Acum cateva ore a fost retinut Vasile Nagacevschi, fiul lui Vitalie Nagacevschi, vicepresedinte al Partidului Liberal Democrat si presedinte al organizatiei Juristi pentru Drepturile Omului. El a fost retinut in parc, impreuna cu un coleg de-al sau, dupa ce a dat un interviu pentru Agentia France Press. Intre timp, fiul lui Vasile Nagacevschi a fost eliberat, insa colegul sau nu. “L-au retinut fie pentru ca e fiul meu, fie pentru ca a indraznit sa dea un interviu unor reporteri straini”, a declarat Vitalie Nagacevschi pentru HotNews.ro.

La Comisariatul Central al municipiului Chisinau am intalnit mai multi oameni care isi asteaptau sotii sau copiii de mai multa vreme fara sa-i poata vedea.

Lor li s-a spus ca se afla in arestul Comisariatului impreuna cu alte 60 de persoane. Cei mai multi dintre cei care asteapta afara se tem sa-si dea numele, s-au prezentat doar cu prenumele. Vera sustine ca sotul ei a fost arestat in strada in seara zilei de marti, desi nu participase la manifestatii, ci venise doar ca sa vada ce se intampla.

O alta femeie care astepa joi in fata Comisariatului Central de la Chisinau spune ca dupa sotul ei au venit politistii noaptea acasa, fara sa-i prezinte un act oficial de punere sub acuzatie, arestandu-l doar pentru ca a fost vazut impreuna cu sotia printre manifestanti.

Nina a aterizat azi pe aeroportul din Chisinau. S-a intors de urgenta de la munca din Italia dupa ce a vazut un reportaj la TV despre ce se intampla in Republica Moldova si n-a mai reusit sa-si gaseasca baiatul la telefon. La Comisariat i s-a confirmat ca baiatul ei este retinut, nu i s-a dat voie sa-l vada si acum asteapta sa discute cu avocatul. “Nu stiu pentru ce a fost retinut, dar eram sigura ca e printre cei arestati”, ne-a spus Nina. “Sunt sigura ca nu a fost printre cei care au aruncat pietre sau care au scos bunuri din Parlament si Presedintie”, ne-a spus mama baiatului.

Comisariatul Central de la Chisinau a declarat corespondentului HotNews.ro ca toti minorii retinuti ar fi fost eliberati intre timp, insa autoritatile au refuzat sa ofere orice alte detalii despre numarul acestora. Serviciul de presa al Ministerului de Interne nu poate fi contactat.

In total, autoritatile de la Chisinau ar fi retinut 193 de persoane, dintre care 8 minori. Nu se stie cu precizie numarul celor eliberati intre timp.