La mai bine de doua luni de cand Barack Obama si-a depus juramantul pe Biblie ca presedinte al SUA, 11% din americani inca mai cred ca acesta este musulman, indica un sondaj publicat joi, transmite AFP.

20% din protestantii evanghelisti albi si 17% dintre republicanii intervievati apreciaza ca Barack Hussein Obama este musulman, potrivit sondajului Pew Research Center, realizat prin interviuri telefonice pe un esantion de 1308 adulti, in perioada 9-12 martie. Intrebarea sondajului: "Aveti idee ce religie are presedintele?".

Doar 38% dintre evanghelistii protestanti si 46% dintre republicani l-au identificat ca fiind crestin. Chiar si democratii rateaza in mare masura raspunsul corect: doar 55% stiu ca Obama este crestin, iar 7% il iau drept musulman.

Cel mai mare procent de raspunsuri corecte a fost identificat in grupul absolventilor de universitati - 68%. 6 procente cred totusi ca presedintele este musulman. Dintre repondentii cu diploma de liceu si atat, 14% il considera musulman.

In timpul campaniei prezidentiale din 2008, adversarii lui Barack Obama au raspandit zvonul potrivit caruia el ar fi musulman.

Ultimul sondaj care punea aceeasi intrebare, realizat in luna ianuarie, arata ca aproximativ 22% din americani cred ca noul presedinte este musulman.