Confederatiile sindicale si patronale reprezentative au refuzat sa participe la intalnirea de vineri a Comisiei de dialog social din cadrul Ministerului Finantelor, legata de rectificarea bugetara pentru 2009. "Suntem profund contrariati de faptul ca Ministerul de Finante a trimis partenerilor sociali, spre studiere, proiectul de rectificare bugetara pentru anul 2009, in data de joi, 2 aprilie, la orele 18:00, in conditiile in care dezbaterea pe acest proiect era prevazuta pentru vineri, 3 aprilie, orele 12:00", arata reprezentantii sindicali intr-un comunicat.

Semnatarii sunt CNS "Cartel Alfa", Blocul National Sindical, Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania si Confederatia Nationala a Sindicatelor Libere din Romania - Fratia, precum si confederatiile patronale din cadrul Asociatiei Confederatiilor Patronale si Confederatia Patronatelor din Industria Romaniei.

"Prin acest gest, confederatiile sindicale si patronale reprezentative la nivel national, protesteaza fata de atitudinea Guvernului de dispret fata de dialogul social, se mai arata in comunicat.

"Intr-un dispret total fata de dialogul social", Guvernul, prin Ministerul de Finante, anihileaza capacitatea federatiilor sindicale de ramura si a patronatelor, de a se pronunta asupra proiectului de rectificare bugetara, cu implicatii capitale, intr-un an de criza, asupra tuturor sectoarelor economiei.