

  Martin Luta [anonim]

  PSD-ul a reusit sa aiba un europarlamentar intradevar priceput, cu initiativa si prestigiu, adica ceva ce nu se obtine usor- vorbesc si eu despre profesoara Gabriela Cretu- de ce se renunta la un asemenea om? PSd-ul nu stie ce este continuitatea, nu stie ce greu este de sustinut o politica in sprijinul celor din zonele mai putin insorite ale societatii? Asta e o forma de micro-sinucidere politica. Ne poate spune cineva- cum si de ce?
  • 0 (0 voturi)    
   Gabriela Cretu - raspuns: (Luni, 27 aprilie 2009, 12:27)

   Ioana Morovan - moderator [hotnews.ro] i-a raspuns lui Martin Luta

   PE este vocea cetatenilor europeni. Cetatenii au interese diferite. Acest instrument trebuie sa asigure un echilibru institutional. Cred ca trebuie sa incetam acest discurs pe probleme nationale si sa revenim la cetatenii nostri.
   UE este o constructie care se vrea si economica si politica - sa nu mutam ecolo discutia despre frustrarile noastre trecute si prezente.
   Noi o luam de la capat de fiecare data.
   Fiecare, in comisia sa, poate sa exercite cu tot elanul puterile cu care a fost incredintat. Nu reprezentam statul roman, reprezentam cetatenii. Cei care intra intr-un partid politic deja constituit - ii avertizez ca trebuie sa faca mari concesii pentru a fi acceptat.
   • 0 (0 voturi)    
    raspunsul Dnei Ioana Morovan (Luni, 27 aprilie 2009, 12:47)

    Martin Luta [anonim] i-a raspuns lui Ioana Morovan - moderator

    Multumesc pentruca ati raspuns, dar nu pentru ce ati raspuns. Ca regula destul de generala raspunsul la o intrebare trebuie sa tina cont de ce s-a intrebat. In linii mari sunt lamurit cu ce are de facut un europarlamentar.
    Si nu inteleg la ce CONCESII va referiti- ideologice, deontologice?
    Martin
    • 0 (0 voturi)    
     precizare (Luni, 27 aprilie 2009, 13:14)

     Ioana Morovan - moderator [hotnews.ro] i-a raspuns lui Martin Luta

     Este raspunsul dnei Cretu, nu al meu. Eu doar l-am transcris.
  • 0 (0 voturi)    
   Adriana Ticau: raspuns (Luni, 27 aprilie 2009, 12:36)

   Ioana Morovan - moderator [hotnews.ro] i-a raspuns lui Martin Luta

   PSD a pastrat cea mai mare parte a europarlamentarilor, regret ca nu se afla pe lista dar trebuie sa mentionez faptul ca s-a incercat o continuitate si cred ca trebuiau pastrati cei mai multi din actualii europarlamentari. Noi nu am beneficiat de structuri
  • 0 (0 voturi)    
   Victor Bostinaru (Luni, 27 aprilie 2009, 12:47)

   Ioana Morovan - moderator [hotnews.ro] i-a raspuns lui Martin Luta

   Trebuie sa constatam ca atunci cand in geometria variabila a pozitiilor intr-un partid se intampla si astfel de lucruri regretabuile. Uneori sunt victime colaterale in procesul de selectare a candidatilor. Mai sunt si alte exemple, precum Daniel Daianu
 • 0 (0 voturi)    
  Relatiile bilaterale si europene cu Rep.Moldova (Luni, 27 aprilie 2009, 11:40)

  Lucian Tanase [anonim]

  Buna ziua,va adresez aceasta intrebare importanta! In ultima perioada relatile cu Rep. Moldova s-au înrautatit vizibil,cum veti aborda in PE aceasta problema pentru ridicarea vizelor impuse romanilor de catre Moldova,si protejarea cetatenilor romani aflati in Rep. Moldova,in fata posibilor abuzurilor ale autoritatilor moldovene?
  • 0 (0 voturi)    
   Victor Bostinaru (Luni, 27 aprilie 2009, 12:12)

