50 de reprezentanti ai asociatiilor de revolutionari protesteaza joi in fata Guvernului fata de numirea lui Emilian Cutean in functia de secretar de stat pentru problemele revolutionarilor. Sase dintre acestia au anuntat ca intra in greva totala incepand cu ora 15:00. Emilian Cutean a fost numit in functie la inceputul lunii, desi este cercetat de DNA intr-un dosar de coruptie.

In jurul orei 14:30, un reprezentant al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din 1989 a discutat cu cele cateva zeci de protestatari aflati in fata Guvernului. Acestia l-au informat ca, de la ora 15, sase persoane vor intra in greva totala, adica refuza si apa si mancarea.

Reprezentantii asociatiilor de revolutionari asteapta ca Emilian Cutean sa vina sa discute cu ei "ca un adevarat revolutionar".

Potrivit unui studiu publicat de Coalitia pentru un Parlament Curat, fostul deputat PSD este judecat intr-un dosar de coruptie in care este acuzat ca ar fi deturnat 300.000 de lei din fonduri publice.

Pana in decembrie 2004, Emilian Cutean a detinut aceeasi functie de secretar de stat pentru problemele revolutionarilor. Dosarul intocmit de DNA are ca acuzatie principala tocmai deturnarea de fonduri de la bugetul de stat destinate revolutionarilor.

Potrivit relatarilor din presa din anul 2006, cand dosarul a fost trimis in instanta, procurorii DNA il acuza pe fostul deputat Cutean ca ar dispus in mod abuziv transferul a 300.000 de lei in contul Asociatiei Club 22, al carui presedinte era tot el. Potrivit rechizitoriului prezentat de presa in 2006, procurorii sustin ca banii au fost acordati ilegal.

Fondurile au fost solicitate de Asociatia lui Cutean in baza unui program prin care se alocau bani pentru asociatiile revolutionarilor. Prin acest program, asociatiile erau obligate sa semneze contracte si sa demonstreze ca banii vor ajunge la revolutionari.

Procurorii DNA il acuza insa pe Curtean ca ar fi utilizat banii in interes propriu. "Plata s-a facut in conditiile in care nu exista un angajament legal care sa justifice efectuarea platilor si utilizarea fondurilor ori vreun program structurat adoptat de guvern la propunerea SSPR si care sa apartina revolutionarilor", au precizat reprezentantii DNA intr-un comunicat oficial.