Achizitie in vremuri de criza, pe final de mandat: Sapte Mitsubishi de teren pentru Directia Silvica Botosani
El sustine insa ca nu a avut o legatura directa cu licitatia. “A fost o comisie, nu eu ca director, a fost o comisie … A fost director economic, responsabilul de la mecanizare, cel de la achizitii publice, deci nu eu in mod direct. Am aprobat doar ceea ce au facut ei”, a afirmat Mihai Axinte.
Contractul prevede plata pentru fiecare masina a unei sume de 18.900 de euro. Banii au fost asigurati din fondurile proprii ale unitatii, plus un aport venit de la Regia Nationala a Padurilor. Culmea, desi criza economica s-a declansat in a doua jumatate a anului, Mihai Axinte sustine ca achizitia s-a efectuat in luna decembrie intrucit pina atunci “n-aveam bani”.
Masinile au fost repartizate ocoalelor silvice din judet, una raminind la dispozitia conducerii silvice judetene. Achizitia a avut loc in conditiile in care unitatea detinea deja un autoturism de teren Toyota Rav 4, o Nubira, un Cielo si alte automobile.
La Botosani se poarta Mitsubishi
Coincidenta sau poate nu, mai multe institutii din Botosani si-au cumparat in precedenta legislatura acelasi model de Mitsubishi. Asadar, la rindul sau, Inspectoratul Judetean in Constructii are in dotare un Mitsubishi L 200. “Bucurestiul … acolo se fac achizitiile, acolo se fac licitatiile … noi de la judete ne-au chemat si ne-au trimis masina respectiva. N-as putea sa spun cit costa”, a afirmat Ioan Ciobanu, inspectorul sef al Inspectoratului Judetean in Constructii. Cert este insa ca, iarasi coincidenta, masina a fost cumparata tot de la Casa Auto Iasi.
O noua institutie, aceeasi poveste: Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara si-a imbogatit parcul auto cu doua Mitsubishi L 200. Ca si conducerea Inspectoratului Judetean in Constructii si cea de aici sustine ca nu s-a ocupat de achizitie. “Licitatia s-a tinut la nivelul agentiei nationale. Nu avem idée de preturile care s-au oferit”, a afirmat Dumitru Istrate, directorul OCPI, care nu a precizat firma furnizoare.
Reprezentantul Guvernului in Botosani nu cunoaste vreo directiva privind achizitia cu prioritate a acestui tip de masini. “N-as putea sa va dau un raspuns. Anul trecut eram lucrator in Ministerul de Interne, nu in judetul Botosani. Bine ar fi sa ii intrebati pe cei care sint ordonatori de credite”, a afirmat prefectul de Botosani Cristian Roman.

Cu excepția a două județe, în România un adult din patru e pensionar. Campioana e Hunedoara, unde aproape jumătate din adulți sunt pensionari
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Dar oare nu pot fi luați cu toții de guler? La un loc?
Acum, pe de altă parte, nu sunt extrem de scumpe mașinile acelea. de teren. Dacă e nevoie de dânsele, nu au făcut chiar o afacere rea. Însă e nevoie de ele? Sau nu au bani de benzină? Și de ce șapte - trei nu erau suficiente? Licitație s-a organizat?
Apropo , loganurile alea s-au mai luat sau s-a anulat contractul ? :)
Ne plangem ca sunt decimate padurile dar trimitem patrule cu bicicleta sau cu loganul.
Hotarati-va ce atitudine vreti sa adoptati. Cand scrieti un articol ganditi-va ca dumneavoastra ati facut achizitia si cum ati fi procedat.
Se stia in decembrie ca a scazut pretul masinilor. De ce sa sufere sarmanii producatori si comercianti de masini?
PS: asta e "marea coruptie" de care va ocupati?
Bravo lor! (sincer)
Si sigur cineva si-a tras si comisionul!
Asta nu inteleg nemernicii astia: ca pot face si treaba buna si pot incasa si comisioanele!
Dar cred ca sunt prea lacomi ori prea prosti!
Titlul se vrea unul de stiri de la ora 5, dar nu regasesc nimic spectaculos. Au facut realmente o afacere, vis-a-vis de pret, iar luad in condiderare destinatia lor, directia silvica, va rog sa ne transmiteti ce credeti ca ar fi trebuit sa cumpere!
Rusinica....
Articolul asta ar fi avut sens daca era vorba de Audi Q7 sau macar VW Touareg.
Apropo, in plina criza economica madam Udrea vroia alta limuzina la minister asa ca du-te si plangi in alta parte.
Apoi, faza a doua, cam toate deconcentratele astea din Botosani si-au luat masini de la aceeasi firma ... curat murdar
Mai cititi si printre rinduri ... adica nici jurnalistii n-au prea zis direct ca Basescu l-ar arestat pe Becali pentru ca nu puteau dovedi, dar au lasat sa se inteleaga ...
as vrea sa vad si eu eficienta achizitiile ca vad ca tot timpul sunt scuze pentru situatia X sau Y. de fapt, nu cred ca are nici o legatura directa cu activitatea curenta, ci mai degraba cu orgoliul celor de acolo
1. Toate Directiile Silvice din ROMANIA subordonate ROMSILVA au organizat licitatii pentru achizitionarea de autoutilitare de teren 4x4. La unele directii au casigat dealeri Toyota, la altele dealeri MAZDA, la altele dealeri ai MITSUBISHI. Practic nu trebuie redusa achizitia de la ROMSILVA doar la Mitsubishi.
2. Mitsubishi L200 este un autovehicul autoutilitar prevazut cu 5 locuri/4 usi si bena, deci a nu se confunda cu "Jeep-anuri". Pt o mai buna recunoastere seamana cu o DACIA PAPUC insa mai mare .
3. Nu toate institutiile deconcentrate din Botosani au achizitionat MITSUBISHI L200, iar cele care au facut-o au urmat pasii legali prevazuti in OUG 34/2006, iar castigator nu a fost de fiecare data acelasi dealer (chiar daca este Mitsubishi)
4. Referitor la pret : 18.900 euro pret de achizitie in comparatie cu pretul de lista de 20.300 euro este rezultatul direct al liberei concurente din cadrul licitatiei publice, unde au participat 3 sau 4 firme. Probleme legate de comision se pot pune in momentul in care pretul de achizitie ar fi fost considerabil mai mare decat cel de lista.
5. in ceea ce priveste oporunitatea achizitiei, este de mentionat faptul ca banii erau alocati inca din 2007 pentru aceasta investitie, insa din cauza unor probleme procedurale achizitia a fost anulata si reluata in 2008.
Am speranta ca pe parcursul celor 5 puncte, am reusit sa va fac o ideea asupra faptelor reale, nu asa cum sunt redate in mod evident tendentios in prezentul articol.
In perioada de criza iti poti lua masinii la preturi bune si dupa mine baietii chiar au facut o afacere buna.
PS: Cei care au scris articolul cred ca erau cei de la DACIA :)))
nu au putut sa vanda ei Logan Pick-up cu girovar :)))