“I-as omori pe toti! O sa dau bani pentru exterminarea lor. Sunt ca sobolanii. Nu vad nicio diferenta intre cainii de pe strazile Bucurestiului si sobolani”, sustine indignata Rachel Sargent, o afacerista din Marea Britanie care a cazut victima unor caini comunitari. Incidentul s-a petrecut joi seara, in jurul orei 19:30, pe strada Londra din zona Dorobanti. Femeia, in varsta de 42 de ani, se intorcea de la serviciu cand a fost atacata de doi caini, unul dintre ei muscand-o de picior.

“S-a intamplat chiar la jumatate de kilometru distanta de locul unde a fost omorat de caini, acum cativa ani, cetateanul japonez. Cainii erau hraniti de o familie din zona. Ei au devenit agresivi fara sa ii provoc in vreun fel. Lucrurile astea n-ar trebui sa se intample intr-o capitala europeana”, a precizat Sargent pentru HotNews.ro.

Dupa incident, Rachel Sargent a plecat spre cel mai apropiat centru medical. A ajuns la Clinica Medicover unde i-a fost refuzata vreo interventie, din cauza ca nu era membra a clinicii si nu avea programare. A ajuns apoi la Centrul Medical Sanador, unde i-au fost recomandate injectii antirabice, timp de 14 zile, la Centru antirabic din Bucuresti.

"Am pierdut jumatate din zi deja pe la spitale. Si cand ma gandesc ca va mai dura inca doua saptamani", a spus ea.

Bucuresti – mediu nefavorabil pentru afaceri?

Rachel Sargent se afla in Romania din 1994 si conduce o companie care atrage investitori. "Este un inconvenient semnificativ. Cum poti sa chemi investitorii si sa le spui ca vin intr-o tara care, chipurile, este in Uniunea Europeana si cand ajung aici...ce gasesc? Bucurestiul arata ca o capitala din lumea a treia, din Africa", a explicat Sargent.

Acesta nu este primul incident de acest gen. In urma cu trei ani, un om de afaceri japonez a murit, dupa ce a fost atacat de un maidanez, in centrul Bucurestiului. Dupa ce a fost muscat de picior, barbatul s-a tarat cateva zeci de metri pana spre locuinta sa, dar a murit in scara blocului.

Cetateanul japonez avea 68 de ani si era presedintele unei asociatii a oamenilor de afaceri din Romania si Japonia. Incidentul a determinat atunci autoritatile Capitalei sa ia masuri in privinta cainilor fara stapan.