In jur de 2000 de oameni au reluat miercuri protestele in Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau. Manifestantii sunt pasnici. Cladirea Guvernului e incercuita de un dispozitiv important de scutieri. Se rostesc discursuri. Circulatia pe bulevardul Stefan cel Mare este blocata pe lungimea catorva cartiere. In centru s-au adunat din nou multi tineri, care circula intre Parlament si Presedintie. La Parlament nu e politie, doar maturatorii si angajatii Parlamentului incearca sa faca ordine in jurul cladirii si in birourile devastate in timpul protestelor de luni. Se vede foarte clar ca mai multe etaje au fost arse in cursul noptii de luni.

  • 12.30 Scutierii par destul de relaxati, si multimea la fel.
  • Se scandeaza "Nu plecam" si "Iura si cu Vova ne-au furat Moldova" (Vova e diminutivul de la Vladimir Voronin iar Iura e Iurie Rosca, liderul PPCD)
  • In noaptea de marti spre miercuri, martori oculari mi-au povestit ca s-au tras cateva rafale de arma automata. S-a tras cu cartuse oarbe, politistii incercand sa previna jefuirea unor magazine.
  • De la serviciul de presa al MI ni s-a spus ca pe parcursul zilei de marti si in noaptea de marti spre miercuri au fost retinuti in flagrat pentru jafuri si talharii aproape 200 de persoane dintre care mai multi minori. Serviciul de presa al MI sustine ca sunt peste 90 de politisti raniti, dintre care unul in stare grava. 
  • Miza protestelor de astazi este determinarea autoritatilor comuniste sa accepte verificarea la sange a rezultatelor alegerilor. Opozitia sustine ca in acest fel poate dovedi ca scrutinul a fost fraudat si ca daca va reusi sa o faca se vor repeta alegerile. 
  • 17.30. In prezent, in Piata Marii Adunari Nationale se afla intre 1000 si 2000 de oameni. O parte dintre ei au urcat pe scarile din fata Guvernului intrand in contact direct cu cordonul de scutieri. 
  • Manifestantii se arata indignati si cer eliberarea celor arestati pe parcursul zilei de marti si in noaptea de marti spre miercuri. Se scandeaza "libertate la baieti" iar unii au aruncat cu sticle de plastic inspre cladirea guvernului.
  • Deocamdata nu au loc ciocniri intre manifestanti si fortele de ordine.
  • Televiziunile rusesti au transmis in ultimele buletine de stiri de la orele 16.30 declaratia ministrului de externe Serghei Lavrov, care declara inadmisibila repetarea alegerilor in Republica Moldova, avand in vedere ca toate institutiile internationale care au monitorizat alegerile le-au recunoscut ca fiind corecte.
  • Posturile rusesti de televiziune anunta ca Duma de Stat de la Moscova va examina si va adopta in sedinta de astazi o declaratie referitoare la situatia din Moldova.
  • Deputatii rusi care apar la televiziuni declara ca violentele de la Chisinau au fost provocate si finantate din Romania. 
  • 18.30 Manifestantii nu s-au lasat induplecati de consilierii municipali Oleg Cernei (Alianta Moldova Noastra) si Corina Fusu (partidul LIberal) sa coboare de pe scarile din fata Guvernului pentru a elimina orice pericol de ciocniri cu fortele de ordine. Protestatarii scandeaza intr-una "Nu plecam!", "Libertate!" si "Refuz!", rezist, sunt anticomunist". Sunt oameni care se plang ca nu-si gasesc rudele arestate in noaptea de marti spre miercuri. Ei spun ca politia refuza sa le ofere orice informatii referitoare la locul in care au fost dusi. O buna parte din manifestanti scandeaza Fara violenta! Politistii care inconjoara Guvernul par si ei obositi, multi si-au lasat scuturile pe  jos si s-au asezat pe borduri. 
  • 19.00 Un grup de manifestanti mai agresivi s-a desprins de multime si a incercat sa forteze cordonul de scutieri care apara cladirea Guvernului. Ei au incearcat sa intre printr-o parte laterala a cladirii. N-au avut loc ciocniri cu fortele de ordine. Ceilalti manifestanti indeamna grupul mai agresiv sa renunte, strigand "Fara violenta!". Fortele de ordine sunt pregatite sa intervina cu gaze lacrimogene si gloante de cauciuc.
  • 20.30 Grupul care incercase sa forteze cordonul de scutieri a fost convins sa renunte si sa revina in Piata Marii Adunari Nationale de catre scriitorul Valeriu Matei, fost vicepresedinte al Parlamentului. Timp de 20 de minute, manifestantii s-au grupat in jurul carului de transmisie al PRO TV Chisinau, cat timp a transmis in direct. Acum, manifestantii au revenit in fata Guvernului si scandeaza Jos Comunistii, Demisia si Vot repetat. Deocamdata manifestatia se desfasoara pasnic.