Ministerul roman de Externe a anuntat marti ca a obtinut confirmarea oficiala ca persoana ucisa saptamana trecuta intr-o operatiune care ar fi permis dejucarea unui atentat la viata presedintelui bolivian Evo Morales are cetatenie romana.

"Ambasada Romaniei de la Lima (Peru), care gestioneaza relatia cu Bolivia, a solicitat inca de la data de 18 aprilie 2009 autoritatilor boliviene clarificari privind circumstantele in care s-a produs evenimentul. De asemenea, ambasada a solicitat sa fie informata daca cetateanul respectiv a fost inhumat pe plan local sau nu", se arata in comunicatul MAE.

Pana in acest moment nu a fost primit niciun raspuns oficial privind aceste elemente din partea autoritatilor boliviene.

Directia Generala Afaceri Consulare a MAE este in contact cu familia cetateanului roman, aflata in Ungaria si actioneaza pentru identificarea solutiilor in vederea repatrierii corpului neinsufletit.

Elemente noi cu privire la acest caz vor fi comunicate pe masura ce vor fi confirmate oficial de catre autoritati.

Trei presupusi teroristi acuzati ca ar fi pus la cale asasinarea presedintelui Evo Morales au fost ucisi joi in Bolivia, in cadrul unei operatiuni a fortelor speciale din aceasta tara.

In timp ce seful politiei afirma ca doi dintre barbatii ucisi erau unguri, mai multe ziare locale sustin ca victimele proveneau din Romania si Irlanda, preciza Reuters.

Barbatii au fost ucisi de politia boliviana in cadrul unei operatiuni care a avut loc in Santa Cruz, capitala economica a tarii, dupa un atentat cu explozibil la domiciliul sefului Bisericii, au anuntat autoritatile.

Un comando al fortelor de ordine a atacat grupul, care se afla intr-un hotel din oras. In urma schimbului de focuri, trei oameni au fost ucisi, a declarat generalul Victor Hugo Escobar.

Presedintele Boliviei, Evo Morales, a acuzat joi seara un grup de "mercenari straini" ca au incercat sa-l asasineze.