Serviciul de Informatii si Securitate al Republicii Moldova a respins acuzatiile ca ar fi implicat in organizarea violentelor de marti de la Chisinau si a afirmat ca aceste declaratii reprezinta "o incercare de a induce in eroare populatia tarii prin intoxicarea spatiului informational, menite a camufla adevaratii instigatori". SIS sustine ca "violentele sunt coordonate din umbra de forte straine" si promite sa "stea la straja tarii".

SIS afirma ca "asemenea declaratii in special ale cetatenilor romani" sunt "nefondate si necorespunzatoare realitatii, avind un scop clar: evitarea raspunderii penale". Acuzatiile reprezinta "o incercare de a induce in eroare populatia tarii prin intoxicarea spatiului informational, menite a camufla adevaratii instigatori si organizatori ai actiunilor cu tenta antistatala".

Serviciul de Informatii de la Chisnau "se declara profund ingrijorat de incercarile consistente fixate in resursele mediatice din Romania si celor aservite de a influenta opinia publica internationala cu mesaje antistatale si anti-moldovenesti, instigind in acest scop cetatenii Republicii Moldova, in special cei care isi fac studiile in Romania".

SIS vorbeste si despre "un scenariu esuat de schimbare prin violenta a orinduirii constitutionale si atentare la suveranitatea, independenta si integritatea teritoriala a tarii", enumerand aici "actiunile de acaparare a cladirii Presedintiei si asaltul Parlamentului RM, profanarea drapelelor statului moldovenesc si inaltarea drapelului unui alt stat".

SIS condamna "actiunile de vandalism" si "atacarea cu brutalitate" a fortelor de ordine, despre care sustine ca "sunt coordonate din umbra de forte subversive straine care au incercat organizarea unei lovituri de stat, in mod cinic, antrenind in acest proces elemente criminale si reprezentanti ai lumii interlope".

"In acest sens, Serviciul de Informatii si Securitate declara ca a identificat organizatorii care au avut drept scop subminarea temeliei statului Republica Moldova, recurgind la actiuni antistatale de dezordine in masa si ciocniri cu autoritatile publice. Aceste persoane au avut un scop bine definit, fiind special antrenati in acest sens pe teritoriul tarilor vecine", se afirma in comunicatul SIS.

"Serviciul de Informatii si Securitate se declara hotarit sa apere democratia si interesele nationale ale statului, sa fie la straja si promovarea valorilor nationale ale Republicii Moldova, asigurand drepturile si libertatile constitutionale ale cetatenilor in orice conditii. Nimeni nu are dreptul sa sfideze societatea civila, populatia, in special atunci cand este vorba de viitorul tarii noastre. Serviciul de Informatii si Securitate din Republica Moldova va preveni si va riposta adecvat oricaror tentative orientate la uzurparea puterii de stat, la independenta, suveranitatea si integritatea teritoriala a tarii", se afirma in declaratie.