Tiparul arestarilor de la Chisinau: saltati fara explicatii
La Comisariatul Central al municipiului Chisinau am intalnit mai multi oameni care isi asteaptau sotii sau copiii de mai multa vreme fara sa-i poata vedea.
Lor li s-a spus ca se afla in arestul Comisariatului impreuna cu alte 60 de persoane. Cei mai multi dintre cei care asteapta afara se tem sa-si dea numele, s-au prezentat doar cu prenumele. Vera sustine ca sotul ei a fost arestat in strada in seara zilei de marti, desi nu participase la manifestatii, ci venise doar ca sa vada ce se intampla.
O alta femeie care astepa joi in fata Comisariatului Central de la Chisinau spune ca dupa sotul ei au venit politistii noaptea acasa, fara sa-i prezinte un act oficial de punere sub acuzatie, arestandu-l doar pentru ca a fost vazut impreuna cu sotia printre manifestanti.
Nina a aterizat azi pe aeroportul din Chisinau. S-a intors de urgenta de la munca din Italia dupa ce a vazut un reportaj la TV despre ce se intampla in Republica Moldova si n-a mai reusit sa-si gaseasca baiatul la telefon. La Comisariat i s-a confirmat ca baiatul ei este retinut, nu i s-a dat voie sa-l vada si acum asteapta sa discute cu avocatul. “Nu stiu pentru ce a fost retinut, dar eram sigura ca e printre cei arestati”, ne-a spus Nina. “Sunt sigura ca nu a fost printre cei care au aruncat pietre sau care au scos bunuri din Parlament si Presedintie”, ne-a spus mama baiatului.
Comisariatul Central de la Chisinau a declarat corespondentului HotNews.ro ca toti minorii retinuti ar fi fost eliberati intre timp, insa autoritatile au refuzat sa ofere orice alte detalii despre numarul acestora. Serviciul de presa al Ministerului de Interne nu poate fi contactat.
In total, autoritatile de la Chisinau ar fi retinut 193 de persoane, dintre care 8 minori. Nu se stie cu precizie numarul celor eliberati intre timp.

Experiențe personale: 5 tineri din România povestesc cum au folosit pandemia pentru a se reinventa
Cum să devii imun la reclame pentru a nu-ți arunca banii aiurea. Ghidul minimalistului fericit
România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
Cel mai mic gest conteaza! Pentru ei si pentru noi!
nu stie ce sa creada. telefonul de-acasa s-a inrosit de atitea sunete.
nu e posibil asa ceva...
EUROPA UNDE SUNTETI?
Eu am gasit NUMAI aceasta stire:
http://edition.cnn.com/2009/WORLD/europe/04/08/moldova.unrest/index.html
Si observati felul in care s-a directionat usor-usor in derizoriu. Manifestarile masive de strada au devenit "Tweeter riots".
Si se mai zice acolo ca "Romania has denied involvement and was threatening retaliatory measures". Da, da, am amenintat de nu s-a putut. Iata cum un singur rand poate schimba complet nuantzele.
Ehe, jurnalismul "obiectiv" este o chestie finutza...
Nu cumva daca ar fi fost vorba despre imbucatatzirea unei tari europene, nu despre evenimente care sugereaza pe undeva ca o tara europeana s-ar putea mari, nu faramitza, evenimentele respective ar fi beneficiat brusc de o alta atentie din partea agentiilor de presa?