Consiliul Superior al Magistraturii s-a autosesizat, joi, in urma unor articole de presa cu privire la eliberarea din arest a lui Gigi Becali. Mai precis, CSM va verifica modul in care a fost repartizat dosarul la Tribunalul Bucuresti.

Biroul de presa al CSM a comunicat, pentru Mediafax, ca va fi verificat modul in care s-a repartizat aleatoriu dosarul privind judecarea cererii de eliberare conditionata sub control judiciar a lui Gigi Becali.

Potrivit reprezentantilor CSM, verificarile vizeaza exclusiv modul in care s-a facut repartizarea aleatorie a dosarului Becali la Tribunalul Bucuresti, pentru ca legalitatea si temeinicia unei solutii nu poate face obiectul unei verificari a CSM.

Si procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a declarat joi, la finalul sedintei CSM, ca daca exista suspiciuni cu privire la eliberarea lui Gigi Becali, procurorul de caz trebuie sa sesizeze CSM.

Becali a fost eliberat vineri, 17 aprilie, dupa ce mai multe cereri de eliberare facute pana atunci fusesera respinse.

De altfel, unul din judecatorii care a facut parte din completul care a decis eliberarea a avut opinie separata, votand impotriva.

Potrivit unor surse judiciare, cererea de eliberare provizorie sub control judiciar a fost judecata de Sectia I Penala, desi de serviciu in ziua eliberarii era Sectia a II-a penala.