Ministerul de Interne de la Chisinau a dat publicitatii lista celor retinuti si arestati in legatura cu evenimentele din 6-8 aprilie 2009, dar lista nu precizeaza cetatenia persoanelor arestate. "Ministerul Afacerilor Interne, in urma actiunilor de dezordine in masa in mun.Chisinau, in perioada 6-8 aprilie 2009, a intreprins masuri de identificare si retinere a persoanelor, ce au comis acte de vandalism si devastare a cladirilor Parlamentului si Presedintiei RM, precum si alte infractiuni", se arata in comunicatul ministerului.

In cadrul cauzelor penale au fost retinute 166 persoane, dintre care 86 - arestate.

Sanctiunii „arest la domiciliu” au fost supuse 88 persoane si altele 33 au fost obligate sa nu paraseasca domiciliul.

Pe lista figureaza si cetateanul Netanyahu Johnatan Jerusalym, nascut in 1952, despre care Procuratura Generala de la Chisinau a afirmat vineri ca este cetatean roman. In lista publicata de MAI in dreptul numelui sau nu este trecut nimic la rubrica "domiciliu". Contravenientii isi ispasesc pedeapsa in diferite izolatoare de detentie provizorie, precizeaza MAI.

Ministrul roman de externe Cristian Diaconescu a declarat vineri ca are confirmari neoficiale ca printre cei arestati la Chisinau se afla cetateni romani. "Neoficial, avem confirmari, dar asteptam, in mod natural, serios, raspunsul autoritatilor de la Chisinau", a spus Diaconescu. Oficial, autoritatile romane nu au fost informate de catre autoritatile moldovene despre retinerea vreunui cetatean roman la Chisinau, a declarat Diaconescu.