Demersul avocatilor lui Gigi Becali la Comisia de cercetare a abuzurilor din Senat pare a fi inutil, asa cum reiese din declaratiile presedintelui Comisiei de abuzuri a Senatului, Gabriel Berca. "Comisia parlamentara nu va face nicio recomandare. Rolul Comisiei de abuzuri este sa raspunda sesizarilor de abuz si sa le inainteze organelor competente - autoritati locale, organe judecatoresti etc. Noi nu ne putem pronunta, nu ne putem imixtiona in aceste dosare. Comisia niciodata nu trage concluzii, concluziile le vor trage comisiile de specialitate.

"Comisia de abuzuri a Senatului nu cheama la audieri procurori, judecatori, nu avem competentele necesare. Ca o comisie care functioneaza in toate celelalte cazuri mai putin mediatizate, va functiona si in acest caz, in sensul trimiterii catre CSM, si dansii vor lua deciziile pe care le considera", a explicat Gabriel Berca, presedintele Comisiei de cercetare a abuzurilor din Senat.

Cererile avocatilor vor fi transpuse de Comisie intr-un raport care va pleca spre CSM. Concluzia fireasca este ca avocatii lui Becali isi puteau inainta sesizarea direct la CSM, fara sa mai treaca prin Senat. Documentul va pleca la organul competent "asa cum a venit de la avocat, nu se vor face niciun fel de recomandari".

"Rolul Comisiei de cercetare a abuzurilor", a explicat Berca, "este acela de a raspunde sesizarilor si de a inainta respectivele sesizari organelor competente, pentru ca noi primim la comisie sesizari din toate domeniile si de fiecare data ne adresam autoritatilor locale, puterii judecatoresti samd. In functie de tematica respectiva, fiecare institutie abilitata isi spune punctul de vedere, noi nu ne putem pronunta din acest punct de vedere. (...) Nu ne putem noi imixtiona in dosare samd."

"Ce putem face noi, si am cerut si avocatului, ca in asemenea situatii sa vina cu solutii de ordin legislativ, daca ei considera necesar, pentru a putea reglementa mai clar, mai ales ca discutam in aceasta perioada de codurile din justitie", a mai precizat Berca.

Presedintele Comisiei de cercetare a abuzurilor din Senat a spus ca, cel mai probabil, sesizarea si cererile avocatilor lui Becali vor fi inaintate catre CSM.