Presedintele Sindicatului Functionarilor Publici: Aproape 400 de sefi din ANAF sunt chemati vineri la Bucuresti, pentru a fi demisi
"In aceasta seara (joi n.r.) la ora 21:00, toti sefii garzii financiare din tara au fost chemati la birouri pentru a primi preavizul de concediere iar mâine (vineri n.r.) aproape 400 de directori generali si directori generali adjuncti ai Directiilor Financiare, Autoritatii Vamilor, Garzii Financiare si ai Administratiilor Financiare din toate judetele au fost convocati la Bucuresti pentru a li se aduce la cunostinta ca vor trebui sa elibereze functiile in termen de 30 de zile", a precizat presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici.
Oprescu a adaugat ca toti inspectorii teritoriali de munca si adjunctii acestora au primit preaviz de demitere in cursul zilei de joi, scrie NewsIn.
"Ma astept ca cel putin 2.000 de persoane sa fie demise, ca urmare a aplicarii Ordonantei de Urgenta adoptate miercuri de Guvern, ce vizeaza desfiintarea in termen de 32 de zile de la data intrarii in vigoare a functiilor care confera calitatea de conducator al serviciilor publice deconcentrate", a mai spus liderul SNFP.
Surse guvernamentale au declarat joi, pentru NewsIn, ca toti sefii serviciilor deconcentrate primesc joi si vineri decizii de demitere, iar in urmatoarele 30 de zile intra in vigoare preavizul impus de Codul Muncii pentru functiile de conducere, interval in care se vor desfasura si concursurile pentru desemnarea noilor sefi.
Potrivit acestora, in sedinta de saptamâna viitoare, Executivul va aproba prin HG si modelul contractului de management pe care viitorii sefi ai serviciilor deconcentrate trebuie sa si-l asume.
Pe lista serviciilor deconcentrate se afla directiile de sanatate publica, casele de asigurari de sanatate (care apartin de Ministerul Sanatatii), directiile pentru cultura, culte, patrimoniu cultural (Ministerul Culturii si Cultelor), comisariatele pentru protectia consumatorului si oficiile teritoriale pentru IMM-uri si cooperatie (Ministerul pentru IMM-uri).

Cum se apără ANRE și cum fuge de responsabilitate în scandalul liberalizării pieței energiei: Consumatorii au fost informați, iar obligarea furnizorilor să vândă la preț mic este ilegală
Poluarea de weekend din București: Agenția de Mediu dă vina pe trafic și condițiile atmosferice, activiștii de mediu indică arderi de deșeuri și încălzirea rezidențială / În rest, tăcere
INTERVIU Cum se simte scăderea numărului de îmbolnăviri în spitalele COVID: Numărul de pacienți este mai mic, dar vin mulți cu forme severe / Pericolul foarte mare este noua tulpină
VIDEO Gheorghiță: Începând cu 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele din categoria personalului esențial pentru doza 1, pentru a nu afecta rapelul și vaccinarea celor peste 65 de ani și a bolnavilor cronici
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
Face oare si ceva de substanta sau isi face doar publicitate lui si lui tasu base?
Intrebari retorice.
de R.M. HotNews.ro
Marţi, 16 septembrie 2008,
19:00 Economie | Finanţe & Bănci
Romania ocupa locul doi in topul evaziunii fiscale din Uniunea Europeana, potrivit unui raport realizat de Associazione Contribuenti Italiani si Klrs Network of Business Ethics, citat de novinite.com.
Potrivit raportului citat, evaziunea fiscala ajunge, in Romania, la 18% din produsul intern brut.
Pe locul unu se situeaza Italia, valoarea evaziunii fiscale fiind estimata la 23% din PIB.
'Podiumul' este inchis de vecinii nostri din sud, bulgarii, care ne sufla in ceafa: evaziunea fiscala ajunge la aproape 18% din PIB.
Tarile cu cei mai 'constiinciosi' contribuabili sunt Marea Britanie (6% din GDP), Belgia (5%) si Suedia (3%).
