Cadavrul lui Ion Tabuleac a fost aruncat in noaptea de 7 aprilie, in urma evenimentelor din centrul capitalei moldovene, in curtea Spitalului de Urgenta din Chisinau. Acesta avea coastele rupte, rani adanci in regiunea tamplelor si un picior fracturat. Martorii afirma ca trupul neinsufletit al tanarului de 22 de ani a fost aruncat dintr-o masina alba, marca Niva, apartinand Ministerului Afacerilor Interne, relateaza Jurnal de Chisinau.

Parintii unui tanar de 22 de ani din satul Bolohani, raionul Orhei, au primit in dimineata zilei de 8 aprilie vestea decesului fiului. Marti seara, 7 aprilie, ziua actiunilor de protest din fata Parlamentului si Presedintiei, Ion Tabuleac urma sa se intoarca in R. Moldova din Moscova.

El si-a anuntat parintii ca va fi la Chisinau intre orele 17 -20.00. In acea noapte, tanarul n-a ajuns acasa. A doua zi, parintii, Semion si Tatiana Tabuleac, au primit vestea ingrozitoare de la medicii de la Spitalul de urgenta ca fiul lor ar fi murit electrocutat. Li s-a cerut sa vina la morga spitalului cu imbracaminte pentru cel decedat.

Potrivit lui Semion Tabuleac, tatal baiatului, la morga parintilor nu li s-a permis sa vada corpul neinsufletit al fiului. Acestia au vazut cadavrul doar dupa ce acesta a fost imbracat.

„Unul din lucratorii de acolo mi-a spus ca a fost adus de o masina Niva, alba, apartinand Ministerului Afacerilor Interne, si a fost aruncat in curtea Spitalului de Urgenta. Era doar in maiou si pantaloni. Nu ne-au permis sa-l vedem in hainele in care a fost adus. Am constatat ca avea un picior frant, costele rupte. Avea rani adanci in regiunea tamplelor”, spune, cu voce tremuranda, tatal baiatului.

Certificatul de deces constata ca moartea tanarului ar fi survenit in urma unei traume toracice. „Baiatul nostru nu avea niciun document la el. Prima oara ne-au spus ca l-au gasit in strada. Daca ar fi fost gasit in halul acela intamplator in strada ne intrebam cum de-au reusit sa afle cine e si de unde e, ca a doua zi au si luat legatura cu noi si ne-au informat despre moartea lui”, se revolta, plangand, mama baiatului, dna Tatiana.

Ion a fost inmormantat sambata, 11 aprilie. Parintii n-au consultat un avocat si spun ca vor sa afle adevarul despre moartea fiului lor.