"Litoralul e plin, este pentru prima data cand de Pasti este plin si speram ca acest lucru sa fie transformat intr-o traditie. Si celalalt proiect de sarbatori, pentru Bucovina, s-a bucurat de un mare succes, Bucovina a fost plina de turisti. Ambele proiecte au fost un succes si asta ne incurajeaza, ne indeamna sa avem noi initiative pentru turisti pe litoral, sa incercam sa depasim concurenta", a declarat, duminica, ministrul Turismului, Elena Udrea, citata de Mediafax.

Ministrul Turismului estimeaza ca 10.000 de persoane au asistat la slujba de Inviere oficiata pe plaja din Constanta, iar duminica, numarul turistilor aflati pe litoral a ajuns la 12.000. Elena Udrea a apreciat ca programele "Lumina la malul marii" si "Pastele in Bucovina", derulate de Ministerul Turismului, s-au bucurat de succes, adunand mii de turisti atat pe litoral, cat si in Bucovina.

  • Elena Udrea a aflat din presa ca Traian Basescu vine pe litoral

In plus, ministrul Turismului a explicat ca motivul pentru care l-a invitat pe Goran Bregovic sa sustina un concert la Mamaia este legat de faptul ca acesta foloseste motive din folclorul romanesc.

"Ne bucura sa avem un oaspete care recunoaste folclorul si il foloseste in muzica sa. Ne-am bucurat sa oferim acest concert tuturor celor care sunt pe litoral. Ne dorim sa vina si in Bucovina si sa participe si la alte proiecte pe care ministerul le va derula", a afirmat ministrul Turismului.

In schimb, intrebata de jurnalisti daca presedintele Traian Basescu a venit pe litoral din proprie initiativa sau la invitatia Ministerului Turismului, Elena Udrea a raspuns ca ministerul pe care il conduce a invitat la mare "toate oficialitatile" de Pasti, insa a aflat din presa "ca presedintele va trece pe aici".