Alteta Sa Serenisima Printul Albert al II-lea de Monaco va veni joi in Romania, intr-o vizita oficiala de doua zile, la invitatia presedintelui Traian Basescu, informeaza Administratia prezidentiala.

In cadrul convorbirilor oficiale, cei doi sefi de stat se vor referi la dinamizarea dialogului politic intre Romania si Principatul Monaco, precum si la diversificarea domeniilor de cooperare dintre cele doua state.

Vor fi examinate modalitatile de stimulare a cooperarii economice si stiintifice si se va face un schimb de opinii asupra unor teme de interes comun, precum actuala criza economica si financiara, combaterea schimbarilor climatice si protectia mediului, se mai precizeaza in comunicat.

In legatura cu protectia mediului, presedintele Romaniei si Printul Suveran vor analiza posibilitatile de corelare a proiectelor promovate de cele doua state in regiunea Marii Mediterane, respectiv Marii Negre.

Programul sefului statului monegasc va include o deplasare in Delta Dunarii, cu vizitarea unor obiective si intalniri cu oficialitatile din municipiul Tulcea, avand in vedere importanta speciala pe care Principatul Monaco si personal Alteta Sa Printul Allbert al II-lea o acorda politicilor de combatere a schimbarilor climatice si de protejare a biodiversitatii.