Ministerul Muncii lucreaza la un proiect de lege care ar putea reduce durata concediului pentru cresterea copilului de la doi ani la un an si jumatate. Masura isi propune incurajarea femeilor de a se intoarce mai repede la lucru, spune Mariana Nedelcu, secretar de stat in Ministerul Muncii. Aceasta a adaugat ca se ia in calcul si posibilitatea remunerarii bunicilor in cazul in care acestia se ocupa de cresterea copilului, potrivit Mediafax.

In plus, prin legea serviciilor pe timp de zi, finalizata de Agentia Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului, femeile care vor dori sa se intoarca la munca vor putea apela la serviciile unei bone.

Mariana Nedelcu mai spune ca se ia in calcul si posibilitatea remunerarii bunicilor, in cazul in care acestia se ocupa de cresterea copilului, fara a preciza insa cine ii va plati pe acestia.

  • Indemnizatie pentru tripleti si concediu pentru tati

Secretarul de stat a mai adaugat ca Ministerul Muncii lucreaza la o lege privind acordarea indemnizatiei pentru tripleti, dar si ca in Uniunea Europeana se lucreaza la o lege europeana prin care sa se poata acorda concediu si pentru tata.

Mariana Nedelcu a explicat ca acest concediu nu este echivalentul celui pe care-l pot lua in prezent tatii in vederea cresterii copilului, ci se refera la faptul ca atat mama, cat si tatal vor putea sta in concediu o luna de zile.