Guvernul a aprobat, sambata, ordonanta de punere in aplicare a acordului de imprumut cu FMI, despre care premierul Emil Boc a spus ca are "un caracter preventiv pentru a evita efectele crizei economice (...) avem deja efecte pozitive: s-a stabilizat cursul leu-euro". Premierul a mai anuntat ca nu vor fi concedieri, dar va continua restructurarea agentiilor guvernamentale.

OUG cuprinde si o rectificare bugetara, dar principalele taxe raman nemodificate: "cota unica de impozitaree de 16% ramane aceeasi, taxa pe valoare adaugata ramane de 19%", a explicat premierul Emil Boc.

Premierul Emil Boc a delcarat, la finalul sedintei de guvern de sambata, ca si dupa rectificarea bugetara, 20% din cheltuieli sunt alocate pentru investitii.

In urma rectificarii, cheltuielile bugetare au fost reduse cu 6,2 miliarde lei, in conditiile in care veniturile au fost revizuite in scadere cu 18,8 miliarde lei.

Masurile sociale ale guvernului, precum introducerea pensiei minime de 300 lei (si 350 de lei din toamna) vor fi aplicate, a mai spus Boc.

"Nu vom face concedieri, dar asta nu inseamna ca in agentiile guvernamentale, cei ce taie frunze la caini vor continua sa o faca", a spus Boc.

Guvernul este presat de Fondul Monetar sa ia o serie de masuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare. Fara aceste masuri, Guvernul nu va primi cele 13 miliarde de euro imprumutate de la Fond.