   Ioana Morovan - moderator [hotnews.ro] i-a raspuns lui Lucian Tanase

   Cred ca ridicarea vizelor se va intampla ca urmare a misiunii de monitorizare care se afla acum la Chisinau. Moldova este angajata juridic sa trateze pe toti cetatienii fara vize. Acest lucru va fi posibil intr-un orizont de 2-3 luni cel mult.
   Cum trateaza Romania cetatenii - trebuie sa aiba grija sa-i trateze cu egal respect.
   Nu ascund faptul ca problema acordarii cetateniei este sensibila si ca GV Romaniei avea dreptul dar si oblkigatia de a se fi consultat cu CE; pt ca sustinerea cauzei noastre europene devine legitima cand e sustinuta de UE
  • 0 (0 voturi)    
   Cristian Preda (Luni, 27 aprilie 2009, 12:14)

   Ioana Morovan - moderator [hotnews.ro] i-a raspuns lui Lucian Tanase

   Moldova a introdus vize fara sa respecte regulile; din reactiile oficiale ale Comsiei nu rezulta o problema cum vad socialistii. Grupul PDL doreste cetatenia pentru moldovenii care o solicita. Aici este disputa: nu mi se pare sanatoasa o viziune despre Europa in care ne decoloram politic; dezbaterea politica nationala are o prelungire la nivel european.
 • 0 (0 voturi)    
  O presa europeana (Luni, 27 aprilie 2009, 12:24)

  Andra [anonim]

  Exista vreun candidat care isi propune sa militeze pt. europenizarea presei romanesti ?

  Acest tip de militantism implica si o preocupare pentru explicarea diferentelor intre tipul de presa care se practica in Romania (si efectele lui negative si anti-democratice) si presa "normala" din statele UE.

  Din discutiile de pe forumuri se poate trage concluzia ca foarte multi romani ar sustine un candidat cu astfel de procupari.
  • 0 (0 voturi)    
   Magor Csibi - raspuns (Luni, 27 aprilie 2009, 13:13)

   Ioana Morovan - moderator [hotnews.ro] i-a raspuns lui Andra

   Este vorba despre impunerea unor subiecte consistente de dezbatere.
   Daca nu suntem in stare sa schimbam subiectele zilei; daca eu nu sunt in stare sa discut pe ceva concret - vi, presa, va ridicati si iesiti din sala. Daca fiecare politician ar face acest lucru s-ar europeniza nu numai presa ci si clasa politica
   • 0 (0 voturi)    
    Multumesc pentru raspuns (Luni, 27 aprilie 2009, 13:38)

    Andra [anonim] i-a raspuns lui Ioana Morovan - moderator

    Dar nu cred ca asta ar putea functiona.
    Pentru ca metoda "ignorarii" subiectelor consistente a devenit o constanta in presa ultimilor ani. vedeti - printre altele - si metoda de a transfera ceea ce e important de la sensul si valoarea celor spuse, catre distrugerea persoanei care o spune.

    "Impunerea" subiectului dezbaterii publice este exact ceea ce spuneti dvs., o "impunere' - si nu o alegere libera - deci este o expresie de PUTERE (si de abuz de putere) din partea presei.
    Europenizarea presei inseamna democratizarea acestei PUTERI.
 • 0 (0 voturi)    
  cum comenteaza (Luni, 27 aprilie 2009, 13:13)

  roman [anonim]

  Cum comenteaza candidatii Euro-parlamentari jaful firmelor mici private cu impozitul forfetar care va baga in procedura de suspendare/lichidare multe firme micute .
  Cum comenteaza ca bosii se plimba liberi in masini de lux si dreptatea se face chipurile...in fotbal.
 • 0 (0 voturi)    
  pariu (Luni, 27 aprilie 2009, 13:14)

  gogu [anonim]

  la cat apreciati prezenta la vot?
 • 0 (0 voturi)    
  surprinzator raspuns (Luni, 27 aprilie 2009, 14:35)

  sandu [anonim]

  Unde vedeti dvs. ca cineva confunda CEDO cu UE?
  Regretabil mi se pare felul in care este ocolita intrebarea: nu aveti opinie in privinta evitarii sa mai fim condamnati de CEDO; nu aveti opinie in privinta anularii legii Voiculescu. Nici eu nu voi avea de ce sa va votez.

