Intanta Judecatoriei Sectorului 1 a decis ca omul de afaceri Gigi Becali sa ramana in arest timp de 29 de zile. In acelasi caz au mai primit mandate de arestare alte cinci persoane, printre care si Catalin Zmarandescu. "A fost o decizie luata sub presiune mediatica. Ne intalnim la recurs" - a declarat avocatul lui George Becali, Gheorghita Mateut.

"Au fost prezentate interceptari telefonice, dar convorbirile transcrise il disculpa pe dl. Becali. Nu am vazut plangeri ale partilor vatamate. Exista doar declaratii. Exista si un martor protejat, insa afirmatiile sale sunt generale, se reproduc declaratiile partilor vatamate. Chiar daca nu se va prelungi mandatul de arestare, dl. Becali va ramane in custodia politiei pana la ora 13:00, dar va fi un recurs", a mai precizat Mateut.

Gigi Becali a fost adus, impreuna cu alte cinci persoane retinute joi de Politia Capitalei, in fata magistratilor Judecatoriei Sectorului 1, cu propunere de arestare preventiva. Procesul a inceput vineri dimineata la ora 01:00 si a durat peste 3 ore. In acest timp, in fata Judecatoriei s-au adunat peste 300 de persoane pentru a-l sustine pe Gigi Becali.

Nu au lipsit nici incidentele. Un cameraman si un reporter au fost agresati de catre Giovanni Becali si persoanele din anturajul acestuia. Motivul conflictului a fost ca Giovanni Becali si celelalte persoane din grup au scuipat cu seminte in cameraman si au fost rugati sa inceteze.

Gigi Becali a fost retinut joi, incepand cu ora 13.00, de procurorii din Capitala, in dosarul privind sechestrarea mai multor persoane care i-ar fi furat masina omului de afaceri, in luna ianuarie a acestui an. Procurorii au intocmit referat cu propunere de arestare preventiva a inculpatilor pe o perioada de 29 de zile, dosar inaintat Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti. Gigi Becali este acuzat de savarsirea a trei infractiuni de lipsire de libertate in mod ilegal, la fel ca si celelalte cinci persoane retinute.

Avocatii Catalin Dancu si Gheorghe Mateut, care il reprezinta pe Gigi Becali, au declarat ca patronul Stelei a fost tinut joi, la sediul politiei Capitalei, fara a i se lua vreo declaratie. Mai mult, avocatul Catalin Dancu a declarat ca procurorul de caz nu i-a permis sa vada dosarul de urmarire penala. "Nu ni s-a permis sa luam cunostinta de acuzatie, sa vedem sub ce acuzatie este retinut. Voi vedea daca s-a respectat o procedura legala, daca s-au respectat drepturile lui George Becali", a mai precizat Dancu.