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-4387436-romania-locul-doi-topul-evaziunii-fiscale-din.htm
in 2007 pnl a luat masura cresterii pensiilor angajand viitorul guvern al romaniei, adica a luat masuri aruncand responsabilitatea altcuiva: noului guvern si populatiei.
in 2008 pnl a cheltuit banii din cresterea economica a romaniei stiind ca romania va intra in cea mai mare criza economica mondiala.
populatia plateste de 20 de ani aventuri i-responsabile ale guvernelor si ale presei care ascunde aceste lucruri de populatie
bbc, 15 ianuarie, 2008, v. vosganian: (pentru anul 2009) "răspunderea revine viitorului guvern"
"în anul 2009", a mai spus el, "bugetul va avea peste cinci miliarde de euro venituri în plus faţă de 2008. oare e atât de mult pentru românia să plătească din aceşti bani în plus un miliard pentru a termina definitiv această problemă a pensiilor?"
Cum poţi concedia un om şi angaja altul tam nesam - fără a avea motive legate de modul în care şi-a îndeplinit obligaţiile din contractul de muncă?
Iar dacă desfiinţezi postul atunci cum angajazi pe altul?
Tare-s curios ce ar face un manager de asta intr-o firma cu capital privat sau finantistii intr-o banca, cu targete, fara posibilitatea de a cheltui bani a proasta, cu grila de comisioane, sa se streseze ei pentru fiecare client si nu doar sa-i f*ta, cum imi fac mie in fiecare zi.
Subiectul asta l-am discutat cu o directoare de la Finante, i-am propus sa treaca in sistemul privat pentru un salariu foarte motivant, raspunsul a fost: Nu multumesc, te ajut de aici cum pot... dar, nu vreau sa ma stresez in halul ala.
So... ganditi si voi... unde trebuie sa ajungem si cu ce oameni.
peste 4 ani, o luam de la capat!
ideea e ca trebuie ca postul sa fie ocupat prin concurs - si mai mult decat atat la angajare - la noua angajare trebuie sa se asume si semneze un contract de management. abia astept sa il vad. presupun ca acolo se vor stabili indicatori de performanta.. astfel incat sa facem serviciul public eficient, de calitate si fara portite de coruptie....
prin urmare sper ca aceasta actiune sa fie ceea ce pare - prima incercare serioasa de reformare a aparatului birocratic de stat ce prin descentralizare in loc sa fie mai bun si mai aproape de oameni a devenit mult mai opac decat orice am vazut pana acum si o gaura neagra la buget.
Chestia de mai sus cu evaziunea fiscala datorata oamenilor PNL e tare. De parac in ultimii 200 de ani PNL a condus... Acum mai anonimule ( ca sa il citez pe Iliescu) cu siguranta ca o sa fie altfel. Ca in bancul cu "In capitalism are loc exploatarea omului de catre om. In socialism este invers."
cata vreme in aceste posturi se va accede doar cu suport politic al puterii din acel moment nu va fi nici o reforma
veti vedea acolo ca se pregateste sistemul schimbarea conducerii dupa alegeri -contractul e pe maxim 4 ani.
si nu cred ca daca aplica un actual director fara sprijinul institutiei prefectului- are vreo sansa sa ajunga pe post
un reprezentant al institutiei prefectului face parte din comisia de concurs.
totul e politic. chiar daca scrie concurs vor fi numiti politic aceai care au fost negociati:).
veti vedea acolo ca se pregateste sistemul schimbarea conducerii dupa alegeri -contractul e pe maxim 4 ani.
si nu cred ca daca aplica un actual director fara sprijinul institutiei prefectului- are vreo sansa sa ajunga pe post
un reprezentant al institutiei prefectului face parte din comisia de concurs.
totul e politic. chiar daca scrie concurs vor fi numiti politic aceai care au fost negociati:).
Premierul Piticot face o noua actiune de forta de genul reducerii cheltuielilor bugetare si gen legea unica de salarizare, forme institutionale de invrajbire a unor grupuri sociale de "asistati", persoane care lucreaza in servicii publice administrative, foarte vocale precum ... maimutzele cinocefale.
Primary KPI pentru viitorii manageri cred ca vor sumele extorcate sub forma de mita, spaga, ciubuc s.a.m.d. de la contribuabili pentru a forma cotizatii grase la partidu' lui Piticot.