  Cum puteti spune ca nu este de competenta UE regimul proprietatilor, cind Conventia europeana a drepturilor omului, care statueaza dreptul la proprietate, este parte integranta a legilor Romaniei si primeaza asupra legilor nationale? Pina si ICCJ recunoaste ca Romania trebuie sa respecte legile UE iar dvs spuneti ca nu e de competenta UE.
  Ce sa retinem? "Sa nu se amestece UE in treburile nostre interne".
 • 0 (0 voturi)    
  dialog de surzi (Luni, 27 aprilie 2009, 14:40)

  ralph [anonim]

  Hal de raspuns!
  Iar cei din PDL si PNL, care pina ieri sustineau ca legea Voiculescu e o "a doua nationalizare", au tacut chitic. Preda, Csibi, aveti ceva de zis? Deplorabil! Ca si cum a doua nationalizare ar fi in spiritul UE si in acord cu legile europeene care respecta proprietatea.
  • 0 (0 voturi)    
   precizare (Luni, 27 aprilie 2009, 15:42)

   PaulR [utilizator] i-a raspuns lui ralph

   Csibi s-a pronuntat in favoarea respectarii dreptului la proprietate pe care il considera un drept fundamental iar Preda cred ca nu mai era in sala la acel moment.
   Cred ca din motive tehnice, fiind vorba de o conferinta si nu de un dialog Hotnews obisnuit cu cititorii, nu toate opiniile exprimate au ajuns pe aceasta pagina.
 • 0 (0 voturi)    
  iata cauza: (Luni, 27 aprilie 2009, 15:02)

  sandu [anonim]

  Iata cauza pt care dl Bostinaru se face ca nu stie ca UE nu agreaza legea Voiculescu. Dinsul trimite declaratii in parlamentul european in care se plinge ca sint evacuati cei ce au cumparat casele furate la nationalizare. Adica se face avocatul celor care spun "un bun furat ramine bun furat"; nu dati casele inapoi proprietarilor de drept! Ba chiar mai si manipuleaza zicind ca UE nu e competenta. Cititi-i jalba pe siteul PE, impreuna cu alti PSD-isti:
  http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//NONSGML+WDECL+P6-DCL-2009-0002+0+DOC+PDF+V0//EN&language=EN
 • 0 (0 voturi)    
  Circ subventionat (Luni, 27 aprilie 2009, 20:03)

  Mircea [anonim]

  Ce asteptam de la ei ?! Nimic altceva decit sa ne binedispuna, e evident ca se vor duce la Bruxelles doar ca sa aiba de unde sa se intoarca, isi vor "imbogati" cv-ul si se vor distra pe bani publici, fara nici un folos pentru nimeni, poate, chiar, nici macar pentru ei. Asa ca nu le putem cere decit sa ne amuze putin cu prostiile pompoase pe care le spun, cu mutrele lor de activisti stingheriti de cea mai banala intrebare de cultura generala, asta, fireste, daca nu preferam sa ne uitam in alta parte. Astept recitalul lui Becali. Are concurenti "tari" !
 • 0 (0 voturi)    
  tirolez (Marţi, 28 aprilie 2009, 11:09)

  Ioana Morovan - moderator [hotnews.ro]

  Cu siguranta ca va fi cineva si va tine legatura cu Gabriela Cretu
 • 0 (0 voturi)    
  Victor Bostinaru - raspuns (Marţi, 28 aprilie 2009, 11:10)

  Ioana Morovan - moderator [hotnews.ro]

  Bostinaru: Regimul proprietatilor: nu este de competenta UE sa intervina la nivel de proprietati. CEDO nu este UE, confuzia este regretabila.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by