Primaria Municipiului Bucuresti a primit o adresa de la Banca Mondiala in care se cerea oprirea lucrarilor de infrastructura si reabilitare rutiera din apropierea Parcului Baneasa din cauza scandalului legat de modul de dobandire a terenului. Declaratia a fost facuta joi de primarul general Sorin Oprescu la prezentarea proiectelor de investitii ale Primariei Bucuresti din acest an.

"Zilele trecute am primit o adresa de la Banca Mondiala prin care ni se solicita sa oprim lucrarile de infrastructura si realizarea sistemului rutier din apropierea Parcului rezidential Baneasa din cauza scandalului izbucnit legat de modul de dobandire al terenului", a spus Sorin Oprescu, citat de Mediafax.

Primarul a explicat ca, in prezent, in zona Baneasa mai trebuie realizati cinci kilometri de tevi pentru "inchiderea inelului de apa", fiind necesare construirea a inca doua statii de epurare a apelor pluviale precum si reabilitarea sistemului rutier.

Oprescu a explicat ca lucrarile vor continua in zonele Straulesti, Giulesti Sarbi, Chitila, Vatra Noua, dar nu si in apropierea Parcului rezidential Baneasa.

Dosarul privind tranzactionarea terenului din Baneasa apartinand Universitatii de Agronomie a fost deschis in 2005-2006, fiind cercetati penal Ioan Alecu si Gabriel Popoviciu, care au primit, in 14 februarie 2008, NUP de la Parchetul instantei supreme, insa cauza a fost redeschisa de DNA.

Potrivit DNA, terenul care face obiectul anchetei in care sunt implicati fostul rector al Universitatii de Agronomie, Ioan Alecu, si omul de afaceri Puiu Popoviciu era in proprietate publica a statului, nu putea fi tranzactionat si a fost "in mod vadit subevaluat".