Fortele de mentinere a pacii din Transnistria isi desfasoara activitatea in regim normal, a anuntat comandantul trupelor rusesti din regiunea de dincolo de Nistru, colonelul Anatolii Zverev, citat de Ria Novosti. Agentia precizeaza ca, pe fondul evenimentelor de la Chisinau, mass-media locale au anuntat ca Ministerul transnistrean al Securitatii a decis intarirea granitei cu Moldova.

"Dezordinile care au loc acum la Chisinau sunt provocate de Partidul Comunist si, personal, de Vladimir Voronin. Pe durata campaniei electorale si cu mult inainte de aceasta, partidul de guvernamant al Moldovei a calcat in picioare fortele de opozitie ale republicii, distrugandu-le, practic. Mass-media a prezentat destul de detaliat ceea ce a comis elita la putere a Moldovei, spulberand din calea lui pe toti cei care au indraznit sa-i spuna NU lui Voronin. De aceea, astazi, acei cetateni care au votat pentru fortele de opozitie sunt nemultumiti de rezultatele alegerilor parlamentare. Rezultatul sunt aceste manifestari de masa", a declarat pentru agentia Regnum seful statului major al Ministerului transnistrean al Apararii, general-locotenentul Vladimir Atamaniuk.

In opinia lui, actiunile de protest care au loc pe strazile Chisinaului sunt premisele si primele semne ale "revolutiei colorate". "Toate astea sunt pur si simplu actiuni haotice ale unui popor indignat", a spus Atamaniuk. Potrivit spuselor sale, "in momentul de fata, Transnistria urmareste cu calm evenimentele din Moldova".

"Nu cred ca dupa toate aceste dezordini, in viata politica de pe malul drept al Nistrului se va produce vreo schimbare", a adaugat el. "In ceea ce priveste venirea la putere a unor forte reactionare, Transnistria nu este nelinistita. Am supravietuit multor guverne in Moldova".

Atamaniuk a subliniat ca "armata transnistreana nu a fost pusa in stare de lupta, lucram in regim normal. Dar in cazul in care comunistii moldoveni ne vor ruga sa venim la Chisinau, la Parlament, pentru a-l apara si evacua pe Voronin, poate vom acorda o mana de ajutor", a concluzionat Atamaniuk.