Curtea de Apel de la Chisinau a dat marti castig de cauza Partidului Comunist care a solicitat ca opozitiei sa-i fie interzisa copierea listelor de alegatori.

Drept argument, comunistii sustin ca astfel se incalca dreptul la viata privata al cetatenilor.

Opozitia spune insa ca de fapt e vorba de o tentativa de a impiedica descoperirea fraudelor comise la alegerile din 5 aprilie. Liderii partidelor de opozitie afirma ca oricum decizia e intarziata pentru ca din listele pe care au reusit sa le verifice pana in prezent au adunat suficiente probe pentru a demonstra fraudarea alegerilor.

Opozitia afirma ca fraudarea scrutinului s-a realizat prin includerea nejustificata pe liste a unui numar foarte mare de alegatori in comparatie cu cei prezenti pe liste in urma cu 4 ani, prin inscrierea pe lista a unor persoane care nu aveau domiciliul acolo unde au votat, prin semnaturi ale unor persoane decedate sau care locuiesc in strainatate.

Liderii opozitiei au declarat ca vor boicota renumararea voturilor, care va avea loc miercuri dupa ce Curtea Constitutionala a aprobat o cerere a comunistilor, deoarece aceasta va duce la "legiferarea fraudelor".

Opozitia a anuntat ca pana la sfarsitul acestei saptamanii va fi facut public un raport care va demonstra fraudarea scrutinului.