Elena Basescu a depus luni, la Biroul Electoral Central, 280.000 de semnaturi de sustinere a candidaturii sale ca independent la alegerile europarlamentare, aceasta refuzand sa isi prezinte prioritatile la Bruxelles, in cazul in care va obtine mandatul, sau atuurile care ar determina alegatorii sa o voteze, relateaza NewsIn.

"Am depus mai multe semnaturi decat am anticipat si decat am sperat vreodata", a recunoscut Elena Basescu, sosita luni la sediul BEC cu aproape 15 minute intarziere. Elena Basescu a declarat ca nu are emotii si ca nu se asteapta "la nimic" de la aceasta campanie electorala, dorind sa ia fiecare etapa "una cate una". "Nu am plecat cu gandul ca trebuie sa castig, am plecat cu gandul ca trebuie sa incerc", a clarificat fiica presedintelui, adaugand ca nu isi face sperante foarte mari.

Intrebata care vor fi prioritatile sale, odata ajunsa la Parlamentul European, Elena a raspuns: "In primul rand ma voi intoarce in PDL, iar ce o sa fac la Bruxelles o sa va spun la inceputul campaniei electorale. Mai e o luna pana atunci".

Fosta democrat-liberala a evitat sa raspunda si intrebarii privind atuurile ce o recomanda pentru functia de europarlamentar: "Nu stiu, cred ca sunt cateva, dar daca vi le spun, o sa spuneti probabil ca ma dau mare", a spus Elena Basescu. "De ce n-ar vota-o lumea pe Elena Basescu pana la urma, mai ales cei din generatia mea? Probabil ca vor fi destui care ma vor vota, vor fi destui care nu ma vor vota" a apreciat candidata la PE.

Elena Basescu s-a prezentat la BEC insotita de tineri din staff-ul sau de campanie imbracati in tricouri albe, asemenea celor folosite de Sorin Oprescu in campania sa pentru Primaria Capitalei. Fiica presedintelui nu a omis insa nici culoarea oficiala a democrat-liberalilor, venind cu 56 bibliorafturi portocalii, a cate 5.000 de semnaturi fiecare. "Am o slabiciune pentru portocaliu, fara sa imi dau seama am venit cu aceste bibliorafturi, probabil mi s-a intiparit. Din instinct, cand am fost sa cumpar, am cumparat portocaliu" s-a confesat fosta pedelista.

Intrebata daca va folosi culoarea alb in campanie, ca si Sorin Oprescu, Elena Basescu a negat, precizand ca inca nu a stabilit detaliile legate de materialele promotionale. "Pur si simplu am vrut sa arat ca ei (n.r. tinerii imbracati in alb) sunt staff-ul meu de campanie, cei care ma ajuta in campania pe strada, door-to-door. N-o sa folosesc culoarea alba. Nu mi-am facut inca materialele proportionale, nu am stabilit culoarea" a adaugat Elena Basescu.