Guvernul analizeaza posibilitatea introducerii unei contributii de solidaritate pentru cei care au venituri de la stat peste salariul presedintelui Romaniei.

"Toti cei care au venituri de la stat peste salariul presedintelui Romaniei, venituri care sunt peste 80 de milioane, vor fi taxate cu 90%, daca o asemenea propunere se va adopta. Daca cineva castiga din diverse surse 150 de milioane de lei vechi, diferenta de la 80 de milioane pana la 150 de milioane, respectiv 70 de milioane, va fi taxata cu 90%", a afirmat premierul Emil Boc, la finalul sedintei de Guvern de miercuri, potrivit site-ului Executivului.

"Este in fapt o contributie de solidaritate care va merge intr-un fond special din care Guvernul va putea sa asigure sprijin salarial pentru cei cu salarii mici, astfel incat sa putem proteja in societate categoriile cele mai vulnerabile in aceasta perioada de criza. Urmeaza sa avem discutii in continuare pe marginea acestui subiect, pana la finalizarea actului normativ despre care am vorbit. Repet, tot ce este pana la valoarea salariului presedintelui Romaniei nu suporta nici un fel de interventie", a subliniat primul ministru.