Guvernul intentioneaza sa interzica acordarea de tichete cadou si tichete de vacanta pana la sfarsitul acestui an, arata surse ministeriale citate de Mediafax. Intr-un proiect de ordonanta de urgenta, se arata ca "Autoritatile si institutiile publice nu pot acorda tichete cadou si tichete de vacanta personalului din cadrul acestora, pana la sfarsitul anului 2009".

Interdictia va fi aplicata autoritatilor si institutiilor publice a caror finantare se asigura integral din bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat si bugetele fondurilor speciale, din venituri proprii si subventii acordate de la buget sau integral din venituri proprii.

Decizia vine la o saptamana dupa ce senatorii au adoptat ordonanta de urgenta prin care Guvernul aprobase, in februarie, introducerea tichetelor de vacanta. Ordonanta urma sa treaca si prin votul Camerei Deputatilor, for decizional.

Bogdan Hossu: E o aberatie sa le dai bani in loc sa le dai tichete

Presedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat ca interzicerea acordarii tichetelor cadou si a tichetelor de vacanta ar insemna o contradictie si nu ar face decat sa prejudicieze sectorul turistic. Avand in vedere ca tichetele de vacanta se acordau ca forma de plata pentru primele de vacanta, "o asemenea ordonanta da o lipsa de coerenta in gandirea logica", considera Hossu, precizand ca tichetele acordate conform contractelor colective nu vor putea fi suspendate prin act normativ.

"Interzicerea acordarii tichetelor de vacanta va face ca sectorul turistic sa piarda, intrucat primele se vor da sub forma de bani cash, iar sistemul turistic va pierde mare parte din acesti bani. E o aberatie sa le dai bani in loc sa le dai tichete", a adaugat Hossu. "Luni, voi explica reprezentantilor Executivului ca sunt incoerenti si nu fac decat sa prejudicieze mecanismele deja existente, create tot de ei."