Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis miercuri, dupa zece ore de audieri, ca Puiu Popoviciu, Cornel Serban si Petre Pitcovici vor fi cercetati in continuare in stare de libertate. Dupa anuntarea verdictului, Serban a declarat ca decizia reprezinta "un prim pas spre aflarea adevarului". Sentinta este una definitiva.

Saptamana trecuta, procurorii DNA au facut recurs la decizia de cercetare in libertate a fostului sef al DGIPI Cornel Serban, a ofiterului DGA Petru Pitcovici si a omului de afaceri Gabriel Popoviciu, procesul fiind amanat, in urma cu doua zile, din motive procedurale.

Marti, dosarul "Doi şi-un sfert" a facut primele victime. Consulul general al Romaniei la Milano, Tiberiu Dinu, al carui nume apare in stenogramele procurorilor, a fost rechemat de la post la cererea premierului Emil Boc.

In urma cu o saptamana, Curtea de Apel Bucuresti a decis cercetarea in libertate a lui Cornel Serban, a lui Petru Pitcovici si a omului de afaceri Gabriel "Puiu" Popoviciu, cei trei avand interdictie de a parasi tara. Procurorii DNA au declarat recurs impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti.

In motivarea respingerii masurii de arest preventiv, judecatorul aratase ca procurorii DNA nu ar fi adus probe concludente.

In acest dosar, omul de afaceri Gabriel Popoviciu este acuzat de complicitate la infractiunea de abuz in serviciu, in legatura cu transferul de proprietate a unui teren din zona Baneasa. A mai fost ceruta arestarea lui Cornel Serban, fost sef al Directiei de Informatii din MAI si a lui Petre Pitcovici de la DGA a aceluiasi minister - informeaza Radio Romania Actualitati.

Cei doi sunt acuzati de favorizarea infractorului. Totodata, in acelasi dosar este urmarit penal si Niculae Alecu, fost rector al Universitatii de Stiinte Agronomice din Bucuresti pentru abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave.

Potrivit procurorilor, in perioada 2000-2003, Niculae Alecu, impreuna cu alte persoane din cadrul universitatii, au beneficiat de sprijinul interesat al lui Gabriel Popoviciu si, în baza unui contract incheiat cu incalcarea legii, au facut posibil transferul unui teren de peste 200 de ha din domeniul public al statului la o firma controlata de Gabriel Popoviciu. Pentru Niculae Alecu nu a fost ceruta arestarea preventiva.